۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۱:۴۸

در نشست خبری مطرح شد؛

۵۰ درصد بیماران ما آنتی بیوتیک مصرف می کنند

۵۰ درصد بیماران ما آنتی بیوتیک مصرف می کنند

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به عوارض آنتی بیوتیک ها، گفت: ۵۰ درصد بیماران ما آنتی بیوتیک مصرف می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدتقی بیگ محمدی، روز شنبه ۵ شهریور ۱۴۰۱ در نشست خبری بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران که در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، به تشریح وضعیت رشته میکروب شناسی پرداخت و در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

وی با اشاره به کنگره ۳ روز میکروب شناسی، گفت: علم میکروب شناسی جزو علوم پایه بوده و عجین با سلامت مردم است.

بیگ محمدی افزود: رفتار نادرست با میکروب شناسی موجب آسیب به سلامت مردم خواهد شد.

رئیس کنگره ادامه داد: ما در بستری از میکروب‌ها زندگی می‌کنیم و در سلامت مردم نقش دارند.

وی افزود: دو میلیون عفونت باکتریایی در آمریکا اتفاق می‌افتد که ۲۳ هزار مرگ در این کشور را به دنبال دارد.

بیگ محمدی گفت: هر چه جلوتر می‌رویم، مقابله با میکروب‌ها سخت‌تر می‌شود.

وی افزود: باید روش‌های نوین در مقابله با میکروب‌ها را در پیش بگیریم که کار سنگینی است.

رئیس کنگره گفت: هم افزایی میکروب شناسان می‌تواند به کاهش آسیب‌های میکروبی منجر شود.

وی با اعلام اینکه میزان مصرف آنتی بیوتیک ها در کشور ما خیلی بالا است، افزود: ۵۰ درصد بیماران در کشور آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند.

بیگ محمدی ادامه داد: ۱۵ درصد گلودردها نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ها دارد که متأسفانه بیش از این میزان مصرف می‌شود.

وی افزود: آنتی بیوتیک ها جزو داروهای بدون نسخه نیستند، اما داروخانه‌ها بدون نسخه هم این داروها را عرضه می‌کنند که به دلیل درخواست بیمار اتفاق می‌افتد.

بیگ محمدی ادامه داد: مصرف آزیترومایسین در دوران کرونا به شدت افزایش یافت که مؤثر بودن این دارو رد شده است.

وی با بیان این مطلب که آنتی بیوتیک بدون ضرر نیست، افزود: متأسفانه مصرف آنتی بیوتیک ها افزایش یافته است و این موضوع تبدیل به معضل جهانی شده است.

بیگ محمدی گفت: در بخش‌های ICU بیشتر شاهد عفونت‌های میکروبی ناشی از مصرف آنتی بیوتیک ها هستیم.

در ادامه، محمدمهدی فیض آبادی رئیس انجمن میکروب شناسی ایران افزود: در کنگره امسال راه‌های درمان بیماری‌های میکروبی مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: آزیترومایسین داروی بسیار با ارزشی است اما نباید در دسترس همگان قرار گیرد، زیرا باعث شکست درمان شود.

مژده حاکمی والا دبیر علمی کنگره نیز گفت: با شروع پاندمی کرونا، کنگره میکروب شناسی متوقف نشد و در دو سال گذشته کنگره را به صورت مجازی برگزار کنیم.

وی افزود: این کنگره دارای امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان است و دانشمندان کنگره را از سراسر کشور انتخاب کرده ایم. همچنین، ۱۸ سخنران خارجی داریم که اغلب آنها به صورت آنلاین سخنرانی خواهند داشت.

حاکمی والا گفت: ما پنل مخصوص مقاومت دارویی را در کنگره امسال داریم و از این طریق، دستاوردهای جدید دنیا با دانشمندان ایرانی مورد تبادل نظر قرار می‌گیرد.

وی افزود: یک سری کارگاه آموزشی نیز در کنگره امسال برای همکاران برگزار می‌شود. همچنین ۷۲۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که برخی از آنها در قالب سخنرانی و پوستر ارائه می‌شود.

مریم پورحاجی باقر دبیر اجرایی کنگره، هدف از برگزاری این کنگره را ارتقا ارتباط میان متخصصین علوم پایه و علوم بالینی و تبادل به روزترین دستاوردهای علمی- پژوهشی جمع کثیری از اساتید برجسته دانشگاهی، محققین و پژوهشگران داخلی و همچنین تعدادی از پژوهشگران صاحب نظر خارجی از کشورهایی همچون آلمان، استرالیا، آمریکا، ایتالیا، بلژیک، سوئد، عمان، کانادا، هند و یونان در این حوزه دانست و گفت: در این رویداد بین المللی، به محورهای گوناگونی همچون وضعیت، درمان، واکسیناسیون و کنترل بیماری کووید ۱۹، بررسی بیماری‌های نوپدید و بازپدید از جمله بیماری آبله میمونی، فاژ تراپی و اهمیت آن در درمان، متاژنومیکس: روشی نوین در تشخیص بیماری‌های عفونی، مقاومت دارویی و روش‌های جدید تعیین آن، کنترل عفونت‌های بیمارستانی، نقش پروبیوتیک ها در بیماری‌های عفونی، وضعیت عفونت‌های ادراری، وضعیت بیماری سل در ایران و جهان و اهمیت سل مقاوم به درمان، اهمیت بیماری‌های عفونی در بیماران با نقص ایمنی، کارآفرینی و دستاوردهای تشخیصی و…، پرداخته می‌شود.

بیست و سومین کنگره بین المللی میکروب شناسی ایران از ۸ تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ در محل دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 5573749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha