۱۱ شهریور ۱۴۰۱، ۱۲:۰۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

انگیزه‌ای برای رساندن «مستند» به تلویزیون/تماشای «من زنده برگشتم»

انگیزه‌ای برای رساندن «مستند» به تلویزیون/تماشای «من زنده برگشتم»

کارگردان مستند کوتاه «من زنده برگشتم» که شب گذشته ۱۰ شهریورماه روی آنتن شبکه مستند رفت از ویژگی‌های اثرش و معضل اجتماعی که بدان پرداخته است، سخن گفت.

مجتبی حیدری کارگردان مستند کوتاه «من زنده برگشتم» که در ششمین جشنواره مستندهای تلویزیونی پذیرفته شده و دیروز پنجشنبه ۱۰ شهریورماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند روی آنتن رفت، به خبرنگار مهر گفت: این مستند که محصول مرکز مستند سوره است، سال ۱۴۰۰ در بخش مستند کوتاه پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» به نمایش درآمد اما هنوز به پخش عمومی نرسیده است.

وی با اشاره به اینکه علاقه‌مند است اکران سینمایی این مستند با برپایی نمایشگاهی از مجموعه عکس‌هایی که در سفر به مرز ایران برای «من زنده برگشتم» داشته است، اتفاق بیفتد، گفت: مجموعه عکس خوبی از این سفر دارم که دوست دارم همزمان آن را با اکران «من زنده برگشتم» رونمایی کنم. همچنین خوشحالم که اولین پخش این مستند از تلویزیون اتفاق می‌افتد چراکه علاقه‌مندم درباره موضوع آن بحث و گفتگو صورت بگیرد. در حقیقت ما با ساخت اثر، صرفاً به دنبال تولید محتوا نبودیم بلکه دنبال جریان‌سازی بودیم و امیدوارم برای این کار نیز چنین اتفاقی رخ بدهد.

حیدری با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۰ در بخش «کرونا» ی پنجمین جشنواره مستندهای تلویزیونی جایزه بهترین مجموعه عکس را دریافت کرده و امسال با «من زنده برگشتم» در بخش مستندهای «کوتاه» جشنواره مستندهای تلویزیونی حضور دارد، مطرح کرد: برای من شرکت در بخش فیلم جذاب‌تر است چراکه آثار از تلویزیون در سه نوبت پخش می‌شوند و این مساله کمک می‌کند افراد بیشتری مستندها را تماشا کنند و برای ما هم موضوعیت دارد که مردم کارها را ببینند اما بخش «عکس» بستر پخش ندارد در حالی که باید برای این بخش هم فکری کرد و لازم است جدی‌تر به آن نگاه شود.

وی افزود: برگزاری این جشنواره به صورت مداوم و با این شرایط کاری بزرگ است اگرچه ضعف‌هایی داشته و دارد اما همین که برگزار می‌شود، باارزش است. جشنواره مستندهای تلویزیونی این فرصت و انگیزه را به بچه‌های مستندساز به ویژه جوانان می‌دهد که تولیدات خود را به تلویزیون برسانند.

کارگردان «من زنده برگشتم» در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه این مستند به موضوع قاچاق سوخت در استان سیستان و بلوچستان می‌پردازد، اظهار کرد: مخاطب در «من زنده برگشتم» با تصاویر جدیدی از یک معضل اجتماعی و اقتصادی یعنی سوخت‌بری و معیشت جوانان که در مرزهای کشورمان درگیر آن هستیم، روبه‌رو می‌شود. اگرچه در گذشته کارهایی با این موضوع انجام شده اما باز هم لازم است به این موضوعات بپردازیم و درباره آن حرف بزنیم.

حیدری ادامه داد: از آنجاکه مردم ایران خط قرمز من هستند، در این مستند نیز بدون ترس درباره مرزنشینانی گفتم که مسئولان برای معیشت و عمر و جان آن‌ها احترام قائل نیستند. من در شهرستان سرباز دیدم که مرگ انسان‌ها و از دست دادن جوان تبدیل به یک مساله عادی شده و این موضوع بسیار دردناک است. به یاد دارم به یکی از اهالی آن منطقه گفتم با اینکه وضعیت اقتصادی‌تان ضعیف است اما ۱۰ بچه دارید. او در جوابم با ناراحتی گفت که در نهایت یک یا دو بچه برایم باقی می‌مانند چراکه بقیه آن‌ها در مرزها جان خود را از دست می‌دهند.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: بازدید روسای جمهور، نمایندگان مجلس و هر کس که سِمتی در این کشور دارد، شوخی بیش نیست تا زمانی که فکری به حال این منطقه و معیشت مردمانش نشود. امیدوارم این مستند و دیگر آثاری که با این موضوع ساخته می‌شوند، بتوانند باب گفتگو را باز کنند.

در خلاصه داستان این مستند آمده است: «با ساجد درعروسی یکی از اهالی روستا آشنا شدم؛ مهندس عمرانی که تجربه هرکاری جز تخصص اصلی خودش از جمله جمع‌آوری علوفه برای دام، خرماچینی، مکانیکی و… را داشت. ساجد می‌گفت «میدونستی اینجا دخترها، فردای عروسی‌شون سی مثقال طلایی که بابت مهریه گرفتن رو به شوهرشون میدن تا باهاش یه نیسان بخره و بزنه به دل کوه؟» چون اینجا یک شغل دیگه هم وجود داره، اگرچه خطرناکه ولی درعوض پولش نقد است. اتفاقاً ساجد این روزها بدجوری دستش خالی شده، تصمیم گرفته بعد از مدت‌ها دوباره به این کار برگردد. از او خواستم اجازه بدهد این بار من هم همراهش باشم.»

مستند کوتاه «من زنده برگشتم» که محصول مرکز مستند سوره است، روز پنجشنبه ۱۰ شهریورماه ساعت ۲۱ از شبکه مستند روی آنتن رفت و بازپخش آن روز جمعه ۱۱ شهریورماه ساعت ۱۲ بامداد است.

کد خبر 5579498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha