خبرگزاری مهر - گروه استانها: سالها بود که مردم منطقه سیستان زمستانهای سرد را علی رغم وعدههای مسئولان بدون گاز گذرانده و سختیهای فراوانی را متحمل میشدند و در بین ساکنان این خطه رسیدن گاز به زابل به یک آرزوی دست نیافتنی تبدیل شده بود.
با توجه به خشکسالیهای منطقه سیستان و افزایش سوز سرما مردم مجبور بودند در صفهای طولانی برای دریافت سیلندر گاز وقت بگذرانند و بار سنگین این کپسولها را به دوش بکشند که این امر ضرورت انتقال گاز را به این منطقه بیشتر میکرد.
تا سال ۱۳۹۳ استان سیستان و بلوچستان تنها استان کشور بود که از نعمت گاز لوله کشی بی بهره بود و این مساله مشکلات فروانی را برای مردم این منطقه به وجود آورده بود تا اینکه پس از رسیدن خط لوله گاز به ایرانشهر و زاهدان مردم این شهرها از نعمت گاز بهره مند شدند اما هنوز مردم مرز دار سیستان از این نعمت بی بهره بودند.
تحقق آرزوی دیرینه مردم سیستان
دولت سیزدهم روی کار آمد و تلاشی جدی برای برای برآورده کردن آرزوی چندین ساله مردم سرزمین شعر و حماسه صورت گرفت و در مدت کوتاهی گاز به کارخانه سیمان سیستان رسید.
طرح انتقال گاز از زاهدان به زابل به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم سیستان به منظور تأمین گاز شهرها و روستاهای واقع در مسیر خط لوله، شهر زابل و کارخانه سیمان سیستان طراحی و اجرا شده که ظرفیت انتقال روزانه ۲۲.۵ میلیون مترمکعب گاز را دارد.
خط لوله ۳۶ اینچ انتقال گاز زاهدان- دوراهی دشتک- زابل به طول ۱۱۰ کیلومتر با اعتبار ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان با حضور ویدئوکنفرانسی وزیر نفت و با تلاش قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) به میمنت گرامیداشت پنجمین روز از هفته دولت به بهرهبرداری رسید.
این خط لوله در مسیر خود یک ایستگاه لانچر و یک ایستگاه رسیور، ۲ ایستگاه حفاظت کاتدیک و پنج ایستگاه شیر بینراهی دارد و به صورت EPC (طراحی و مهندسی، تأمین کالا و اجرا) توسط هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) اجرا شده است.
روی کار آمدن دولت سیزدهم اتفاقات گوناگون و امیدوار کنندهای را در سیستان و بلوچستان رقم زده که با برآورده شدن این مصوبات سیستان و بلوچستان به عنوان سرزمین شعر حماسه و نخل و آفتاب مکانی برای توسعه کشور خواهد شد.
هر چند اتفاقات خوبی در این استان افتاده اما راه زیادی تا رسیدن به مطلوب در پیش است.
نظر شما