به گزارش خبرنگار مهر، داود شایقی عصر پنجشنبه در جلسه شورای فنی که به صورت ویدئوکنفرانس با مشارکت فرمانداران استان اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: آخرین مهلت جذب اعتبارات سال ۱۴۰۰ آخر شهریورماه است و مدیران و مسئولان یک هفته فرصت دارند تا صد درصد منابع نقدی و اسناد خزانه ۱۴۰۰ را جذب کنند.
وی تصریح کرد: برخلاف سالهای گذشته فرصت جذب اعتبارات از آخر تیرماه به آخر شهریورماه انتقال یافت تا در این فرصت دستگاههای مختلف اجرایی با اصلاح موافقتنامهها و جذب اعتبارات برای پروژههای مصوب، فرصت بیشتری را در انجام امور مالی در فرصت باقیمانده داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: اجازه نخواهیم داد تا ریالی از اعتبارات استان به خزانه کشوری برگردد و در این یک هفته صد درصد جذب منابع نقدی و اسناد خزانه را با اهتمام جدی فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی در استان شاهد خواهیم بود.
توزیع اعتبارات ۱۴۰۱ بر اساس ۱۷ شاخص
شایقی افزود: از چند ماه پیش و با برگزاری جلسات شورای برنامهریزی استان و شهرستان توزیع ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار با ضرایب مشخص در ۱۲ شهرستان استان اردبیل آغاز شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در کنار شاخص جمعیت، ۱۶ شاخص دیگر به ویژه محرومیت در توزیع اعتبارات مد نظر قرار گرفته تا با محوریت فرمانداران و همراهی دستگاههای استانی و شهرستانی توزیع اعتبارات را با اولویت تکمیل پروژههای نیمهتمام، دانشبنیان و پیشران توسعه شاهد باشیم.
شایقی اضافه کرد: سیاست امسال دولت در تخصیص اعتبارات و ابلاغ آن توجه جدی به اشتغال دانشبنیان، توسعه زیرساختهای شهرکها و نواحی صنعتی و زیرساختهای حوزه راه، آب شرب روستایی و عشایری و مسائل فرهنگی و اجتماعی است.
وی بیان کرد: با تدوین سند آمایش استان با افق سال ۱۴۲۴ تلاش ما بر این است تا بر اساس این چشمانداز برنامهریزیها و هدفگذاریهای توسعهای را انجام دهیم.
شایقی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: باید فرمانداران از نظرات کارشناسی دستگاههای اجرایی استانی و شهرستانی استفاده کنند تا از فرصت به وجود آمده در جذب اعتبارات ملی نیز بهره بیشتری را بگیرند.
وی تصریح کرد: به غیر از ۲ شهرستانی که نسبت به اصلاح موافقتنامه اولیه اقدام کردند، در سایر شهرستانها توزیع اعتبارات با کمترین اعتراض و تنش دستگاههای اجرایی روبهرو شده و ما ابلاغ اعتبارات را به پروژههای مصوب در شهرستانها شاهد هستیم.
شایقی گفت: در ابلاغ اعتبارات در کنار دستگاههای اجرایی، فرمانداران به شهرداریها نیز توجهی جدی داشتند تا بر اساس رویکرد توسعه عمران شهری بتوانند اقدامات و برنامهریزیها را انجام دهند.
وی به حذف و اصلاح مبادله موافقتنامهها تا شهریورماه اشاره کرد و افزود: به صورت شفاف توزیع ۵۴۳ میلیارد تومان اعتبار استانی را شاهد هستیم و طرح مباحث غیرمنطقی در جابجایی اعتبارات شهرستانها و دستگاههای مختلف صحت ندارد.
شایقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با نگاه واقعبینانه توزیع اعتبارات را بر اساس ۱۷ شاخص تعریف شده انجام میشود و به هیچ وجه انتقال اعتبار از یک شهرستان به شهرستان دیگر و یا دستگاهی به دستگاه دیگر اجرایی رقم نخورده و فرمانداران باید مسئولیت توزیع اعتبارات و تخصیص منابع را برای طرحهای مصوب و اولویتدار بر عهده بگیرند.
۸۰ درصد اعتبارت به پروژههای نیمهتمام اختصاص یافته است
دبیر شورای برنامهریزی و توسعه استان در ادامه از مبادله موافقتنامه ۶۰ درصد اعتبارات ۱۴۰۱ در فرمانداریهای استان خبر داد و اضافه کرد: تا آخر شهریورماه و هفته اول مهرماه امیدواریم ۴۰ درصد باقیمانده مبادله موافقتنامهها نیز انجام شود.
شایقی بیان کرد: دستگاههای اجرایی بر اساس ابلاغ اعتبار میتوانند مناقصه خود را برگزار و از فرصت فصل کاری برای اجرای طرحها و پروژههای مصوب استفاده کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: ۸۰ درصد اعتبارات در بین فرمانداران استان برای پروژههای نیمهتمام اختصاص یافته و ۲۰ درصد مابقی مربوط به تعمیرات و تجهیزات ادارات، واحدهای آموزشی و سایر حوزهها است.
شایقی تصمیم دولت را در راهاندازی صندوق توسعه، پیشرفت استانی و شهرستانی یادآور شد و تصریح کرد: با برنامهریزیهای انجام شده، امیدواریم در استان نیز رشد هشت درصدی اقتصاد تحقق پیدا کند.
وی گفت: با تدوین برنامه توسعه شهرستانها و اشتغال روستاهای بالای ۴۰ خانوار انتظار میرود طرحهای مهم و پیشران اقتصادی در اولویت قرار گرفته و از ظرفیتهای قانونی نیز در جذب اعتبارات سفر رئیس جمهور بیش از گذشته استفاده شود.
در تصمیمات فرمانداران دخل و تصرف نمیکنیم
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل افزود: از محل سفر رئیس جمهور و اعتبارات ملی منابع خوبی برای توسعه بزرگراهها در استان در نظر گرفته شده به طوری که در سال ۱۴۰۰ به رغم مصوب شدن ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه چهار خطههای استان، بیش از ۷۵۰ میلیارد تومان عملکرد را در این حوزه شاهد بودیم.
شایقی نتیجه این اقدامات را افتتاح ۵۲ کیلومتر بزرگراه اعلام کرد و ادامه داد: در کنار توسعه بزرگراهها، تکمیل مجتمعهای آبرسانی روستایی و توجه جدی به طرحهای برقرسانی و گازرسانی نیز در استان انجام شده است.
وی با گلایه از فرمانداران در تخصیص کم اعتبارات برای زیرساختهای شهرکهای صنعتی خاطرنشان کرد: توجه به این حوزه میتواند به کاهش نرخ بیکاری کمک کرده و باید از منابع ملی در توسعه شهرکهای صنعتی و حمایت از واحدهای تولیدی استفاده کنیم.
شایقی با بیان اینکه در تصمیمات فرمانداران دخل و تصرفی نشده و فرمانداران با اراده خود منابع بودجهای خود را صرف طرحهای عمرانی، اقتصادی و زیربنایی میکنند، اضافه کرد: باید به سرعت مبادله موافقتنامهها انجام شده و بسیاری از نقاط ضعف گذشته در این بخش برطرف شود.
وی بیان کرد: در تخصیص اعتبارات سرجمع تخصیصها باید در شهرستانها مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه سازمان برنامه و بودجه وظیفه نظارتی دقیقتری دارد.
اختصاص ۱۵ میلیارد تومان بودجه نمایندگان به طرحهای متنوع
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل اظهار کرد: از محل اعتبارات سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان به هر یک از نمایندگان واگذار شده بود تا نسبت به هزینهکرد آن برای طرحهای اولویتدار اقدام کنند.
شایقی تصریح کرد: تعدادی از نمایندگان استان اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی خود را صرف طرحهای زیربنایی و توسعهای در بخش آب و کشاورزی کرده و تعدادی نیز از این محل به شهرداریها کمک کردند.
وی گفت: بر اساس گزارش دیوان محاسبات منابع اختصاص یافته به استان اردبیل از یک روند مطلوب و مناسب نسبت به سایر مناطق کشور برخوردار بوده و ما به رغم متمرکز بودن عمده جمعیت استان در اردبیل، تنها ۲۱ درصد اعتبارات را به مرکز استان توزیع کردیم.
نظر شما