به گزارش خبرنگار مهر، سردار مهدی حاجیان، در سومین نشست شورای عالی ستاد صبر با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه داوری و صلح و سازش، اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی انجام شده که قابل تسری در بخشهای دیگر است و میتواند سیستم قضائی را به سمت حل برخی موضوعات و شناسایی کانونهای بحران هدایت کند.
وی افزود: فرمانده انتظامی کل کشور ساختاری را برای میانجی گری و صلح و سازش تعریف کرده است. ایجاد دایره مشاوره و مددکاری در کلانتریها از جمله این اقدامات است.
حاجیان ادامه داد: هزار و ۳۳ کلانتری ما به این دایره تجهیز شدند و افراد شاغل در این حوزه، تحصیلات علوم اجتماعی و روانشناسی دارند.
وی به ارائه پروندهها هم اشاره و تصریح کرد: در سال گذشته، ۷۸۶ هزار و ۹۴۵ پرونده به دایره مشاوره و مددکاری که زیر نظر معاونت اجتماعی فرماندهی کل کشور است، ارجاع شده که این آمار بیانگر رشد ۱۴ درصدی است.
سخنگوی فراجا افزود: ۷۱ درصد این پرونده هابه مصالحه رسیده است. اگر بخواهیم ساختار نظام بندی داشته باشیم باید رابطه با عدالت ترمیمی هم کاری بکنیم.
وی ادامه داد: نظام مند کردن این ستاد در قالب میانجی گری و غیره با ساختار مشخص میتواند انجام شود. مراکز مشاورهای داریم که ۵۴ مرکز هست و هر کسی هر اختلافی از جمله در حوزههای خانواده، طلاق، موافقت نامههای قبل از جدایی و … میتواند به این مراکز مراجعه کند.
حاجیان با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ روانشناس در این حوزه فعالیت میکند، گفت: برای پیشبرد اهداف این ستاد باید فعالیتهایی در حوزه فرهنگ سازی تخصصی انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه برخی افرا چارهای جز سرقت ندارند گفت: معتادین متجاهر از جمله این افراد هستند.
حاجیان به موضوع نگهداری از سارقین در زندانها هم اشاره و تصریح کرد: میانگین هر ماه ۱۰ میلیون تومان برای نگهداری یک سارق در زندان هزینه میکنیم که با نصف هزینه آن میتوان پیشگیری کرد.
نظر شما