حسین مذنب در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره علت برخی گلایههای مردمی از وضعیت مرزهای زمینی و هوایی و کمبود اتوبوسهای اربعین اظهار کرد: سال ۹۸ حدود ۳ میلیون زائر به عتبات مشرف شدند. ولی امسال بعد از دو سال تعطیلی زیارت اربعین، مرزها باز شد که با استقبال گسترده زائران و عاشقان اباعبدالله روبهرو شود؛ همچنین امسال برای نخستین بار روادید عراق لغو شد و استقبال از سفر اربعین در سال جاری بیشتر از پیش بینیها بوده است.
اتوبوسهای برون شهری به شرکتهای بزرگ صنعتی رفتند
وی ادامه داد: امسال پیش بینیها حاکی از ۵ میلیونی بودن زائران اربعین بود این در حالی است که نسبت به سال ۱۳۹۸ که کمتر از ۳ میلیون زائر به کربلا سفر کرد، تعداد اتوبوسهای حمل و نقل جادهای کمتر شده و بخشی از آنها به دلیل رکودی که در بخش حمل و نقل مسافر جادهای طی دوره کرونا داشتیم، به بخش صنعت رفتند و وارد ناوگان شرکتهای بزرگ صنعتی، فولادی، معدنی، مسی، پتروشیمیایی و… به عنوان سرویس کارکنان این شرکتها شدند. ضمن اینکه تعداد ناوگان هوایی نیز نسبت به سال ۹۸ کاهش ۵۰ درصدی داشته است.
کاهش ۵۰ درصدی ناوگان هوایی در دو سال گذشته
مدیرکل بازرسی وزارت راه و شهرسازی گفت: در سالهای گذشته در ایام پیک سفرهای اربعین و در روزهای منتهی به اربعین اباعبدالله (ع)، حداکثر ۱۰۰ هزار نفر از مرزها رد میشدند؛ اما در روزهای اخیر بیش از ۱۲۰ هزار نفر در روز خواهان عبور از مرزهای زمینی بودند؛ آن هم ۱۰ روز مانده تا روز اربعین. لذا به دستور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور قرار شد دستگاههای اجرایی اتوبوسهای خود را به سفرهای زائران اربعین اختصاص دهند.
وی خاطرنشان کرد: دغدغه اصلی ما در وزارت راه، ایام بازگشت از سفر اربعین است که کوتاهتر و فشردهتر خواهد بود و زائران میخواهند در دوره کوتاهتری به کشور برگردند. لذا از مردم میخواهیم تا صبوری کنند تا مشکلات را به تدریج برطرف کنیم.
مذنب درباره علت تجمع مردم و زائران در ترمینال غرب و کمبود ناوگان اتوبوسی اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی آن، ترافیک مسیر ایلام-مهران است که اتوبوسها در برگشت چند ساعت در ترافیک معطل میشوند و نمیتوانند به موقع به پایانههای مسافری برگردند.
پایانههای مرزی امکانات رفاهی خوبی دارند
به گفته این مقام مسئول در وزارت راه و شهرسازی، امکانات رفاهی در پایانههای مرزی از لحاظ نصب دستگاههای سرمایشی و آب سردکنهای بزرگ نصب شده و نماینده تام الاختیار وزارت راه در پایانههای مسافری از جمله ترمینال غرب تهران به صورت شبانه روزی مستقرند تا قیمتها کنترل شود.
جلوی انجام پروازی که بلیت را بالاتر از نرخ مصوب فروخته بود، گرفتیم
وی درباره کنترل پروازها نیز اظهار کرد: به دستور وزیر راه و شهرسازی اگر بلیت تهران نجف بالای ۳ میلیون تومان فروخته شود، اجازه پریدن به هواپیمای آن شرکت داده نمیشود؛ مثلاً چهارشنبه هفته گذشته یکی از شرکتهای هواپیمایی بلیت تهران نجف را ۴.۵ میلیون تومان فروخته بود که تا زمانی که شرکت هواپیمایی مابه التفاوت را به مسافران پس نداد، اجازه پرواز به آن هواپیما داده نشد.
ایرلاین هایی که گفتند برای اربعین نمی آییم، بعد از اربعین اجازه پرواز خارجی ندارند
مذنب تصریح کرد: برخی شرکتهای هواپیمایی اعلام کردند ما حاضر نیستیم برای پروازهای اربعین مشارکت کنیم، ما هم مشکلی از این نظر نداریم اما در ایام بعد از اتمام سفرهای اربعین ما هم جلوی پروازهای خارجی این شرکتها را میگیریم؛ البته به تدریج همه ایرلاینها بخشی از ناوگان خود را به سفرهای اربعین آوردند.
وی درباره برکناری برخی مدیران ارشد شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (هما) تأکید کرد: دو نفر از مدیران ارشد ایران ایر به دلیل تخلفات در فروش بلیت پروازهای اربعین به دستور وزیر راه و شهرسازی برکنار شدند.؛ تخلف آنها استفاده از شیوه منسوخ فروش حضوری بود که با این کار، نارضایتیهایی برای مسافران ایجاد کرد.
نظر شما