به گزارش خبرنگار مهر، سمیه فرح بخش ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مصرف سرانه قارچ خوراکی در کشور بیش از ۱.۲ کیلوگرم و میانگین مصرف سرانه دنیا ۴ کیلوگرم است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر در ایران عمده تولید قارچ خوراکی کشور (بیش از ۹۹ درصد تولید)، قارچ خوراکی دکمهای سفید و کمتر از یک درصد قارچ خوراکی صدفی تولید میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان کرد: ایران با تولید ۱۸۰ هزار تن قارچ، رتبه هفتم تولید این محصول در دنیا را به خود اختصاص داده است. از مهمترین مزایای پرورش قارچ خوراکی، زودبازدهی و اقتصادی بودن این رشته از فعالیت کشاورزی نسبت به سایر فعالیتها است.،
وی افزود: از مهمترین مزایای تولید قارچ میتوان به اشتغالزایی بالای واحدهای تولیدی، تولید طبقاتی و استفاده از حداقل زمین، محیط کنترل شده و کاهش خسارات ناشی از شرایط اقلیمی، تولید در تمام فصول با میزان مصرف کم آب در واحد تولید اشاره کرد.
فرح بخش افزود: بر اساس آمارهای موجود برای تولید یک کیلوگرم قارچ به کمتر از ۲۰ لیتر آب نیاز است و با توجه به اینکه پرورش قارچ خوراکی در فضای بسته و کنترل شده انجام میگیرد، امکان تولید قارچ خوراکی در واحدهای صنعتی در تمام طول سال امکان پذیر است.
وی تاکید کرد: معمولاً واحدهای پرورش قارچ خوراکی اقتصادی دارای شش دوره تولید در سال هستند اما واحدهای سنتی استان فقط در فصول خنک سال قادر به فعالیت هستند.
نظر شما