۱۲ شهریور ۱۴۰۱، ۱۳:۳۸

درمان ضعف عضلات کف لگن

درمان ضعف عضلات کف لگن

برای آشنایی بیشتر با راهکارها و درمان ضعف عضلات کف لگن با این مطلب همراه شوید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، کف لگن متشکل از عضلاتی است که به صورت ارادی کنترل می‌شوند. این عضلات کوچک از کمر، روده، مثانه و رحم محافظت می‌کنند. همچنین کنترل ارادی حرکات مثانه، دفع و عملکرد جنسی طبیعی برعهده این عضلات است. به همین دلیل، تقویت عضلات لگنی اهمیت فراوانی دارند. به مرور زمان با روند پیری جسم یا در طی دوران بارداری، یائسگی، شکستن لگن و انجام بعضی جراحی‌ها (مانند هیسترکتومی و پروستاکتومی) سلامت این عضلات به خطر می‌افتد و عضلات کف لگنی، توانایی کنترل حرکات انقباضی خود را از دست می‌دهند. یا در حالت عکس، قدرت انقباض این عضلات به قدری شدید است که عملکرد طبیعی دفع و عملکرد جنسی بدن مختل می‌شود. همچنین پرولاپس (افتادگی) اندام‌های داخلی بدن مشکل حادی برای افرادی که در معرض فشارهای شدید جسمی بوده‌اند به وجود می آورد. افتادگی این اندام‌های حیاتی بدن، زمینه ساز بیماری‌های مرتبط می‌شود. بهترین راه برای درمان این اختلالات فیزیوتراپی عضلات کف لگن است. ما در این مقاله به بررسی بیشتر این روش خواهیم پرداخت

اختلال ماهیچه‌ای کف لگن چیست؟

اختلال کف لگن زمانی ایجاد می‌شود که ماهیچه‌های کف لگن به هر دلیلی بیش از حد ضعیف یا سفت شوند. یا رباط‌های لگنی در اثر ضربه و آسیب پاره یا کشیده شوند. مشکلات ماهیچه‌ای کف لگن به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شود:

عضلات کف لگنی سست:

در صورتی که عضلات لگنی سست باشند منجر به بی اختیاری فشاری اندام‌های داخل لگن می‌شود. برای مثال در بی اختیاری فشاری ادرار فرد هنگام خنده، سرفه، دویدن و هرگونه فشار ناگهانی و زیاد کنترل ادرار خود را از دست می‌دهد. در صورتی که این عضلات بسیار سست باشند، اندام‌های داخل لگن همچون مثانه رحم و مقعد پایین می‌افتند که به این حالت پرولاپس گفته می‌شود.

عضلات کف لگن بیش از حد فعال:

در این حالت عضلات لگنی بسیار منقبض و سفت می‌شوند. این اقباض بیش از حد می‌تواند باعث یبوست، تکرر ادرار، درد در اندام‌های تناسلی، درد در اطراف مقعد و دنبالچه، یبوست، درد جنسی هنگام مقاربت یا پس از آن و درد مزمن کمر و لگن شود.اختلال عملکردی عضلات کف لگن طیف وسیعی از بیماری‌ها و مشکلات را شامل می‌شود که به طور کلی در یکی از دو دسته بالا قرار می‌گیرند. بسیاری از این اختلالات با تمرین‌های فیزیوتراپی کف لگن قابل درمان هستند.

نشانه‌های رایج اختلالات کف لگن را بشناسید و برای درمان قطعی اختلالات کف لگن یا درمان ضعف عضلات کف لگن کافیست به وبسایت فیزیوتراپی بیمارستان تندیس مراجعه نمایید و از خدمات فیزیوتراپی این مجموعه با استفاده از جدیدترین به روزترین دستگاه‌های روز دنیا بهره مند شوید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاورین فیزوتراپی تندیس در تماس باشید.

درمان ضعف عضلات کف لگن

اختلالات کف لگن طیف وسیعی از علائم را دارند. از معمول‌تری این علائم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

یبوست

تکرر دفع مدفوع

درد هنگام دفع ادرار و مدفوع

درد در هنگام مقاربت یا بعد از آن

تکرر ادرار

خروج غیر ارادی گاز معده (می‌تواند به همراه خروج مدفوع نرم باشد)

دفع اورژانسی ادرار (بدون داشتن حجم زیادی از ادرار)

بی اختیاری خروج غیرارادی ادرار هنگام عطسه، خنده، بلند کردن جسم سنگین یا ورزش

اختلالات کف لگن چه علت‌هایی دارند؟

به طور کلی، بیماری‌ها و هرگونه فشار شدید و ناگهانی بر عضلات لگنی باعث تضعیف این عضلات یا پارگی و شل شدن بافت‌های پیوندی آن می‌شوند. فشار ناشی از زایمان طبیعی، چاقی، جراحی یا آسیب به لگن می‌تواند باعث ایجاد اختلالات لگن شود.

فیزیوتراپی عضلات کف لگن چگونه انجام می‌شود؟

روند درمانی و روش‌های درمانی، در جلسه اول پس از معاینه مشخص می‌شود. فیزیوتراپیست پس از معاینه و بررسی علل بروز اختلال لگنی، روش‌های درمانی مناسب و کارساز را پیشنهاد می‌دهد. برای مثال در درمان بی اختیاری‌های ادرار و مدفع و یبوست، درمان فیزیوتراپی با استفاده از بیوفیدبک‌تراپی، درمان‌های دستی و ورزش‌های اختصاصی انجام می‌گیرد. درمان‌های فیزیوتراپی در اختلالات لگن، ترکیبی از این روش‌هاست:

آموزش به بیمار:

در جلسه اول معاینه توسط فیزیوتراپیست، علت‌های ایجاد اختلال توضیح داده می‌شود. بیمار برای آشنایی بر روند درمانی و انجام تمرین‌ها همراه با مربی آموزش داده می‌شود.

ر فتار درمانی:

طی جلسات فیزیوتراپی، بیمار با رفتارهای خطرساز و عادات غلط رژیم غذایی آشنا می‌شود و با برنامه‌ای کامل آموزش می بیند.

تحریکات الکتریکی و مغناطیسی:

استفاده از جریان‌های الکتریکی یا مغناطیسی با استفاده از الکترودهایی بر روی پوست، درون واژن یا مقعد انجام می‌شود. این جریان با هدف تقویت انقباض عضلات یا برطرف شدن اسپاسم شدید این عضلات انجام می‌شود.

ماساژ درمانی، درمان‌های دستی و ورزش‌های اختصاصی:

ورزش‌های تقویتی با هدف تقویت عضلات لگن، تمرین‌های شل سازی اختصاصی به بیمار در جلسات فیزیوتراپی آموزش داده می‌شود. درمان‌های دستی و ماساژ درمانی برای برطرف شدن گرفتگی‌های عضلانی در کمر و کف لگن کاربرد دارند.

بیوفیدبک تراپی:

در این روش، قدرت عضلانی و تونوس ماهیچه‌های ناحیه مقعد یا واژن، اندازه گیری می‌شود. این روش با کمک الکترودهای خارجی انجام می‌گیرد.

درمان واژینیسموس:

واژینیسموس امروزه به راحتی قابل درمان است و برای درمان واژینیسموس به صورت قطعی می‌توانید به وبسایت فیزیوتراپی تندیس مراجعه نمایید.

درمان ضعف عضلات کف لگن

کلام آخر

فشار سنگین بر بدن، زایمان سخت، ورزش‌های سنگین یا حتی روند پیری طبیعی می‌تواند بسیاری از عضلات بدن را تحت تاثیر قرار دهد. مهم‌ترین عضله در بدن که تحت فشار ناگهانی یا شدید، درگیر می‌شود، عضلات لگنی هستند. عضلات لگنی، کوچک نازک و حساس هستند. رباط‌هایی که این عضلات را به دیواره‌ی لگن متصل می‌کنند در اثر فشار شدید می‌تواند کشیده یا حتی پاره شود. روش‌های فیزیوتراپی در دهه‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است. برای این مشکل هم، فیزیوتراپی روش‌های درمانی فراوان و متنوعی در پیش می‌گیرد. دیگر نیاز به تحمل دردهای شدید هنگام مقاربت، بلند کردن اجسام یا نشستن نخواهید بود. نیازی به تحمل مشکلات ناشی از بی اختیاری ادرار و مدفوع و یبوست نیست. با بهره گیری از روش‌های فیزیوتراپی عضلات لگنی، بر تمام مشکلات و دردهای این ناحیه غلبه کنید. فیزیوتراپی تندیس یکی از بهترین فیزیوتراپی ها در جردن تهران است که می‌توانید برای درمان اختلالات کف لگن مراجعه نمایید.

جهت دریافت نوبت و تماس با بیمارستان تندیس کافیست با شماره‌ها زیر در تماس باشید:

تلفن تماس:

۰۹۳۵۴۱۱۶۰۸۸

۰۲۱۷۵۲۵۴۲۲۸

آدرس:

جردن (نلسون ماندلا)، بالاتر از اسفندیار، خیابان تندیس

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5580263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha