خبرگزاری مهر- گروه استانها: «تصادف در آزادراه خرمآباد - اراک ۲ فوتی برجا گذاشت»، «واژگونی خودروی دنا در آزادراه خرمآباد- اراک ۵ مصدوم برجا گذاشت» و… اینها تیترهای تنها دو حادثه مردادماه در آزادراه خرمآباد به اراک است که نشان میدهد با افزایش پیک ترافیک در آستانه اربعین حسینی باید برای رفع نواقص زیرساختی این آزادراه مهم در غرب کشور برنامه ریزی شود.
عدم آنتن دهی و وضعیت نامناسب روشنایی در این محور آزادراهی بارها در رسانههای مختلف به ویژه خبرگزاری مهر به متولیان گوشزد شده است اما همچنان به رغم بازدیدها و تأکیدات صورت گرفته مشکلات این آزادراه رفع نشده است.
گلایه مسافران از مشکلات آزادراه خرمآباد- اراک
مشاهدات میدانی خبرنگار مهر طی چهارشنبه شب هفته جاری در جریان عبور از آزادراه اراک به سمت خرم آباد نشان دهنده افزایش حجم ترددها در این محور آزادراهی است در حالیکه همچنان در بخشهایی از این جاده تلفنهای همراه آنتن ندارند و در دسترس نیستند.
همچنین به رغم تردد بالای خودروهای سنگین در این محور همچنان وضعیت علائم ایمنی و روشنایی آن مناسب نیست که به نظر میرسد به زودی با مواجه شدن با پیک ترافیک زائران اربعین حسینی مشکلات بیش از گذشته به چشم بیاید.
آزادراه خرمآباد- اراک بهصورت شش خطه شامل سه خط رفت و سه خط برگشت، به طول ۱۳۴ کیلومتر و عرض ۳۵ متر طراحی و اجرا شده است که اتصال بین آزادراه اراک- سلفچگان- ساوه و خرمآباد- پل زال را برقرار میکند و در فاز نخست، ۶۷ کیلومتر آن حدفاصل بروجرد تا خرمآباد بهرهبرداری شده است.
آزادراهی با مزایای بسیار و معایب چشمگیر
بهرهبرداری از این آزادراه مزایای بسیاری برای مسافران و خودروهای عبوری از این محور داشته است بهطوریکه علاوه بر افزایش شاخصهای ایمنی جادهای، سرعت تردد نیز از ۸۰ کیلومتر به ۱۱۰ کیلومتر افزایشیافته و گرههای ترافیکی در محدوده شهرهای اراک، بروجرد و خرمآباد رفع و از تداخل تردد شهری و برونشهری این منطقه جلوگیری شده است.
کاهش طول مسیر به میزان ۳۰ کیلومتر و کاهش ۴۵ دقیقهای مسیر باعث شده تا این آزادراه در حوزه ترانزیت کالا و اتصال کریدورهای شمالی کشور به بندر امام خمینی (ره) نقش ویژهای ایفا کند.
باوجود این مزایا، همچنان این محور ترانزیتی از مشکلات جدی رنج میبرد، در حال حاضر مهمترین مشکل در آزادراه خرمآباد- اراک مسئله عدم آنتن دهی در این محور است بهطوریکه مسافران این مسیر تا زمانی که در این جاده در حال عبور هستند امکان برقراری تماس تلفنی و دسترسی به امکانات اینترنت را ندارند.
آزادراه خرم آباد - اراک ۱۱ مرداد سال گذشته در محدوده استان لرستان از خرم آباد تا بروجرد افتتاح شد که نقاط کور مخابراتی و اینترنتی در این محور موجب گلایه مسافران و مسئولین استانی شده بود.
این امر علاوه بر ایجاد مشکل برای خودروهای عبوری، بهطورقطع مسائل جدی در حوزه امدادرسانی در صورت وقوع هرگونه حادثهای ایجاد خواهد کرد.
درصورتیکه در این آزادراه شاهد وقوع تصادف یا حوادث مختلف باشیم متأسفانه امکان تماس برای مسافران از یکسو و همچنین ارتباطگیری برای امدادرسانی سازمانهای خدماتی و امدادی از سوی دیگر فراهم نخواهد شد.
وعده دو ماهه متولیان به کجا رسید؟
خبرگزاری مهر بارها در قالب گزارشهای مختلف بر ضرورت رفع مشکلات موجود در این آزاد راه تاکید کرده بود که با واکنش منفی متولیان این آزاد راه همواره مواجه شده است.
مجتبی صارمی سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان پیش از این در این رابطه گفته بود: پس از انجام پایش ارتباطی در آزادراه خرم آباد - بروجرد، حدود ۱۲ کیلومتر از مسیر فاقد پوشش ارتباطی بود که تأمین زیرساختهای لازم برای رفع مشکل این نقاط با احداث دو سایت آغاز شده است.
وی افزود: چهار کیلومتر از این مسیر که بعد از عوارضی در منطقه «سرنمک» که فاقد پوشش مخابراتی بود و هشت کیلومتر نیز در محدوده تونل «پونه» شناسایی و اقدامات لازم برای اخذ مجوز نصب دکل مخابراتی انجام شد.
سرپرست اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان تیرماه سال جاری گفته بود که دو سایت مخابراتی آزادراه خرم آباد - اراک در محدوده لرستان، تا کمتر از دو ماه آینده بهره برداری شود.
انتقاد معاون استاندار از مشکلات آزادراه
احمدرضا دالوند معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز پیش از این در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر یکی از مشکلات در این زمینه را وضعیت آنتن دهی در جادهها و خصوصاً آزادراهها که از نقاط مهم و اساسی استان هستند عنوان کرد.
وی با انتقاد از وضعیت نامناسب آنتن دهی تلفن همراه در آزادراهها گفت: بنا بود با توجه بهضرورت در مسیر آزادراه خرم آباد-اراک یک سایت ایجاد شود که در جلسهای تصویب شد با همکاری شرکت توزیع برق استان و شرکت ارتباطات سیار در کوتاهترین زمان ممکن، این سایت احداث شود تا وضعیت آنتن دهی در طول مسیر پوشش بهتر و بیشتری داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان افزود: در این جلسه مقرر شد وضعیت آنتن دهی جادهها مجدداً موردبررسی قرارگرفته و نقاط مشکلدار رفع ایراد شود.
دالوند با اشاره به نقش سرعت عمل در هنگام حادثه گفت: اگر خدای ناکرده حادثهای در مسیر آزادراهها اتفاق بیفتد با توجه به اهمیت زمان باید دستگاههای امدادرسان بتوانند از طریق ارتباطات در کوتاهترین زمان ممکن در محل حادثه حاضر شوند.
اما با وجود همه این تأکیدات همچنان مشکلات این محور آزادراهی به قوت خود برقرار است تا این مسیر که در میان راههای درجه یک تردد زائران قرار دارد در آستانه اربعین حسینی چشم به راه اقدام عاجل متولیان باشد.
رئیس پلیس راه لرستان: از مدعیان نواقص آزادراه هستم
سرهنگ زارعی رئیس پلیس راه لرستان در این رابطه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به مشکلات ایمنی آزاد راه خرم آباد- بروجرد به سمت اراک اظهار داشت: یک سری مشکلات در این آزاد راه وجود دارد که شرکت آزاد راه و دستگاههای مربوطه باید اقدامات لازم را برای رفع آنها انجام دهند.
وی با اشاره به آزاد بودن تردد وسایل نقلیه سنگین در این آزاد راه تصریح کرد: یک سری مشکلات زیرساختی در این آزاد راه وجود دارد که باید هرچه سریعتر رفع شوند.
رئیس پلیس راه لرستان با اشاره به پیگیریها و تذکرات فراوان پلیس راه لرستان در رابطه با رفع مشکلات زیرساختی که در این آزاد راه وجود دارد بیان داشت: در جلسات متعدد با حضور استاندار و معاون عمرانی استاندار این موارد مطرح شده است.
سرهنگ زارعی ادامه داد: من خودم یکی از مدعیان این نواقص بودم که باید برطرف میشدند.
بنابراین گزارش، وجود برخی دست اندازها، کمبود روشنایی، شیب زیاد در برخی مقاطع، نبود مجتمع رفاهی، کمبود پایگاههای امداد جادهای و هلال احمر، نبود دور برگردان، زیرگذر و پمپ بنزین بخشی از مشکلات آزاد راه خرم آباد- بروجرد- اراک در محدوده خرم آباد به بروجرد با تردد روزانه نزدیک به ۲۷ هزار خودرو است که به نظر میرسد باید برای رفع آنها تدابیری جدی و سریع اندیشیده شود تا خدای ناکرده شاهد اتفاقات ناگوار در پیک عبور زائران اربعین از این محور نباشیم.
نظر شما