به گزارش خبرگزاری مهر، سیدزمان حسینی در جلسه بررسی مشکلات تأمین برق پایدار آذربایجان شرقی اظهار داشت: پیگیری تسهیل صدور مجوزهای مورد نیاز برای ایجاد این نیروگاهها از طریق استانداریها، خرید برق مازاد تولیدی واحدها، حل مشکل برق واحدهای سازنده نیروگاه در زمینه بهره مندی از برق تولیدی خود، تأمین گاز و سایر زیرساختها برای ایجاد نیروگاه توسط واحدهای صنعتی و معدنی بخشی از مشوقهایی هستند که بر اساس این تفاهم نامه برای سازندگان نیروگاهها اعمال میشود.
وی از استقبال واحدهای صنعتی و معدنی از این طرح و افزایش سقف تولید برق در نیروگاههای ساخت این واحدها به ۱۷.۵ هزار مگاوات خبر داد و گفت: امسال یکهزار مگاوات از این طریق وارد مدار میشود و با توجه به دو جانبه بودن تفاهم نامه و نیز تصویب و تأیید آن در مجلس ضمانت اجرایی دارد و تولید مازاد نیروگاههای احداثی واحدها در صورت نیاز در اختیار خود آنها قرار میگیرد و در غیر این صورت با قیمت جذاب حاضر به خرید برق مازاد آنها هستیم.
حسینی با اشاره به اینکه در تولید برق به خودکفایی رسیدهایم و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و بالای ۹۹ درصد جمعیت روستایی کشور تحت پوشش هستند، گفت: تبادل برقی با تمام کشورهای همسایه ای که با آنها مرز خاکی داریم، صورت میگیرد.
وی با اشاره به دو پروژه خط انتقال ۴۰۰ کیلو ولتی با ترکیه و ارمنستان گفت: تراز برق کشور در آغاز به کار دولت سیزدهم ۱۳ هزار مگاوات بود که با توجه به نیاز کشور در این بخش وزارت نیرو متعهد به ارتقای این میزان به ۳۵ هزار مگاوات تا پایان دولت شده است.
مجری طرح نیروگاههای صنعتی و معدنی شرکت توانیر افزود: طبق برنامه ریزی صورت گرفته ۱۵ هزار مگاوات از این تعهد مربوط به نیروگاههای سیکل ترکیبی و حرارتی، ۱۰ هزار مگاوات مربوط به نیروگاههای واحدهای صنعتی و معدنی است و ۱۰ هزار مگاوات نیز از طریق نیروگاههای تجدید پذیر تأمین خواهد شد تا تراز تقاضا و تولید برق در کشور برقرار شود.
وی همچنین درباره احداث ۲ هزار مگاوات نیروگاههای تجدیدپذیر نیز اظهار داشت: این نیروگاهها نیز در کنار یا نزدیکی ساختگاههای نیروگاههای حرارتی احداث خواهد شد تا از امکانات ایجاد شده برای اتصال به شبکه استفاده بهینه شود.
مجری طرح نیروگاههای معدنی توانیر تصریح کرد: برای تأمین منابع مورد نیاز احداث این نیروگاهها هم میتوان از ظرفیت سرمایهگذاری که برای این کار اعلام آمادگی کرده، بهره برد و هم واحدهای صنعتی و معدنی آذربایجانشرقی از جمله فولادیها میتوانند برای تسهیل فعالیتهای خود در این بخش ورود کنند.
وی ادامه داد: ما نیز به عنوان مجری طرح نیروگاههای جدید شرکت مادر تخصصی توانیر آماده همکاری جدی برای احداث نیروگاهها توسط واحدهای صنعتی و معدنی به ویژه در آذربایجان شرقی هستیم و حتی در صورت تمایل برق مازاد نیاز آنها را نیز با قیمت جذاب خریداریم.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان شرقی نسبت به سایر نقاط کشور وضعیت بدی در بخش برق ندارد، گفت: نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی هریس در صورت فراهم شدن مقدمات لازم و حضور سرمایه گذار در کمترین زمان آماده بهرهبرداری است.
حسینی افزود: با ارائه تقاضا از سوی سه واحد تولیدی و فولادی و نیز برنامه ریزی شرکت ملی مس برای ایجاد یک نیروگاه خورشیدی، مقدمات صدور مجوز ساخت این نیروگاهها در آذربایجان شرقی با مجموع ظرفیت یک هزار و ۱۰۰ مگاوات فراهم شده است.
حسینی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی هریس را بستر و سرآغاز مناسبی برای ورود واحدهای صنعتی و معدنی استان به این بخش دانست و گفت: با توجه به صدور مجوزها، وجود زمینها و مطالعات لازم این پروژه، واحدهایی که برای ساخت آن سرمایه گذاری کنند، نه تنها میتوانند برق مورد نیاز خود را از طریق انتقال برق تولیدی این نیروگاه به شبکه توزیع تأمین کنند بلکه امکان فروش مازاد تولید و نیاز خود را نیز با قیمت جذاب خواهند داشت.
نظر شما