۱۳ شهریور ۱۴۰۱، ۱۵:۰۹

سلاجقه:

حفاظت از محیط زیست بدون حضور مردم دست نیافتنی است

حفاظت از محیط زیست بدون حضور مردم دست نیافتنی است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش مردم و سمن های محیط زیستی در حفظ و صیانت از محیط زیست کشور، گفت: حفاظت از محیط زیست بدون حضور مردم دست نیافتنی است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه، در گردهمایی تشکل‌های مردم نهاد و فعالان محیط زیستی که روز یکشنبه در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با اشاره به توصیه رئیس جمهور مبنی بر استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های محیط زیستی، نخبگان و دانشگاهیان، اظهار کرد: ما حتماً در مباحث سیاستگذاری سازمان از نقطه نظرات سمن‌های محیط زیستی استفاده می‌کنیم.

وی افزود: این دولت ۲ میثاق محیط زیستی دارد که یکی تاکید رئیس جمهور مبنی بر توسعه، فرع بر محیط زیست بودن است و دیگر اینکه هیچ پروژه عمرانی بدون مجوز محیط زیست کلنگ نخواهد خورد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گفت: مدیران محیط زیست استان‌ها مکلفند هر ۲ ماه یکبار با شما جلسه داشته باشند و در مورد پروژه‌هایی که در دست دارند، سمن‌های محیط زیستی را نیز در جریان بگذارند.

سلاجقه همچنین خواستار برگزاری نشست خود با سمن‌ها به صورت فصلی شد و تاکید کرد: در فواصل برگزاری این نشست‌ها می‌بایست مباحث مطرح شده در هر نشست، ارزیابی شود.

حفاظت از محیط زیست بدون حضور مردم دست نیافتنی است

معاون رئیس جمهور با اشاره به شعار سال سازمان حفاظت محیط زیست که مبتنی بر شعار سال مقام معظم رهبری طراحی شده است، تصریح کرد: شعار «محیط زیست مردم پایه، هوشمند و فناورانه» بیانگر اعتقاد ما به ضرورت حضور مردم در عرصه حفاظت و صیانت از محیط زیست است چراکه بدون حضور مردم، این هدف دست یافتنی نخواهد بود.

وی، راه اندازی ۳۲ خانه محیط زیست در استان‌های مختلف را دارای ظرفیت‌های فوق العاده ای دانست و گفت: حتماً بخش‌های مختلف سازمان حفاظت محیط زیست از طرح‌های پژوهشی شما استقبال می‌کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به آغاز به کار مرکز آموزش محیطبانی بعد از چندسال، خاطرنشان کرد: هم اینک قانون محیطبانان در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است که انشاالله با تصویب آن، جایگاه محیطبانان ارتقا پیدا خواهد کرد.

سلاجقه در ادامه گفت: در حال حاضر محیط زیست ما در خیلی از مسائل در آستانه‌ها قرار گرفته و همه ما مکلفیم که این محیط زیست را حفظ کنیم.

وی با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر ارتقای جایگاه سازمان حفاظت محیط زیست و برخورد قاطع این سازمان با تخلفات محیط زیستی، تصریح کرد: رئیس جمهور محترم همواره بر رفع گره‌های ذهنی مردم و نیز تعیین تکلیف پروژه‌های نیمه تمامی که به استخوان لای زخم محیط زیست کشور تبدیل شده اند، تاکید دارند.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه هم اکنون مردم در موضوعات زیست محیطی از مسؤولان جلوترند، مباحثی چون کمبود آب، فرونشست دشت‌ها، ریزگردها، پوشش گیاهی و جانوری و پسماند را از جمله دغدغه‌های محیط زیستی مردم برشمرد.

عزم دولت سیزدهم بر تکمیل پروژه‌های طرح احیای دریاچه ارومیه

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طرح احیای دریاچه ارومیه، گفت: در بحث احیای دریاچه ارومیه یک طرح کلان تعریف شد و سرمایه‌های بزرگی از کشور در آن صرف شد اما هنوز همه پروژه‌های آن به بهره برداری نرسیده است.

وی با تاکید بر عزم دولت بر تکمیل پروژه‌های طرح احیای دریاچه ارومیه، یادآور شد: الان تونل کانی سیب مشکل فنی دارد که باید اصلاح شود و تا این اتفاق نیفتد، امکان انتقال آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه وجود ندارد.

سلاجقه با بیان اینکه در دولت سیزدهم، حقابه محیط زیست پس از آب شرب در اولویت دوم تخصیص آب قرار دارد، تصریح کرد: از وزارت نیرو خواسته ایم که حقابه تالاب‌ها را سر تالاب به ما تحویل دهد.

ضرورت بازبینی در مرزبندی مناطق چهارگانه محیط زیست

معاون رئیس جمهور متذکر شد: اگرچه ما به دنبال حفظ و ارتقا و توسعه مناطق ۴ گانه محیط زیست و نیز حیات وحش این مناطق هستیم اما در بعضی از قسمت‌ها، مرزبندی مناطق حفاظت شده، معیشت مردم را با محدودیت مواجه کرده است که می‌بایست روی مرز این مناطق بازبینی‌هایی صورت بگیرد.

وی همچنین بر برخورد جدی سازمان حفاظت محیط زیست با زمین خواری و دست اندازی به بیت المال تاکید کرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به طراحی نقشه مکان یابی آب شیرین کن‌ها از سوی این سازمان و ارسال آن به سازمان‌های مختلف، گفت: تا پایان شهریور، نقشه‌های ارزشگذاری اقتصادی منابع محیط زیستی ۶ استان کشور آماده خواهد شد.

استفاده از ظرفیت‌های صندوق ملی محیط زیست برای همه موضوعات محیط زیستی
سلاجقه با بیان اینکه هم اینک صندوق ملی محیط زیست در عرصه فعالیت‌های محیط زیستی همه استان‌های کشور قرار گرفته است، تصریح کرد: صندوق ملی محیط زیست مرتب با استانداران و صنایع مختلف کشور در حال تعامل است.

وی خاطرنشان کرد: این صندوق دامنه فعالیت خود را از صنایع آلاینده به ارائه خدمات آموزشی و مشارکتی و مباحث مربوط به مناطق ۴ گانه و حیات وحش گسترش داده است و از ظرفیت‌های آن برای همه موضوعات محیط زیستی استفاده می‌شود.

معاون رئیس جمهور تعامل سمن‌های محیط زیستی با صندوق ملی محیط زیست را سازنده خواند و افزود: در حال حاضر صندوق ملی محیط زیست با یک تیم جوان و آینده نگر که در مسائل اقتصادی و نحوه ارتباط گیری بسیار توانمند هستند، اداره می‌شود که مشغول تعریف پروژه برای موضوعاتی هستند که کشور واقعاً در آنها مشکل دارد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ایجاد زیرساخت‌های قوی و بنیادی برای این سازمان را از وظایف معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی دانست و تاکید کرد: اگر این پایه‌ها و پی سنگ‌ها به خوبی ایجاد شود، بخش‌های دیگر سازمان می‌توانند محکم و استوار بایستند.

سلاجقه، محیط زیست را یکی از نقاط اتحادآفرین در کشور توصیف کرد و گفت: پروژه تکثیر یوز آسیایی در اسارت یک دستاورد بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران بود.

کد خبر 5581445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha