۷ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۵۰

مدیرعامل سازمان انتقال خون مطرح کرد؛

ارسال سالانه ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور

ارسال سالانه ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور

خرم‌آباد- مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به ارسال سالانه حدود ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور برای تبدیل به دارو گفت: باید به سمتی برویم که به خارج از کشور وابسته نباشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی جمالی امروز دوشنبه در جمع خبرنگاران در سخنانی با اشاره به آزمایش‌های تخصصی سلول‌های بنیادی و بند ناف در کشور اظهار داشت: این امر تنها در تهران انجام می‌شود، هزینه بالایی دارد و خیلی هم ضرورت ندارد جاهایی دیگر دستگاه‌های آن مستقر شود، ولی نمونه‌ها در این رابطه در کل کشور در مرکز سلول‌های بنیادی تهران جمع می‌شود.

راه‌اندازی سیستم گروه‌بندی خون به صورت اتوماتیک در عمده استان‌ها

وی با بیان اینکه باید در جمع آوری بانک خون بند ناف در بیمارستان‌ها سرعت عمل داشت، فقط در تهران این امر صورت می‌گیرد و خدمات در این رابطه گران قیمت است ادامه داد: بعضی از خدمات مانند آزمایش غربالگری تا سال گذشته در ۱۱ استان انجام می‌شد و استانی مانند لرستان باید آزمایش خود را برای به طور مثال کرمانشاه ارسال می‌کرد، در این راستا تمهیداتی اندیشیده شده که تا آخر شهریور دستگاه‌های مورد نیاز در این رابطه در خرم آباد مستقر شود و آزمایش‌های غربالگری در استان به صورت مستقل انجام شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خود با تاکید بر اینکه آزمایش گروههای خونی را نیز تلاش می‌کنیم که از حالت دستی که سرعت آن کم و خطا در آن بالا است را به صورت دستگاهی و اتوماتیک انجام دهیم تصریح کرد: تا آخر امسال در عمده استان‌های کشور، سیستم گروه بندی خون به صورت اتوماتیک را راه اندازی کنیم.

جمالی در ادامه با اشاره به آزمایشگاه کیسه‌های خون کم لکوسیت نیز بیان داشت: قبلاً عدد در این رابطه ۲۵ درصد بود که برنامه ما این است که این عدد را تا آخر امسال به ۶۰ درصد برسانیم.

وی بیان داشت: با این اقدام، عوارض تزریق خون خیلی کم می‌شود و در دراز مدت نیز برنامه این است که عدد در این رابط را به ۱۰۰ درصد برسانیم.

ذخیره سازی ۵۰۰۰ بند ناف

مدیرعامل سازمان انتقال خون در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه در کشور، بیش از پنج هزار ذخیره بندناف داریم و حدود ۱۰ تا ۱۲ نفر از بچه‌هایی که دچار بیماری سرطان خون و بیماری‌های ارثی بوده‌اند نیز از این طریق درمان شده‌اند گفت: هر چقدر این بانک سلول‌های محیطی خون ساز بالا برود، شانش اینکه بچه‌های بیشتری نمونه مناسب پیدا کنند و پیوند انجام دهند، بالاتر می‌رود، منتها به خاطر اینکه هزینه‌ها در این زمینه بالا است، محدودیت‌هایی داریم، اما برنامه ریزی داریم که این بانک‌ها را توسعه بدهیم.

جمالی در ادامه سخنان خود با اشاره به وضعیت لرستان به لحاظ داشتن ذخیره خونی بیان داشت: لرستان در این رابطه جز بهترین استان‌های ما است، ذخیره خون آن آنقدر بالا است که ما نگران بودیم تاریخ آن بگذرد، خواهش کردیم که تلاش شود اهدای خون در این استان کم شود.

وی با اشاره به راه اندازی واحد اهدای خون در عمده شهرهای استان در یک بازه زمانی کم گفت: مدیر این حوزه در استان، جز پنج مدیر برتر کشور محسوب می‌شود.

مدیرعامل سازمان انتقال خون در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه وضعیت لرستان به لحاظ شاخص‌های سلامت خونی خوب است و اهدای خون بانوان در استان نسبت به میانگین کشور هم بالاتر است تصریح کرد: همچنین مشارکت جوانان لرستانی در اهدای خون امسال بهتر شده است.

ارسال سالانه ۲۰۰ هزار لیتر پلاسما به خارج از کشور

جمالی در ادامه با اشاره به موضوع ارسال پلاسما به خارج از کشور نیز بیان داشت: سازمان انتقال خون حدود ۲۰۰ هزار لیتر ارسال پلاسما با درصد کم و زیاد در سال، به خارج از کشور دارد تا تبدیل به دارو شود، دارو نیز برای بیماران هموفیلی و… مورد استفاده قرار بگیرد.

وی افزود: بعضی از این داروها برای کشور حیاتی است، قطعاً باید به سمتی برویم که به خارج وابسته نباشیم و خودمان این تکنولوژی را داشته باشیم، قرار بوده شرکت‌هایی که تأسیس شده‌اند این کار را انجام دهند، متأسفانه انجام نداده‌اند، یکی از معضلات کشور این است که در این زمینه به خارج وابسته هستیم.

مدیرعامل سازمان انتقال خون تاکید کرد: ما در سازمان در این رابطه استقبال می‌کنیم، تلاش زیاد و دعوت به همکاری می‌کنیم تا انتقال تکنولوژی صورت گیرد و در داخل کشور انجام گیرد.

کد خبر 5576013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha