۵ شهریور ۱۴۰۱، ۱۱:۱۳

صالحی در نشست خبری:

اعتمادسازی مدیران برای رضایتمندی مردم، خط قرمز دولت است

اعتمادسازی مدیران برای رضایتمندی مردم، خط قرمز دولت است

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری گفت: اعتمادسازی مدیران برای رضایتمندی مردم، خط قرمز این دولت است، باید به سمت رضایتمندی و اعتمادسازی حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام احمد صالحی رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری صبح امروز (شنبه ۵ شهریور ماه) در نشست خبری که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد امام راحل و شهدا به ویژه شهیدان دولت گفت: قطعاً مدیریت بدون اطلاع‌رسانی نمی‌تواند اعتماد لازم در میان مردم را ایجاد کند تا فضای امید و نشاط در جامعه محقق شود. وظیفه اطلاع رسانی بر عهده خبرنگاران است که از آنها قدردانی می‌کنیم.

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم که نام مقدس «مردم» را در کنار خود دارد و آن را مدال افتخار می‌داند، مردم‌گرایی و مردم‌محوری را در تمامی گام‌های خود لحاظ می‌کند. رئیس‌جمهور از ابتدایی‌ترین روز آغاز به کار خود در میان مردم بوده است.

صالحی با تاکید بر اینکه ولایت‌مداری از ویژگی‌های مهم حجت‌الاسلام رئیسی و دولت سیزدهم است، عنوان کرد: بسیاری از دولت‌ها به مرور زمان از مردم و ولایت دور می‌شوند و نگاه ولایت‌مدارانه آنها کم می‌شود. تفاوت این دولت با همه دولت‌های قبل این است که ولایت‌مداری خود را ثابت کرده است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری با اشاره به اینکه مردم‌داری نکته مهم و ویژگی برجسته دیگر دولت سیزدهم است، بیان کرد: اهمیت به مردم در تمامی لایه‌های مدیریتی مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: دولت با نگاه شناخت مسئله، پیگیری و حل آن به کار ورود کرده و این موضوع را در سفرهای استانی نشان داده که به دنبال رفع مشکلات و معضلات مردم است. این دولت در حوادث مختلف همچون سیل و زلزله پا به پای مردم حضور داشته است. این طور نبوده که پشت میز بنشیند و بخواهد از دور نظاره‌گر مشکلات مردم باشد.

صالحی تاکید کرد: اعتمادسازی مدیران برای رضایتمندی مردم، خط قرمز این دولت است، باید به سمت رضایتمندی و اعتمادسازی برویم.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری اظهار کرد: تعامل و همکاری دولت با مخالفان خود بی‌سابقه است. این دولت از بداخلاقی‌، بگومگوهای سیاسی، حاشیه‌های بی‌فایده و ایجاد دوقطبی‌های کاذب پرهیز کرده است.

وی ادامه داد: مدیران جهادی و ارزشمند این دولت کم نیستند. دولت لشکریان خدمت زیادی دارد که باید از مدیران مختلف در دولت تشکر کنیم. در دولت انقلابی برای اولین بار وزرا و معاونین ریاست جمهوری در ۳۱ استان حضور پیدا می‌کنند، این بی‌سابقه‌ترین اتفاق در این زمینه است که تمامی هیئت دولت همزمان در همه استان‌ها حاضر شوند، در میان مردم باشند و پایتخت روزی را بدون حضور وزرا تجربه کند.

صالحی خاطرنشان کرد: اینکه بتوانیم به سمت اعتمادسازی و تعامل با همه مردم برویم و حتی با مخالفان خود در جامعه ارتباط داشته باشیم از رویکردهای دولت است. حاشیه‌سازی برای جامعه و دولت خط قرمز نظام جمهوری اسلامی و همچنین دولت سیزدهم است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری گفت: از نگاه مردم، جامعه از دولت انتظار دارد که بر سر کار باشند؛ بنابراین انتخاب مدیر لایق از دیگر خطوط قرمز دولت سیزدهم است؛ همانطور که رئیس‌جمهور بارها تاکید کرده است که مدیری که نگاه تحولی نداشته باشد، نخواهد نگاه خود را به دولت گره بزند و در کنار دغدغه‌های مردم بایستد باید کنار برود.

وی متذکر شد: مهم‌تر از احترام به افراد، این است که به دولت، نظام و مردم احترام بگذاریم. احترامی که بتواند سرمایه اجتماعی و اعتماد مردمی را ایجاد کند. بنابراین با کمال احترام مدیران ناکارآمدی که توان خدمت‌رسانی ندارند باید جایگاه خود را برای کارآمدان ترک کنند.

صالحی تصریح کرد: هیچ مسئولی نمی‌تواند در دولت سیزدهم خود را از پاسخگویی به مردم مبرا بداند. پاسخ به مردم باید به صورت مستمر ادامه داشته باشد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری بیان کرد: باید با مردم صادقانه صحبت کنیم، اگر مشکلی در مسیر خدمت به مردم داریم آن را شفاف و صادقانه برای مردم بگوییم. رویکرد بیان صادقانه، گزارش صریح، مبتنی بر واقعیت و به دور از زیاده‌گویی در دستور کار این دولت است.

وی با بیان اینکه مردم محرم نظام و مسئولان هستند، عنوان کرد: دولت سیزدهم برای گفتن «ببخشید»، عذرخواهی کردن و بیان اینکه «به دلایلی نتوانسته‌ام به وظیفه خود درست عمل کنم»؛ سختی ندارد.

صالحی بیان کرد: در یک سال گذشته و به واسطه سفرهای استانی که انجام شده، بالغ بر دو میلیون نامه و مکاتبه دریافت کرده‌ایم؛ بیش از یک میلیون و هشتصد هزار نامه در سفرهای استانی به دست دولت رسیده است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری تصریح کرد: در طول این مدت برای اولین بار بیش از ۲۱۸ هزار مورد ملاقات چهره به چهره وزرا و معاونین آنها را با مردم داشته‌ایم. در طول سفرهای استانی به بسیاری از مسائل عام‌المنفعه رسیدگی شده. ۸۹ درصد از درخواست‌هایی که به دست ما رسیده پاسخ داده شده است و ۱۱ مورد باقیمانده در چرخه پیگیری و استعلامات قرار دارد.

وی اظهار کرد: البته برخی از درخواست‌های مردمی موضوعاتی هستند که جنبه رسیدگی از سوی دستگاه‌های دولتی را ندارند و مربوط به دستگاه‌های قضائی می‌شوند. با توجه به تفاهم و رابطه بسیار خوبی که با دستگاه قضائی داریم و ارتباط نزدیکی که میان سران قوا وجود دارد، این ارتباط بین لایه‌های مدیریت میانی نیز وجود دارد و این موضوعات به صورت ویژه توسط قوا پیگیری می‌شود.

صالحی ادامه داد: سیاست اقدام و اقناع در دولت وجود دارد و برابر قانون آنچه امکان انجامش وجود داشته باشد برای پاسخ به درخواست‌های مردمی انجام خواهیم داد.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری تاکید کرد: تعداد نامه‌ها با توجه به حضور رئیس‌جمهور در میان مردم بسیار بیشتر از دوره‌های قبل بوده است؛ یعنی دسترسی آسان مردم به رئیس‌جمهور در سفرهای استانی و برنامه‌ها، تعداد نامه‌ها را نسبت به دوره‌های پیش افزایش داده است.

وی افزود: در هر سفر استانی حدود پانصد تا هزار نامه به دست رئیس‌جمهور یا سایر اعضای حاضر در سفر استانی می‌رسد. ارتباطات مردمی بین اعضای هیئت دولت و مردم استان کرمان در رأس تعداد ارتباطات و ملاقات‌های چهره به چهره بوده است.

صالحی گفت: از مردم کشورمان عذرخواهی می‌کنم که نتوانستیم پاسخگویی سامانه ۱۱۱ را در شأن انجام دهیم البته در تلاش هستیم که‌اهداف این برنامه را محقق کنیم.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری بیان کرد: درخواست‌های مردمی در موضوعات متفاوتی بوده‌اند اما بیشترین درخواست‌ها به مساعدت‌های مالی، درخواست‌های معیشتی، اشتغال، درمان، درخواست‌های اداری، بازرسی و برخی مسائل استانی مربوط می‌شود.

وی در مورد سفرهای استانی رئیس‌جمهور گفت: اینکه دولت سیزدهم به طور میانگین هر ۹ روز یک سفر استانی داشته نشان دهنده اهتمام ویژه رئیس جمهور بر اعتمادسازی در میان مردم است. تلاش ما این بوده که در سفرهای استانی نگاه حل مسئله را داشته باشیم؛ ما از تشریفات، تجملات و نگاه ظاهری به این سفرها به شدت پرهیز کرده‌ایم.

صالحی تاکید کرد: تلاش کردیم مواردی که از سوی مردم در این سفرها مطرح می‌شود به بهترین شکل پاسخ داده شوند. معمولاً نامه‌های مردمی در خود مراکز استان‌ها بازبینی، ثبت و گزارش شده و به شخص ارسال‌کننده نامه کد رهگیری داده می‌شود.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری عنوان کرد. اینکه مردم شاهد حضور مسئولین در کنار خود باشند باعث افزایش سرمایه اجتماعی و اعتمادسازی است. اینکونه نیست که نامه‌ها جمع‌آوری شوند و پیگیری نشوند، مطالبات مردمی رسمیت می‌یابند و در مرکز به آنها رسیدگی می‌شود. تمامی نامه‌ها قابل پیگیری است.

وی یادآور شد: بسیاری از مشکلاتی که مردم با آن مواجه هستند و شرمندگی امروز ما در شهرکرد و همدان در زمینه آب شرب، به پروژه‌هایی که به ۱۳ سال پیش برمی‌گردد که متأسفانه در زمان خود بودجه دریافت نکرده و تنها ۴۰ درصد پیشرفت داشته است. در دولت سیزدهم چنین پروژه‌های نیمه‌تمامی که جنبه عمومی دارند پیگیری شود و برای تخصیص اعتبار در اولویت باشد.

صالحی عنوان کرد: در دور دوم سفرهای استانی، تلاش می‌کنیم با آسیب‌شناسی ایرادات دور اول برطرف شود. جلسات آسیب‌شناسی و ارائه راهکار ارتقای کیفی سفرهای دور دوم استانی نیز برگزار شده است.

رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست‌جمهوری اظهار کرد: افزایش ۱۶ برابری درخواست‌ها و مطالبات مردمی نسبت به سایر دولت‌ها نشان‌دهنده اعتماد، امید، نشاط و رضایت آنها نسبت به پاسخ‌گویی دولت است.

صالحی ادامه داد: تنها چیزی که می‌تواند امید و نشاط مردم را بیمه کند، عملکرد استانداران، مدیران و سطوح عالی مقامات کشوری است که همچون رئیس جمهور با تمام توان کار می‌کنند.

کد خبر 5573963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha