به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "نستور کرشنر" شب گذشته درسخنانی در پاسخ به اظهارات "محسن بهاروند"، سفیر ایران دربوئنوس آیرس ازایران خواست به درخواست هایی که آرژانتین برای دستگیری متهمان و ارائه اطلاعات مطرح کرده، پاسخ دهد.
بهاروند روزجمعه گذشته درمصاحبه با روزنامه "کلارین" هشدارداده بود که کرشنر از اتهام زنی به ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خودداری کند. وی گفته بود: برای ما مجمع عمومی بسیار مهم است و نشان می دهد چه کشورهایی طرفدار یا مخالف جنگ هستند، اگر رئیس جمهور کرشنر، ایران را متهم کند، بسیاری از کشورها اینطور تعبیر خواهند کرد که آرژانتین طرفدار جنگ است.
کرشنر قرار است روز سه شنبه در مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد سخنرانی کند و احتمالاً از ایران به دلیل عدم همکاری در تحقیقات مربوط به پرونده آمیا که 85 کشته و بیش از 200 مجروح برجای گذاشت، انتقاد خواهد کرد.
سال گذشته آرژانتین به تحریک صهیونیستها، مقامهای بلندپایه ایران را به دست داشتن دراین بمب گذاری متهم کرد و خواستار بازداشت آنها شد. ایران هرگونه دخالت در این حادثه را رد کرده است.
ادعای تکراری و بی اساس صهیونیستها درباره پرونده "آمیا"
واقعه مربوط به پرونده بمب گذاری مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس - پایتخت آرژانتین- موسوم به"انجمن همکاری متقابل آرژانتین و اسرائیل" ( Asociacion Mutual Israellita Argentina(AMIA وابسته به" کمیته یهودیان آمریکا" است و طی آن واقعه که دو سال بعد از انفجار سفارت اسرائیل، و در 19 ژوئیه سال 1994 در آرژانتین رخ داد 86 نفر کشته و 300 نفر مجروح شدند.
گروههای صهیونیست مدعی هستند که ایران و حزب الله لبنان در پس این ماجرا قرار دارند، اما در تحقیقاتی که تاکنون به عمل آمده هیچ مدرکی دال بر دخالت جمهوری اسلامی و حزب الله در این واقعه تروریستی به دست نیامده است.
این گروهها،بر اساس ادعای خود درباره پرونده بمب گذاری آمیا در بوئنوس آیرس، در تلاش برای فشار بر دولت آرژانتین برای قطع روابط سیاسی با ایران هستند.
لوئیس گرین والد رئیس"انجمن همکاری متقابل آرژانتین و اسرائیل" موسوم به آمیا (AMIIA) بیست و هشتم تیردر مراسمی که به مناسبت سیزدهمین سالگرد بمب گذاری در این مرکز در بوئنوس آیرس، پایتخت این کشور برگزار شده بود، از بی نتیجه ماندن تحقیقات انجام شده اظهار نگرانی کرد و خواستار قطع روابط این کشور با تهران شد که به ادعای این گروهها، متهم اصلی بمب گذاری است.
در واکنش به ادعاها و اتهامات بی اساس صهیونیستها و حامیان آنها در آرژانتین، روزنامه لوموند دیپلماتیک در گزارشی اعلام کرد : ادعای دخالت ایران در انفجار "آمیا" فاقد هرگونه دلیلی است و اتهام علیه ایران برای خشنودی آمریکا و اسرائیل است .
اسفند سال 85 آسوشیتدپرس خبر داد که پلیس بین الملل (اینترپل) خواستار دستگیری شش مقام ایرانی است که ادعا می شود در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین در ساتل 1994 دست داشته اند.
لوموند دیپلماتیک همچنین اتهامات وارده به شش مقام سابق ایرانی در این مورد را فاقد هرگونه دلیلی دانست.
درخواست برای دستگیری این شش مقام ایرانی به بمب گذاری سال 1994 مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس - پایتخت آرژانتین- موسوم به"انجمن همکاری متقابل آرژانتین و اسرائیل" ( Asociacion Mutual Israellita Argentina(AMIA وابسته به" کمیته یهودیان آمریکا" باز می گردد که به ادعای برخی از مقامهای قضایی آرژانتین، اسرائیل و آمریکا؛ این شش مقام ایرانی در آن دخیل بوده اند حادثه ای که طی آن 86 نفر کشته و 300 نفر مجروح شدند.
دادگاه آرژانتینی پس از سالها رسیدگی به پرونده آمیا در سال 2004 عنوان کرد که کسی برای بمب گذاری در این مرکز متهم نشد ،اما در پی این اعلام؛ عوامل داخلی انفجار آمیا از سوی قضات فدرال آرژانتین تبرئه شدند، اما بخش خارجی آن که ایران را متهم می کرد همچنان گشوده ماند.
در پی این امر"خوان خوزه گالیانو" قاضی قبلی پرونده که مسئولیت رسیدگی به آن را برعهده داشت، برکنار شد و پلیس بین الملل در نشستی که در سال 2004 برگزار کرد به این نتیجه رسید که حکم صادرشده از سوی گالیانو برای دستگیری مقامهای ایرانی به دلیل برکناری قاضی آرژانتینی از اعتبار ساقط شده است.
درپی این امر ،گروههای یهودی به ویژه "کمیته یهودیان آمریکا" اعلام کردند که خود را متعهد به پیگیری این پرونده تا متهم کردن ایران می دانند. درادامه این ماجرا، دولت و کنگره آمریکا به عنوان بخشی از تلاشهایشان در راستای به انزوا کشاندن ایران از مقامها و دادستان آرژانتین خواستند تا با صدور کیفرخواستی جدید، بار دیگر مقامهای ایران را در رابطه با انفجار مرکز یهودیان این کشور تحت تعقیب قرار دهند.
نظر شما