به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حوزه ورزش و سلامت جسمانی از جمله بخشهایی است که شرکتهای دانشبنیان و خلاق زیادی به آن ورود کردهاند و با ساخت تجهیزات و پلتفرمهای ایرانساخت به رونق این حوزه کمک کردهاند.
میزان مرگ و میر سالانه افراد بر اثر کمبود تحرک فیزیکی برابر با میزان مرگ و میر بر اثر مصرف دخانیات است. چالشها و فرصت های کلیدی حوزه ورزش و سلامت جسمانی شامل ورزش قهرمانی، ایجاد سبک زندگی با تحرک، ورزش عمومی و همگانی و ورزش آماتوری میشود.
ورزش قهرمانی موضوعاتی از قبیل تسهیل تعامل با مربیان برتر، تخصص و مهارتهای ناهمگون مربیان، عدم آگاهی و مهارتهای مناسب ورزشکاران جهت بهرهبرداری از فرصت های تجاری و ورزشی پیش روی آنها، ارائه مشاورههای تخصصی برای بهبود عملکرد با استفاد از فناوریهای بهروز، ایجاد امکان هماهنگی و مدیریت کانون هواداران با استفاد از شبکههای اجتماعی و بی نظمی در بلیط فروشی در ورزشگاها را در بر میگیرد.
نیاز به تحرک و بی انگیزگی برای شروع به فعالیت، کمبود وقت بر اثر سبک زندگی مدرن، افزایش آگاهی و دانش عمومی از مضرات کم تحرکی، نیاز به فعالیتهای بدنی متناسب با رژیمهای غذایی، آموزش و فرهنگسازی برای تغییر سبک زندگی و ایجاد تحرک در حین کار از موارد مطرح در ایجاد سبک زندگی با تحرک است.
ورزش عمومی و همگانی نیز شامل موضوعاتی از قبیل ضعف در هماهنگی و اطلاع رسانی زمان و مکان رویدادهای ورزشی همگانی، مشغله زیاد و کمبود وقت برای شرکت در رویدادهای ورزش همگانی خارج از منزل، عدم اطلاع از کلاسهای ورزشی و برنامههای زمانی آنها، اطلاع رسانی بهتر در مورد مکانهای ورزشی قابل استفاد و تسهیل رزرو آنها با استفاد از پلتفرمهای آنلاین میشود.
همچنین امکان تصحیح چگونگی انجکام حرکات ورزشی توسط افراد آماتور، ارائه مشاورههای تخصصی برای بهبود عملکرد با استفاد از فناوریهای بهروز، امکان هماهنگی و دریافت برنامههای ورزشی مربیان حرفهای، تسهیل دریافت خدمات تعمیرات و نگهداری تجهیزات ورزشی حرفهای به صورت آنلاین از چالشها و فرصتها در بخش ورزش آماتوری است.
استفاده از فناوری برای ایجاد سبک زندگی سالم
حضور فناوری در هر عرصهای به شکلی کاملا برجسته احساس میشود و وابستگی زندگی بشر به فناوری نیز، همواره در حال رشد است. در حال حاضر تمامی کارهای روزمره انسان از جهتی به فناوری وابسته است، انسانها حتی برای ورزش یا خواب خود نیز از فناوری استفاده میکنند.
برای ایجاد سبک زندگی با تحرک میتوان از از پلتفرمهای آنلاین به منظور شبکهسازی و آشنایی افراد با یکدیگر برای گسترش شبکه همراهان در ورزش، از اپلیکیشنها برای آموزش و ترویج فعالیتهای ورزشی در منزل و بدون نیاز به مربی و همچنین از حسگرها و اپلیکیشن جهت ترویج سبک زندگی سالم و یادآوری حرکات ورزشی و اصلاحی روزمره استفاده کرد.
برخی از حوزههای فعالیت کسب و کارهای مطرح در حوزه ورزش شامل ترویج و توسعه ورزش، بهبود فرآیندهای باشگاه داری و مدیریت ورزشی، واسطه بین ورزشکاران و ارائه دهندگان خدمات ورزشی، تحلیل، مشاوره و ارائه راهکارهای بهبود به ورزشکاران، آموزش و ارتقای بهره وری ورزشی، فراهم کردن تجهیزات، اماکن و کلاسهای ویژهی افراد دارای معلولیت و ارائه گجتهای بهبود دهندهی فعالیتهای ورزشی میشود.
تجاریسازی ایدههای نوآورانه
موضوع اجاره دوچرخه در سطح شهر در بیش از ۲۵۰ شهر مختلف جهان پرداخته شده است. پلتفرمهایی طراحی شده که قابلیت دانلود رایگان و نصب بر روی تلفن همراه را داشته که برای استفاده، کاربران می توانند با اسکن بارکد روی دوچرخه انتخابی، با دریافت رمز عبور و پرداخت هزینه، قفل دوچرخه را باز کرده و پس از استفاده و رسیدن به مقصد، در هر زمان و هر مکانی، آن را برای دسترسی کاربر بعدی پارک و قفل میکند.
اجرای این گونه برنامهها علاوه بر اثرات اقتصادی و زیستمحیطی، ارزش افزوده فرهنگی نیز به دنبال خواهد داشت. تاکنون به واسطه حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکتهای دانشبنیان و خلاق زیادی به این حوزه ورود کردهاند که با استفاده از نوآوری، خلاقیت و بهرهگیری از فناوریهای بهروز اپلیکیشنها و خدماتی کارآمدی ارائه کردهاند.
نظر شما