به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، برنامههای دولت سوئیس برای ایجاد یک مرکز ذخیره سازی زبالههای اتمی و هستهای در منطقهای مجاور مرز آلمان، جوامع آن سوی مرز را نگران سلامتی خود کرده است.
پیشتر در روز شنبه تعاونی ملی سوئیس برای دفع زبالههای رادیواکتیو؛ منطقه نوردلیخ لاگرن در مجاورت مرز آلمان را به عنوان مکانی برای دفن زبالههای رادیواکتیو در آینده پیشنهاد کرده بود. در این ارتباط گفته شده که این منطقه به دلیل زمین شناسی امن ترین گزینه برای دفن زبالههای هستهای است.
در صورت تأیید مقامات و شهروندان سوئیس، زبالههای رادیواکتیو پنج نیروگاه هستهای این کشور و همچنین تأسیسات پزشکی و صنعتی در چند صد متر زیر زمین دفن میشوند.
با این حال، جوامع مرزی در منطقه بادن-وورتمبرگ آلمان نسبت به برنامههای سوئیس نگرانند و میترسند که این اقدام سوئیس تأمین آب آشامیدنی سالم را با خطر روبرو کند. به گفته «کریستین کون»، نماینده آلمانی بادن-وورتمبرگ، نزدیکی تأسیسات دفن زباله هستهای به روستای هوهنتگن برای ساکنان این روستا مشکل ایجاد خواهد کرد.
وزارت محیط زیست فدرال آلمان نیز از برنامههای سوئیس برای دفن زباله در منطقه اعلام شده انتقاد کرده است.
در خود سوئیس نیز مخالفتهایی با این طرحها وجود دارد، به طوری که یک گروه فعال محیط زیستی مدعی است که نیاز به توضیح بیشتر درباره این طرح وجود دارد تا در صورت لزوم این طرح متوقف شود.
نیروگاههای هستهای سوئیس بیش از نیم قرن است که زبالههای رادیواکتیو را پمپاژ میکنند.اما پس از حادثه هستهای ۲۰۱۱ در نیروگاه فوکوشیما در ژاپن، سوئیس تصمیم گرفت به تدریج انرژی هستهای را متوقف کند: راکتورهای این کشور میتوانند تا زمانی که ایمن هستند به کار خود ادامه دهند.
نظر شما