محمدرضا علیمی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از جمله مهمترین برنامههایی که در ابتدای سال جاری انجام شده امهال تسهیلات کشاورزان آسیب دیده از خشکسالی در سال زراعی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ که سررسید آنها سال ۱۴۰۰ بود، است
وی ادامه داد: بر این اساس مبلغ ۴۹ میلیارد تومان در این راستا هزینه شده و برای باقی مانده کشاورزان با پیگیری انجام شده، ۳۰ میلیارد تومان به استان ابلاغ شد و در حال حاضر انجام مراحل اداری آن در حال اقدام میباشد.
علیمی در خصوص برنامه ریزی های مربوط به طرح کاهش خطر استان اظهار کرد: در بحث برنامههای کاهش خطر استان و آمادگی و مقابله، طرح مطالعاتی مذکور آغاز و در حال اقدام است که روند این فعالیت تا پایان فصل پاییز به اتمام خواهد رسید.
وی در خصوص تهیه سناریوی خطر شهرستانی گفت: سناریوی خطر سیل و زلزله برای ۶ شهرستان استان در اداره کل مدیریت بحران تهیه و در اختیار فرمانداران قرار گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری در رابطه با ارتقا دانش و مهارت مدیران مرتبط با موضوع بحران افزود: در بحث آموزش همگانی و عمومی، دورههای تخصصی در بحث مدیریت بحران در حوزههای فرمانداران، بخشداران، شهرداران، دهیاران و مدیران عضو ستاد مدیریت بحران استان برگزار شده که این امر باعث ارتقای دانش و مهارت مدیران در حوزه مدیریت بحران خواهد بود.
وی با اشاره به لزوم انجام مانورهای بحران و برنامه ریزی های صورت گرفته گفت: مانورهای مدیریت بحران به صورت استانی و شهرستانی طراحی و با هماهنگی فرمانداران در حال انجام است.
علیمی با اشاره به اقدامات عملیاتی در حوزه مدیریت بحران اظهار داشت: در حوادث پیش آمده در سطح استان اقدامات و هماهنگیهای لازم در حوزه مدیریت بحران استان با فرمانداران، بخشداران و دهیاران صورت گرفت که این امر سبب شد حوادث مذکور بدون تلفات جانی در استان مدیریت شود.
وی در ادامه به هماهنگی دستگاههای متولی امر در زمینه مدیریت بحران اشاره نمود و افزود: هماهنگی نسبتاً مطلوبی در بین دستگاههای مرتبط با موضوع بحران درحال شکل گیری است که به عنوان مثال در آتش سوزی صورت گرفته در منطقه صنعتی چرم سازی اقدامات و هماهنگیهای که از قبل انجام شده بین مجموعه آتش نشانیهای استان و برگزاری دورههای آموزشی منجر به اجرای مناسب عملیات اطفا حریق در منطقه چرمسازی شد.
شناسایی نقاط حادثه خیز استان قزوین
مدیرکل مدیریت بحران استانداری در ادامه به نقاط حادثه خیز و مدیریت آن اشاره نمود و افزود: طی بازدیدهای صورت گرفته، نقاط حادثه خیز استان در حال شناسایی است که با هماهنگی دستگاههای مرتبط بازدیدهای میدانی به خصوص در حوزه سیل در حال انجام و احصا و برنامه ریزی لازم برای رفع این نقاط در دستور کار قرار دارد.
وی ادامه داد: در بحث بازدید از صنایع پر خطر، تیمهایی متشکل از نمایندگانی از مدیریت بحران، صمت، علوم پزشکی، محیط زیست و نیروی انتظامی، اتش نشانی در واحدهایی که مواد اولیه و یا مواد تولیدی خطرناک دارند حاضر و با بازدید میدانی و شناسایی نقاط، رفع خطرات را در دستور کار قرار می دهندو هشدارهای لازم را به دستگاههای متولی اعلام میکنند.
علیمی با اشاره به برنامههایی اولویت دار در حوزه مدیریت بحران در سال آینده اظهار داشت: تقویت سیستم مدیریت بحران از لحاظ تجهیزات و نیروی انسانی، تقویت پایگاههای چند منظوره مدیریت بحران، تهیه اطلس مخاطرات بلایای طبیعی استان، عملیاتی کردن رفع نقاط حادثه خیز با همکاری دستگاههای مرتبط از جمله منابع طبیعی در بحث آبخیز داری در بالا دست رودخانهها را میتوان از برنامههای در دست اقدام مدیریت بحران دانست.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری ادامه داد: یکی دیگر از نیازهای استان تکمیل طرحهای مطالعاتی است که در حال پیشبرد طرحهای مذکور با موضوع مدیریت مخاطرات طبیعی در شهرستانها با همکاری فرمانداران هستیم.
وی گفت: آموزش یکی از مهمترین برنامههای اداره کل مدیریت بحران در امسال و سالهای آینده است و این موضوع در ردههای مدیریتی مختلف و در بین اقشار مختلف مردم به ویژه در بین دانش اموزان اجرایی خواهد شد.
علیمی با اشاره به اهمیت موضوع آموزش برای کنترل بحران اضافه کرد: آموزش و اقدامات پیشگیرانه منجر به جلوگیری از بروز تلفات در حادثه سیل روستای تو آباد بخش آبگرم شد و این امر یک نمونه موفق از آموزش، اقدامات پیشگیرانه و اطلاع رسانی به موقع در هنگام بروز حادثه بود که خوشبختانه بدون هرگونه تلفات جانی همراه بود.
نظر شما