خبرگزاری مهر، گروه استانها: شهریور ماه که فرا میرسد بازار لوازمالتحریر رونق دوبارهای به خود میگیرد و دانش آموزان به ویژه دانش آموزان ابتدایی با شور و شوق مضاعفی همراه والدین خود برای خرید دفتر و کیف و خودکار و جامدادی و… راهی مغازهها میشوند.
پیش بینیها بر این بود که بعد از گذشت دو سال از شیوع کرونا و تعطیلی گاه و بیگاه مدارس امسال بازار لوازمالتحریر پر مشتری تر از همیشه خواهد بود.
اما مشق گرانی بر قیمت لوازمالتحریر سایه افکنده و بسیاری از والدین بعد از دو سال که برای خرید لوازم ویژه مدارس فرزندانشان به بازار و مغازهها مراجعه میکنند با یک شُک قیمتی رو به رو میشوند.
بازار لوازمالتحریر از نظر قیمتی به هم ریخته است
شادی حسینی که مادر یک دانشآموز ۱۳ ساله است در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای لوازمالتحریر نرخ واحدی وجود ندارد و بازار به شدت از نظر قیمتی به هم ریخته است.
وی بیان کرد: جعبه مداد رنگی با یک مارک و یک جنس از ۴۸ هزار تومان شروع و تا ۸۰ هزار تومان در بازار قیمت دارد و بهانه فروشنده هم برای این تفاوت قیمت فاحش، خرید جدید و قدیم است.
حسینی ادامه داد: برخی از فروشندگان هم میگویند تهران و مشهد در حال حاضر به ما جنس نمیدهند که این مشکل مضاعفی است.
تفاوت قیمت پارچه فاستونی از ۳۰۰ تا ۹۰۰ هزار تومان
این شهروند خراسان جنوبی با تأکید بر اینکه به نظر من مشکل عمده نبود بازرسی قوی و با قدرت در بازار است، اظهار کرد: برای تهیه لباس فرم مدرسه نیز پارچه فاستونی از ۳۰۰ هزار تومان تا ۹۰۰ هزار تومان در بازار وجود دارد.
حسینی افزود: مطلب دیگر هم اینکه پیش دبستانیها هزینهای جدا برای خرید لوازم تحریر از خانوادهها دریافت میکنند و بهانه این است که باید همه لوازمالتحریر مثل هم داشته باشند.
وی گفت: این در حالی است که شاید خانواده با مبلغ پایینتر بتواند لیست لوازمالتحریر را تهیه کند.
لیلا بهمنی از دانشجویان بیرجندی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: این روزها تبلیغ لوازمالتحریر ایرانی بسیار است ولی آنقدر قیمت نوشت افزار با طرحهای ایرانی گران شده که از خرید پشیمان میشویم.
لوازمالتحریر با طرح ایرانی گرانتر از طرحهای خارجی
وی با بیان اینکه قیمت یک کلاسور کوچک با طرح ایرانی و انقلابی حدود ۱۷۵ هزار تومان است، بیان کرد: اگر میخواهیم که مردم به خرید نوشت افزار ایرانی تمایل نشان دهند باید قیمت تمام شده آن از نمونه خارجی کمتر باشد.
این شهروند خراسان جنوبی گفت: گرانی نوشت افزار نیز چون گرانی بسیاری از کالاها بر دوش مردم سنگینی میکند که باید برای آن چارهای اندیشید.
بهمنی بیان کرد: این گرانی لوازمالتحریر برای والدینی که چند فرزند در سنین مدرسه دارند، بسیار سخت و سنگین است و از طرفی دوست ندارند که شرمنده فرزند دانشآموزشان شوند.
رضا محمدی یکی از فروشندگان لوازمالتحریر در بیرجند در گفت و گو با مهر بیان کرد: مردم حدود دو سال به واسطه کرونا و تعطیلی مدارس خرید لوازمالتحریر نداشتند و حال بعد از دو سال که برای تهیه لوازمالتحریر مراجعه میکنند، تصور میکنند قیمتها بسیار بالا است.
وی گفت: این در حالی است که قیمت سایر کالاهای مورد نیاز مانند مواد خوراکی نسبت به دو سال قبل بسیار بسیار بیشتر از لوازمالتحریر گران شده است.
قیمت یک دفتر به حدود ۸۰ هزار تومان رسیده است
این فروشنده لوازمالتحریر اظهار کرد: با این وجود دفتری که در دو سال گذشته ۴۵ هزار تومان بوده است به واسطه گران شدن کاغذ الان ۸۰ هزار تومان در بازار به فروش میرسد.
محمدی افزود: به نظر من بیشتر شهروندان لوازمالتحریر با طرحهای حاوی شخصیتهای انیمیشنهای خارجی و … را میپسندند چرا که طرحهای ایرانی بسیار گران است.
وی گفت: البته هر دو کالا (چه لوازمالتحریر با طرح ایرانی و چه با طرح شخصیتهای کارتونی خارجی) تولید داخل کشور است ولی از نظر قیمتی متفاوت عرضه میشود.
افزایش دو برابری قیمت لوازمالتحریر
راستگو مقدم که حدود ۴۳ سال در حوزه فروش لوازمالتحریر فعالیت داشته است در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: انواع لوازمالتحریر با طرحهای مختلف در بازار موجود است ولی قیمتها حدود دو برابر افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر اصناف مرتبط با لوازمالتحریر به طور معمول از نیمههای شهریور آغاز میشود، بیان کرد: مردم نیز خرید لوازمالتحریر را به روزهای پایانی شهریور موکول میکنند.
پیشکسوت صنف فروشندگان لوازمالتحریر در خراسان جنوبی گفت: کیفیت لوازمالتحریر ایرانی نسبت به گذشته بهتر شده است و البته مواد اولیه این اجناس خارجی و تنها در داخل مونتاژ میشود.
راستگو مقدم با گلایه از برگزاری نمایشگاههای فروش لوازمالتحریر بیان کرد: صنف فروشندگان لوازمالتحریر در دو سال کرونا و تعطیلی مدارس به شدت آسیب دیدند و حال که میخواهند مجدد کارشان رونق بگیرد به واسطه برپایی این نمایشگاهها از کسب و کار میافتند.
پیشکسوت صنف فروشندگان لوازمالتحریر در خراسان جنوبی ادامه داد: یک بسته مداد رنگی ایرانی حدود ۴۸ هزار تومان و یک بسته مداد رنگی پلیمری نیز حدود ۱۶ هزار تومان است.
وی درباره ادغام اتحادیه فروشندگان لوازمالتحریر با اتحادیه بازیهای رایانهای نیز گفت: حال بعد از گذشت مدتی از این ادغام باید پرسید که این اتفاق چه ثمری داشت و آیا یک قدم به جلو حرکت کردیم.
طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس اجرایی میشود
علی تهوری معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی درباره نظارت بر بازار لوازمالتحریر گفت: با توجه به فرارسیدن ایام بازگشایی مدارس و مراکز آموزش عالی طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی در خراسان جنوبی اجرا میشود.
علی تهوری افزود: اداره کل صنعت، معدن و تجارت «طرح نظارتی ویژه بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی» را جهت جلوگیری از افزایش غیر منطقی قیمتها و بروز تخلفات احتمالی اجرایی میکند.
اجرای طرح تا ۱۰ مهرماه ادامه دارد
وی با اشاره به اینکه این طرح در دو مرحله اطلاع رسانی تا ۱۵ شهریور ماه و اجرایی تا ۱۰ مهر ماه برگزار میشود گفت: این طرح با محوریت تشدید نظارت و بازرسی و لحاظ نمودن اهدافی از جمله نظارت بر واحدهای صنفی عرضه کننده پوشاک، کیف و کفش، لوازمالتحریر اجرا میشود.
معاون بازرسی و حمایت از مصرفکنندگان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی یادآور شد: مرکز پاسخگویی ۱۲۴ در طول اجرای طرح به منظور تسریع در رسیدگی به امور، آماده دریافت گزارشهای مردمی است.
حال باید ببینیم این گشتها و بازرسیها و حمایتها ثمری در ساماندهی بازار آشفته و رنگارنگ از منظر قیمتی لوازمالتحریر خواهد داشت و یا در همچنان بر پاشنه گرانی خواهد چرخید.
نظر شما