۱۴ شهریور ۱۴۰۱، ۸:۴۱

مهر گزارش می‌دهد؛

روایتی از شور قومسی‌ها در اربعین/ «بایدهایی»که نباید فراموش شود

روایتی از شور قومسی‌ها در اربعین/ «بایدهایی»که نباید فراموش شود

سمنان- اربعین نزدیک است و با توجه به اینکه مردم استان سمنان دو سال در راهپیمایی این روز حضور پیدا نکردند، به نظر می رسد امسال اربعین پرشورتری نسبت به سال های گذشته شاهد باشیم.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - محمدحسین عابدی: علیرغم اینکه در روزهای اخیر مقداری شیوع ویروس کرونا در استان سمنان کاهش یافته اما کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان اعتقاد دارند که در صورت بروز عادی انگاری مجدداً وضعیت در سمنان تغییر می‌کند.

۲ سال انتظار به پایان رسید

استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه مردم استان دو سال کرونایی را پشت سر گذاشتند و امسال توانستند مجالی برای حضور در این سفر معنوی داشته باشند در نتیجه پیش بینی ما افزایش استقبال مردم از اربعین است، گفت: واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مهمترین توصیه ما به مردم است.

سید محمد رضا هاشمی با بیان اینکه ۹۵.۵ درصد از مردم واجد شرایط دریافت واکسن در استان سمنان، دست کم یک دز را تزریق کردند اما انتظار داریم که دزهای تکمیلی سوم و چهارم مورد عنایت بیشتری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه پیش بینی ما حضور دست کم ۵۰ هزار نفر از مردم استان سمنان در مراسم پیاده روی اربعین است، تاکید کرد: در کنار پیاده روی، موضوع جاماندگان و گردهمایی‌ها نیز وجود دارد که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در آنها نیز توصیه می‌شود. ما اعتقاد داریم که سلامت در واقع محور اصلی اربعین است و لذا موکب‌های سلامت هم در این استان راه اندازی شده است.

روایت شور و شعور قومسی‌ها در اربعین/«بایدهایی»که نباید فراموش شود

۴ شهرستان نارنجی و ۴ شهرستان زرد هستند

سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره آخرین وضعیت شیوع این ویروس در استان، توضیح داد: طبق آخرین اعلام وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونای کشور، هیچ شهرستانی در وضعیت قرمز کرونایی قرار ندارد.

احمد ریواده با بیان اینکه هم اکنون شهرستان‌های گرمسار، میامی و مهدی شهر و همچنین سمنان در شرایط زرد کرونایی یا همان هشدار هستند، افزود: دامغان، سرخه، آرادان و شاهرود نیز در وضعیت نارنجی یا هشدار جدی شیوع کرونایی قرار دارند که باید تلاش کرد شرایط در این شهرستان‌ها نیز به وضعیت زرد و سپس آبی گرایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه علی رغم فروکش کردن بیماری کرونا در سراسر استان سمنان، بازهم باید رعایت مسائل بهداشتی را مد نظر قرار داد، بیان کرد: توصیه‌های بهداشتی به زائران و همچنین موکب داران در ستاد اربعین استان بیان شده است.

مراقب گرما باشید

یک کارشناس بهداشت اما در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه زائران اربعین که می‌خواهند به پیاده روی در کشور عراق بروند به واسطه در معرض قرار گرفتن جمعیت، می‌بایست باید و نبایدهایی را مد نظر قرار دهند، گفت: همراه داشتن ماسک استاندارد سه لایه و همزمان همراه داشتن یک ماسک پارچه‌ای ساده و قابل تعویض و شستشو از مهمترین توصیه‌های ما به زائران است همچنین بهتر است زائران چند ماسک با خود همراه داشته باشند تا بتوانند آن را به سرعت تعویض کنند.

سمیه شکری با بیان اینکه پیاده روی اربعین با توجه به گرمای هوا می‌تواند با تعریق مدام همراه شود در نتیجه زائران تلاش کنند که ماسک‌هایشان خیس نشود و در صورتی که ماسک خیس شد حتماً آن را در پلاستیک قرار داده در آن را محکم ببندند و در سطل زباله بیندازند، بیان کرد: پیاده روی از مکان‌هایی که ترجیحاً تراکم کمتری دارد، پایین دادن ماسک در مکان‌هایی که مردم حضور کمتری دارند برای عدم افت اکسیژن خون، مصرف مداوم آب، رعایت فاصله گذاری با مردم و همراه داشتن لوازم شخصی از دیگر توصیه‌های ما است.

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند همچنین ماسک‌های شأن را قبل از استفاده در کیسه‌ای پلاستیکی قرار داده و آن کیسه را در کیسه‌ای پلاستیکی دیگر که حاوی تکه‌ای یخ است بگذارند تا ماسک سرد شود زیرا این کار تنفس خنکی را به انسان می‌دهد و برای ساعتی از گرما نیز می‌کاهد، افزود: واکسیناسیون، شستشوی مکرر دست‌ها، همراه داشتن مایع ضدعفونی و … از دیگر توصیه‌های ما به زائران است.

روایت شور و شعور قومسی‌ها در اربعین/«بایدهایی»که نباید فراموش شود

چه چیزهایی همراه داشته باشیم؟

این کارشناس بهداشت و پزشک عمومی همچنین با بیان اینکه کوله پشتی افراد نباید بیش از ۲۰ کیلوگرم برای افراد بالای ۴۵ سال و خانم‌ها و همچنین بیش از ۲۵ کیلوگرم برای مردان جوان باشد، گفت: کفش پیاده روی بهتر است که یک و نیم سانتی متر لژ داشته و همچنین پاشنه دار نباشد. بهتر است زائران کفشی بپوشند که ۴ درجه به راحتی و بدون فشار زیاد خم شود.

شکری با بیان اینکه همراه داشتن دستمال کاغذی، صابون، پنبه و چسب زخم، خاکشیر و نبات، پماد روی و همراه داشتن قرص‌هایی مانند فاموتیدین، استامینوفن، سرماخوردگی بزرگسالان و.... نیز توصیه می‌شود، گفت: از زائران می‌خواهیم در صورت عرق سوز شدن پماد کالاندولا را نیز همراه داشته باشند.

یکی دیگر از توصیه‌های غیر کرونایی ایام اربعین، هشدار به زائران از سوی نیروی انتظامی است. ناجا خطاب به زائران اعلام کرده که با توجه به حوادث اخیر عراق، زائران به هیچ وجه در مباحث سیاسی مشارکت نداشته باشند همچنین اخبار را از منابع موثق دریافت کرده و به فضای مجازی اعتماد نکنند. همچنین زائران بسیار مراقب اموال خودشان نیز باشند.

دوری از عادی انگاری

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه سیر صعودی کرونا در شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه و همچنین دیگر نقاط کشور و استان قدری به سمت کاهش رفته اما نباید این تصور پیش بیاید که پیک جدید تمام شده است، گفت: عادی انگاری متأسفانه می‌تواند به راحتی شرایط را دوباره به مخاطره بیندازد.

حسین شیبانی با بیان اینکه مردم به تصویر سیر کاهنده بیماری کرونا، عادی انگاری نکنند و همچنان به خصوص در زمینه استفاده از ماسک کوشا باشند، بیان کرد: برای زائران اربعین توصیه اکید ما تکمیل سه دز واکسن کرونا و همچنین در صورت گذشت شش‌ماه از تزریق دز سوم، دریافت دز چهارم یادآور در کنار استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی است.

در نهایت اربعین نزدیک است و بعد از دو سال شوق زیارت و حضور در مردم استان سمنان مجالی را ایجاد کرده تا از فیوضات این ایام بهره ببرند. در کنار این شور و علاقه اما باید و نبایدهای اربعینی را هم می‌بایست مد نظر قرار داد تا سلامتی جامعه را بتوانیم در قالب یک احساس مسئولیت جمعی، محقق شده ببینیم.

کد خبر 5581495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha