به گزارش خبرنگار مهر، محسن قدیری، به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برای رسیدن به یک پترو پالایش موفق در کشور و جهان و حفظ محیط زیست و اصلاح زیرساختها، جهت داشتن محیط زیست بهتر برنامهریزی مدون داریم، اظهار داشت: دستیابی به «توسعه پایدار و متوازن» چشم انداز شرکت پالایش نفت اصفهان تا سال ۱۴۰۵ است و بر این اساس برمبنای تعالی اخلاق، محیط زیست و اقتصاد برنامه ریزی کرده ایم.
وی با اشاره به دستیابی به بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه به عنوان بخشی از چشم انداز ۱۴۰۵ این شرکت افزود: در راستای تبدیل شدن به الگوی موفق پتروپالایش از هشت ماه پیش برنامه ریزیهای لازم را انجام دادیم که رهبر انقلاب نیز روزهای گذشته آن را از اولویتهای اساسی کشور دانستند.
پالایشگاه اصفهان سوخت ۱۷ استان را تأمین میکند
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان وظیفه تأمین سوخت ۱۷ استان کشور را برعهده دارد، گفت: از جمله مهمترین طرحهای پالایشگاه اصفهان تکمیل طرح جامع زیستمحیطی، بهبود فرایند و بهینهسازی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی و رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ایمنی و همچنین توجه ویژه به مسائل زیستمحیطی است.
وی با بیان این در سالهای گذشته بیش از یک میلیارد یورو در راستای اجرای طرحهایی برای حفاظت از محیط زیست و حفظ سلامتی مردم هزینه شده است، گفت: تکمیل طرح جامع و زیست محیطی بهبود فرآیند و بهینه سازی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی، رفع تنگناهای عملیاتی از جمله طرحها و پروژههای شرکت پالایش نفت اصفهان در این راستا بوده است.
قدیری با اشاره به اینکه در پالایشگاه اصفهان تا سال ۱۴۰۵ ظرفیت تولید افزایش نخواهد یافت و ظرفیت بهینه ۳۶۰ هزار بشکه در روز را حفظ خواهیم کرد، گفت: احداث واحدهای جدید گوگردسازی درراستای الزامات بهبود کیفیت دستگاههای استاندارد یورو ۵ را مدنظرداریم، در سال ۱۴۰۵ به ظرفیت تولید ۷۰۰ تن گوگرد خواهیم رسید و برنامه ریزی لازم انجام شده است تا این معضل را به یک نقطه قوت و فرصت تبدیل کنیم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با تاکید بر اینکه با برنامههای صورت گرفته روزانه ۳۰۰ تن گوگرد از گازوئیل در پالایشگاه اصفهان حذف میشود، افزود: همچنین روزانه ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل استاندارد را با استانداردهای روز تحویل مردم تحویل میدهیم.
وی با اشاره به اینکه ته مانده برج تقطیر با استاندارد یورو ۵ به محصولات با ارزش تبدیل میشود، اظهار کرد: تا افق ۱۴۰۵ پالایشگاه اصفهان هیچ محصولی که به محیط زیست آسیب برساند، نخواهد داشت و طبق برآورد صورت گرفته افزایش سودآوری آن ۲۶۳ میلیون دلار در سال خواهد بود.
کاهش مصرف آب در پالایشگاه
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان با اشاره به برنامهای این شرکت در زمینه کاهش مصرف آب نیز اضافه کرد: سعی ما به صفر رساندن مصرف آب خام است، از این رو تأمین آب پایدار از منابع خاکستری و غیر شرب را در دستور کار داریم، از این رو خرید فاضلاب خام شهرک نگین ۳ به میزان ۱۸ هزار متر مکعب در ساعت را در دستور کار داریم.
وی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان روزانه به ۴۰۰ متر مکعب آب نیاز دارد، افزود: در پروژه انتقال آب خلیج فارس نیز مشارکت داریم و بر این اساس ۲۰ درصد از این پروژه را برای تأمین ۵۰۰ متر مکعب آب در روز سرمایهگذاری خواهیم داشت.
هدررفت آب به صفر میرسد
قدیری گفت: بر اساس برنامهریزی مدیریت آب تا ۱۴۰۵ و با وجود افزایش پروژههای پالایشگاه بر مصرف آب ما افزوده نخواهد شد و از هدر رفت آب جلوگیری میکنیم تا به صفر برسد.
وی با بیان اینکه مشعلهای پالایشگاه به سوخت گاز شهری مجهز شده و از لحاظ آلایندگی پاک هستیم، تاکید کرد: طی سه سال آینده، مشعلهای پالایشگاه خاموش خواهد شد و گاز خروجی آن تصفیه به سیستم بازمیگردد.
قدیری با اشاره به برخی از افتخارات پالایشگاه اصفهان ابراز داشت: این شرکت در سال ۱۴۰۰ موفق به دریافت رتبه سوم سودآوری بین شرکتهای بورسی شد، در سال جاری نیز نزدیک به ۱.۳ هزار میلیارد تومان سود پالایشگاه افزایش پیدا کرد و به سرعت در حال تبدیل به پترو پالایش هستیم.
وی با بیان اینکه پالایشگاه اصفهان امسال بالاترین سود را در بین شرکتهای پالایشی بورسی داشته است، خاطرنشان کرد: این افزایش سود ناشی از بازنگری سیستم برنامهریزی تولید برای یافتن ترکیب بهینه محصولات بوده است و میتوان گفت ما ۱۳ برابر افزایش سود را داشتیم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان در ادامه با بیان اینکه از ۸ ماه گذشته تاکنون ساختار را تغییر دادیم و امروز چندین شرکت زیر مجموعه ایجاد شده و چارت سازمانی به پتروپالایش تغییر یافته و به سرعت در این مسیر هستیم، افزود: واحد میتلینگ برای نظارت بر واردات نفتی را انجام میدهد و با تأسیس این اداره چالش نبود کنترل دقیق بعد از خصوصی سازی را برطرف کردیم.
وی ادامه داد: همچنین ما با اضافه کردن دو سکوی بارگیری از ۳۰ به ۲۰۰ تانکر رسیدیم، گفت: همچنین راه اندازی واحد کنترل کیفیت را در دستور کار داشتیم و از ورود اجناس فیک به پالایشگاه خودداری کردیم.
تبدیل وضعیت ۱۲۵۰ نیروی قراردادی
قدیری با بیان اینکه مدلهای مالی را تغییر دادیم، گفت: در سایر واحدها نیز در حال انجام این کار هستیم، ۱۲۵۰ از نیروهای قراردادی را انجام دادیم و تبدیل وضعیت شدند.
وی در خصوص مدیریت پسماندها نیز اضافه کرد: برای جمع آوری زبالههای پالایشگاه اصفهان، شهر انرژی و نیروگاه شهید محمد منتظری با پیمانکاری که در حال فعالیت بود کار میکردیم اما روند بازیافت این پیمانکار مناسب نبود و ما خودمان در این زمینه ورود کردیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در خصوص ساماندهی خاکهای آلوده به مازوت در منطقه حفاظت شده قمیشلو نیز اضافه کرد: در این زمینه باید توجه داشت که این خاکها حاصل تولید دستوری افزایش تولید بنزین در سال ۶۰ و همزمان تعطیلی پالایشگاه آبادان برای پالایش ضایعات مازوت بود.
قدیری افزود: همه این چالههای مازوت به جز یک چاله ساماندهی شد، برای این خاکها نیز با همکاری یک شرکت دانش بنیان در بحث استحصال مازوت از خاک به طرحی رسیدهایم که قرار است در جشنواره شیخ بهایی داوری شود.
وی تاکید کرد: پالایشگاه تولید کننده است توزیع کننده نیست و ما ساماندهی پروژه را در راستای کمک به محیط زیست پذیرفتیم.
مدیرعامل پالایشگاه اصفهان افزود: همچنین باید توجه داشت که در پالایشگاه اصفهان ۱۰۰ گروه بارش افکار راه اندازی کرده و از هر ایدهای برای ارتقای این شرکت استفاده خواهیم کرد.
نظر شما