به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقیزاده عصر شنبه در جلسه ستاد بیمه کشاورزی استان و کارگروه خشکسالی، سرمازدگی و مخاطرات بخش کشاورزی استان اظهار کرد: خشکسالی و حوادث غیرمترقبه در سالجاری بیش از ۵۶ هزار میلیارد ریال به محصولات کشاورزی اردبیل خسارت وارد کرده است.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی به دلیل وابستگی به شرایط آب و هوایی، بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیمی میبیند، گفت: انجام اقدامات پیشگیرانه برای کاهش عوامل خسارت انواع مخاطرات در بخش کشاورزی از ضروریات بوده و باید جدی گرفته شود و برای کاهش مخاطرات باید اقدامات لازم عملیاتی شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: تضمین بهرهوری و کاهش نگرانی جامعه هدف یعنی بهرهبرداران حوزه کشاورزی از مخاطرات طبیعی از انتظارات منطقی است که مسئولان اجرایی باید تدابیر لازم را در این خصوص بیاندیشند.
تقیزاده ادامه داد: پایش به هنگام مخاطرات جوی و اعلام هشدار به موقع، اقدامات پیشگیرانه در خصوص سرمازدگی، یخبندان، سیل، زلزله و انواع آفات و بیماریها از جمله راهکارهای پیشگیرانه میتواند باشد.
وی بیمه محصولات کشاورزی را یکی دیگر از راهکارهای مناسب برای جبران خسارت ناشی از مخاطرات طبیعی عنوان کرد و گفت: اقداماتی مانند رعایت الگوی کشت، توسعه گلخانهها، اجرای کشاورزی حفاظتی، اجرای سیستم آبیاری نوین، اصلاح خطوط انتقال آب و کاشت محصولاتی که نیاز آبی کم دارند از جمله اقدامات مقابله با تنش خشکی در بخش کشاورزی است.
نظر شما