خبرگزاری مهر -گروه استانها- مهسا حشمتی: با شروع ایام اربعین حسینی سیل مشتاقان زیارت اباعبدالله الحسین (ع) از سرتاسر کشور به سمت غرب و مرز کشور عراق رهسپار شده تا با خروج از مرز به زیارت کربلا و عتبات عالیات مشرف شوند. سالهای گذشته وجود داشت مرز خسروی که نزدیکترین مرز به کربلا در ایران است، بسته بود و زائران اربعین حسینی برای رفتن به کشور عراق از مرزهای دیگری چون مهران، چذابه، شلمچه و سایر پایانههای مرزی استفاده میکردند.
امسال که مرز خسروی برای تردد زائرین گشوده شده، تأمین زیرساختهای لازم برای رفاه حال زائران امر ضروری بوده و امکانات رفاهی و خدماتی به طور مناسبی در دسترس هموطنان قرار گرفته است.
توجه به بحث سلامت زائران یکی از مهمترین مطالبی است که توسط متولیان امر مورد توجه بوده و امکانات خوبی برای هموطنان در نظر گرفته شده است که میتوان به اقدامات علومپزشکی کرمانشاه در این راستا اشاره کرد.
فراهم شدن امکانات لازم برای پیشگیری از گرمازدگی / زائران در ساعات گرم روز تردد نکنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه قباد محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص زیرساختهای مورد نیاز در مرز خسروی، اظهار کرد: یکی از اقدامات لازم در راهپیمایی اربعین بحث حفظ سلامت زائران است که این مهم برعهده کمیته بهداشت و درمان قرارگاه اربعین قرار گرفته و در استان کرمانشاه نیز دانشگاه علوم پزشکی عهدهدار این مسئولیت است و با توجه به اینکه امسال مراسم اربعین در فصل گرما برگزار میشود بحث گرمازدگی از اهمیت بالایی برخوردار بوده که پیشگیری از گرمازدگی و درمان افراد گرمازده از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی افزود: تمام قسمتهای دانشگاه اعم از امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی برای خدمترسانی به زائران اربعین بسیج شده و در این راستا شیفتبندی نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی انجام گرفته است و آمبولانس، اتوبوس آمبولانس، بالگرد و آزمایشگاههای کرونا و وبا در مرز خسروی و قصرشیرین در اواخر هفته جاری مستقر شده و درمان و حمل و نقل بیماران را انجام میدهند و ۲ هزار نیروی انسانی برای اربعین در استان کرمانشاه در آماده باش قرار گرفتهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: یکی دیگر از مواردی که در هنگام بازگشت زائران اربعین اهمیت دارد موضوع غربالگری و تست کرونا برای افراد مشکوک است که اقدامات لازم برای غربالگری در مرز خسروی فراهم شده است.
استقرار و تجهیز ۱۷ مرکز جامع سلامت برای خدمترسانی به زائران
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابراهیم شکیبا در نشست هماهنگی مراسم اربعین حسینی اظهار کرد: از ورودی به استان کرمانشاه تا مرز خسروی ۱۷ مرکز جامع سلامت مجهز، آماده خدمترسانی به شکل شبانه روزی است و ۴۹۶ پزشک نیروی بهداشتی در فاز اول و در فاز دوم نیز ۳۰۰ نفر دیگر در صورت شلوغ شدن مرز خسروی و تردد زائرین بر حسب نیاز اعزام میشوند.
وی افزود: در مرز خسروی یک مرکز به صورت کانکس و اتاق سرد برای بیمارانی که دچار گرمازدگی شوند و نیاز به درمان دارند، ایجاد شده است و در مرکز خدمات جامع سلامت خسروی پزشک آزمایشگاه برای آزمایش نمونه کمکها، آزمایشگاه آب، داروخانه، ماما و چند تخت بیمارستانی برای بیمارانی که نیاز به مراقبت دارند، آماده ارائه خدمت به زائران هستند.
ویزیت و داروی رایگان برای زائران در مرز خسروی
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: چهار پایگاه در پایانه مرز خسروی وجود دارد که ۲ پایگاه برای رفت و ۲ پایگاه برای برگشت زائرین آماده شده و مراقبین سلامت به صورت چشمی افرادی را که نیاز به ارائه خدمت دارند کنترل میکنند، ویزیت پزشک و دارو برای بیماران و زوار اباعبدالله حسین (ع) کاملاً رایگان و به شکل شبانه روزی ارائه میشود.
وی عنوان کرد: نظارت مستمر بر نظافت سرویسهای بهداشتی در پایانه مرزی خسروی و پمپ بنزینها و رستوانهایی که در مسیر راه کربلا قرار دارند، اعمال میشود و انتظار دانشگاه این است که پسماندهای جامد در مرز خسروی ساماندهی و در اسرع وقت جمعآوری شوند، نذورات موکبها باید به شکل کاملاً بهداشتی توزیع شود و کشتار دام باید در محلی کاملاً بهداشتی انجام شود.
در بحث اسکان نیز در مرز خسروی تمهیدات لازم توسط نیروهای جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه در نظر گرفته شده و این جمعیت برای امدادرسانی در مواقع بروز حوادث نیز به طور ویژه آمادگی خدمترسانی به زائران اربعین حسینی را دارد.
آمادگی تیم واکنش سریع هلال احمر در مرز خسروی
محمدباقر محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به بازگشایی مرز خسروی هلال احمر استان کرمانشاه مثل همیشه در خدمترسانی و انجام اقدامات لازم در حوادث آمادگی کامل خود را در راستای رفاه حال زائران اربعین حسینی اعلام کرده و تجهیزات مورد نیاز را در مرز خسروی استقرار داده است.
وی افزود: زیرساختهای لازم برای برپایی اردوگاه اسکان اضطراری در مرز خسروی مهیا و زمین مورد نیاز اسکان تسطیح شده است، انشعابات مورد نیاز از آب و برق نیز مهیا و در اردوگاه اسکان اضطراری هلال احمر در مرز خسروی وجود دارد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه تصریح کرد: امکانات امدادرسانی از قبیل ۱۰ دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۲ دستگاه خودرو ارتباطات رادیویی، ۲ دستگاه کامیونت و ۵ دستگاه خودروی امدادی کمکدار در محل مستقر شده تا در مواقع نیاز از آنها استفاده شود.
محمدی با اشاره به امکانات رفاهی فراهم شده در اردوگاه اسکان اضطراری در مرز خسروی، خاطرنشان کرد: یک دستگاه آشپزخانه سیار، ۲۰ تیم عملیاتی که یکصد نفر نجاتگر آموزش دیده در آن فعالیت دارند و چهار تیم واکنش سریع در منطقه برای امدادرسانی به زائران اربعین حسینی در مرز خسروی حضور دارند.
وی با اشاره به اعزام کاروان امدادی یاوران حسینی در نهم شهریورماه با هدف پوشش امدادی مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین گفت: ۲۳ پایگاه امداد و نجات جادهای در استان کرمانشاه به منظور امدادرسانی به زوار آماده باش کامل هستند.
محمدی تاکید کرد: یک کاروان مجهز برای ارائه خدمات امدادی و رفاهی به زوار اربعین که از مرز خسروی به کشور عراق سفر میکنند به شهرستان قصرشیرین اعزام شد.
نظر شما