به گزارش خبرنگار مهر، مهران فاطمی، پیش از ظهر سه شنبه در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به تدوین سند یزد نوین اظهار داشت: این سند نوین یک فصل جدید در استان ایجاد خواهد کرد زیرا این سند منطبق با تمامی اسناد بالادستی است ضمن اینکه صرفاً اداری نیست و با حضور ذی نفعلان و فعالان هر بخش نوشته شده است.
وی افزود: استان برای اولین بار صاحب یک سند تحولی در ۱۵ محور با ۱۸۰ پروژه اقدامی شد و چهارشنبه هر هفته، محور به محور بررسی میشود ضمن اینکه در برش شهرستانی نیز بر اساس این سند تحولی، پروژههای تحولی تدوین شد.
فاطمی با اشاره به شرایط ویژه کرونایی که در یزد حاکم بود، عنوان کرد: تمامی دانشگاهها بازگشایی شد، برنامههای محرم اجرا شد، واکسیناسیونبه شکل گسترده و با پوشش بسیار بالایی انجام شد و خوشبختانه بیماری در حال حاضر کنترل شده و مرگ و میر به حداقل رسیده است و شرایط تحت کنترل است.
استاندار یزد با اشاره به مشکلاتی که برای خط انتقالی ایجاد شده بود، افزود: در گذشته ۵۰ بار به خط انتقال آب تعرض شده بود که این برای دولت سیزدهم قابل قبول نبود بنابراین تدابیر لازم اندیشیده شد و از آن زمان تاکنون هیچ مشکلی برای خط انتقال آَب ایجاد نشد.
وی از تشکیل کمیته آب در سطح معاون اول رئیس جمهور، پنج تن از وزرا، استانداران و … خبر داد و گفت: از زمانی که خط اول انتقال آب در یزد اجرا شد تاکنون، همان منابع آبی را مدیریت کردیم و منبع جدیدی به منابع آبی اضافه نشد اما خط اضطراری آب استان یزد اجرا شد یعنی در مواقعی که اوج مصرف در استان است که اکنون بالغ بر ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است، بتواند پوشش دهد.
فاطمی عنوان کرد: این پروژه در دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه در داخل لولهها جوشکاری انجام و ظرف سه ماه اجرایی شد تا در مواقع اضطراری با مشکل جدی مواجه نشویم.
وی با تاکید بر اینکه این خط تاب آوری در زمان بی آبی را افزایش میدهد، بیان کرد: این خط بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان یعنی بالاتر از سهم یک سال بودجه عمرانی استان، هزینه داشته است و به زودی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو افتتاح میشود.
استاندار یزد ادامه داد: برای انتقال آب از دریای عمانی و خلیج فارس به استان یزد یک یا دو معدن اختصاص پیدا کند که این امر در آخرین جلسه مصوب و قطعی شد و وزارت صمت موظف شده تا برای تأمین مالی آن مدل اجرایی پیدا کند.
وی یادآور شد: پیشنهاد شد ۲ هزار میلیارد تومان از محل شرکتهای بزرگ صنعتی و معدنی در اختیار استان قرار گیرد تا در حوزه آب هزینه و زیرساختهای استان ترمیم شود که این میزان نیز چهار برابر بودجه عمرانی یک سال است.
فاطمی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ بار مراجعه به وزارتخانههای صمت، نیرو و پیگیریهای مکرر نمایندگان، امام جمعه و....، هماهنگی با استانهای مختلف در نهایت تصویب شد، تصریح کرد: این یعنی هزار سال توسعه و پیشرفت استان تضمین شد.
استاندار یزد با اشاره به تصمیمهای اتخاذ شده در حوزه گردشگری بیان کرد: گردشگری مورد تاکید رئیس جمهور و وزرا بود به همین دلیل بحث گردشگری سلامت شکل گرفت اما با توجه به نیاز به زیرساختها، نیازها احصا شد.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از مشکلات اساسی استان یزد نداشتن پروازهای اختصاصی و تأخیرهای چند ساعته بود، بنابراین شکل گیری یک شرکت پروازی در استان یزد پیگیری شد.
فاطمی ادامه داد: با پیگیریهای انجام شده با حجم سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومان مشترک شرکت چادرملو و ماهان، شرکت پروازی یزد تحت عنوان شرکت یزدایر- ایران ثبت شد و تمامی سهم چادرملو به حساب شرکت واریز شد و دو هواپیمای ۳۱۰ که متعلق به ماهان بود، جزو سرمایههای شرکت شد و چهار پروند هواپیما نیز قرار است خریداری شود که بر اساس برنامه زمان بندی ما قرار است مهرماه انجام شود.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان یزد ادامه داد: تقریباً پروژههای عمرانی استان به جز چند پروژه خاص تعطیل بود بنابراین هیچ پروژه جدیدی در استان تعریف نشد و اولویت با پروژههای معطل مانده از یک سال تا ۲۰ سال بود و با انجام سفر، ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان حجم اعتبارات عمرانی و ۳۶ هزار میلیاد تومان هم تسهیلات و ۱۸۵ مصوبه سفر رئیس جمهور صورت گرفت و تاکنون هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول نقد از سهم سفر به استان داده شد.
وی بیان کرد: این رقم ظرف مدت کمتر از ۶ ماه به یزد اختصاص یافت و به پروژهها تزریق شد و اخیراً نیز امکان جذب ۴۰۰ میلیارد دیگر فراهم شد و خوشبختانه یزد اکنون به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است.
فاطمی با اشاره به واحدهای صنعتی راکد در استان یز گفت: ۳۳۰ واحد شناسایی شد که مشکلات ۷۰ واحد بررسی و رفع شد.
وی افزود: نرخ رشد اقتصادی استان ۵.۱۳ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بود که در این زمینه رتبه هفتم کشور را کسب کردیم همچنین نرخ مشارکت اقتصادی بهبود یافته به نحوی که سال ۹۹ شاخص اقتصادی ۴۵.۲ بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۴۷.۸ رسید.
استاندار یزد همچنین به تشریح وضعیت نرخ بیکاری در استان پرداخت و گفت: نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال در بهار ۱۴۰۰ حدود ۳۲.۳ بوده که در بهار ۱۴۰۱ به ۲۲.۸ رسیده است همچنین نرخ بیکاری جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال در بهار ۱۴۰۰ حدود ۲۲.۱ بوده که در بهار ۱۴۰۱ به ۱۵.۷ رسیده همچنین نرخ بیکاری بانوان در بهار ۱۴۰۰ حدود ۳۶.۱ بوده که در بهار ۱۴۰۱ به ۲۶.۵ رسیده است.
فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شکل گرفتن ایده بورسیه تحصیلی عنوان کرد: این ایده در یزد تقویت شد و اکنون در دفترچه کنکور قرار گرفته و شرایط آن فراهم شده که نیروی توسعه و تحقیق صنایع در دانشگاهها تربیت شوند و توسط خود آنها به کار گرفته شود، اتفاق خوبی است که هم ارتباط صنعت و دانشگاه را به شکل واقعی شکل میدهد و هم بیکاری فارغ التحصیلان را کاهش میدهد اما دو مشکل از جمله بیمه تأمین اجتماعی و هم سربازی وجود داشت که این مشکل نیز با همکاری بنیاد نخبگان حل شد و یزد تنها استانی است که توانسته این موضوع را پیگیری کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در سال جاری با دو سیل بزرگ در استان یزد مواجه شدیم، عنوان کرد: یزد از کمبود و نبود تجهیزات و ماشین آلات فنی رنج میبرد که ۱۳ میلیارد تومان به خرید ماشین آلات اختصاص یافت.
فاطمی با بیان اینکه تلاش کردیم در کنار مردم باشیم، افزود: خسارتهایی که در سیل اول احراز شده تا حد زیادی پرداخت شده و در سیل دوم نیز با توجه به هزینههای سنگین زیرساختی، با ظرفیت خیران با کوتاهترین زمان ممکن در تلاش برای ساخت خانههای آسیب دیده و لوازم خانگی هستیم.
وی در بخش پاسخ به سوالات خبرنگاران نیز با اشاره به سوالات مطرح شده در زمینه فساد مالی در برخی شرکتهای خصوصی بیان کرد: متأسفانه این شرکتها دولتی نیستند که دولت بخواهد بر آنها نظارت داشته باشد اما با رئیس جمهور این موضوع را مطرح کردیم اما دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی استان به جد رصد میکنند و اصولاً هم استان یزد نسبت به سایر استانها، مفسده کمتری دارد.
فاطمی با اشاره به مسئله خانواده نیز گفت: در تمام فرمانداریها و بخشها و … مهمترین مسئله ما بحث خانواده است و تا زمانی که بستر خانواده درست نشود، بسیاری از مشکلات دیگر حل نخواهد شد.
وی در مورد سوالات ورزشی خبرنگاران نیز بیان کرد: یکی از محورهای تحولی استان ورزش است و تاکنون نیز ۱۰ میلیارد تومان برای صندوق ورزش استان اختصاص دادیم و اکنون نیز در فرآیند جذب است و در همین راستا، حمایت از تیمهای ورزشی استان را در دستور کار داریم.
نظر شما