دکتر پروین خسروپور در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ۱۳ آذر سال ۱۳۹۹ واحد «نوروسرجری» در بیمارستان شفا با حضور دکتر صالح رضایی و با تأمین تجهیزات و امکانات لازم، راه اندازی و شروع به ارائه خدمات به بیماران کرده است.
وی افزود: از اول دی ماه ۱۴۰۰ با اضافه شدن دکتر سیامند نوبخت، این واحد در بیمارستان شفا با ۲ نفر متخصص «نورسرجری» به کار خود ادامه داد و هم اکنون بیماریهایی از قبیل ستون فقرات، «دیسکوپاتی»، تومور مغزی و تروما در این بخش مورد مداوا و درمان قرار میگیرند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز با اشاره به اینکه، از ابتدای راه اندازی این واحد، در مجموع ۱۸۲ مورد عمل جراحی مغز و اعصاب توسط تیم درمانی مذکور به انجام رسیده است، ادامه داد: خوشبختانه اکثر جراحیهای صورت گرفته در این واحد موفقیت آمیز بوده و همین امر موجب مراجعه بیماران دیگر شهرستانها شده است.
خسروپور از پذیرش بیماران از شهرهای همجوار از جمله بانه، دیواندره و بوکان در واحد «نوروسرجری» بیمارستان شفای سقز خبر داد و گفت: اعزام بیماران سقزی به بیمارستانهای شهرهای دیگر به جز موارد محدودی از قبیل جراحیهای مغز و اعصاب کودکان که امکانات لازم هنوز تأمین نشده است، انجام نگرفته و تمام بیماران سقزی دارای بیماریهای مغز و اعصاب در بیمارستان شفا مورد مداوا قرار گرفته اند که این امر موجب کاهش محسوس مشکلات بیماران و خانوادههای آنان شده است.
وی با اشاره به نحوه پذیرش و روند درمان این قبیل بیماران گفت: در حال حاضر بخش مراقبتهای ویژه(ICU) با ۱۲ تخت فعال به پذیرش بیماران اورژانسی و نیز بخشهای جراحی زنان و مردان به پذیرش بیماران «الکتیو» میپردازند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سقز گفت: بیماری که کاندید عمل جراحی «الکتیو» باشد از مطب یا درمانگاه دستور بستری را دریافت و پس از مراجعه در بخش بستری میشود و سپس اقدامات قبل از جراحی از جمله MRI انجام و آماده عمل برای روز بعد میشود.
خسروپور اظهار کرد: میانگین مدت زمان جراحی بیمار مغز و اعصاب در اتاق عمل ۳ تا ۷ ساعت طول میکشد و پس از خاتمه به ICU منتقل و در این بخش نیز یک یا دو روز با توجه به شرایط بستری و سپس به بخشهای عمومی منتقل میشود.
وی با بیان اینکه، در این واحد تمامی امورات بیماران حتی امور شخصی از قبیل استحمام و شستشو توسط کادر بخش انجام و دیگر نیازی به همراه بیمار وجود ندارد.
خسروپور افزود: غیر از این ۲ نفر پزشک متخصص، ۲۰ نفر پرستار، ۳ کمک پرستار و ۴ نفر خدمات در بخش مراقبتهای ویژه و ۱۶ نفر پرستار و ۳ خدمات در بخش زنان و ۱۷ پرستار و ۳ کمک پرستار در بخش مردان به همراه یک نفر کادر درمانگر به ارائه خدمات درمانی و مراقبتی به بیماران این بخش در ۳ شیفت مشغول هستند.
نظر شما