به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، سرویس مطبوعاتی وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که وضعیت در مرز ارمنستان و آذربایجان عصر روز پنجشنبه بدون تغییر و آرام باقی مانده است.
این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرد: از ساعت ۲۲:۰۰ [به وقت محلی، ۲۱:۰۰ به وقت مسکو] هیچ تغییری در وضعیت مرز ارمنستان و آذربایجان مشاهده نشده است.
روز گذشته نیز، وزارت دفاع آذربایجان شمار تلفات نیروهای نظامی خود در دور تازه درگیری با نیروهای ارمنستان را اعلام کرد. وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز پنج شنبه اعلام کرد در نتیجه از سرگیری درگیریها میان باکو وایروان در مرزهای دو کشور، ارتش جمهوری آذربایجان ۷۱ سرباز خود را از دست داد.
این در حالیست که پیشتر «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان اعلام کرده بود که در پی تشدید تنشهای مرزی با جمهوری آذربایجان، ۱۰۵ سرباز ارمنی جان خود را از دست دادند.
«پس از چند روز تنش، آرمن گریگوریان»، دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان روز پنجشنبه اعلام کرد که ارمنستان و جمهوری آذربایجان به لطف تلاشهای بینالمللی از ساعت ۲۰:۰۰ به وقت محلی (۱۹:۰۰ به وقت مسکو) در ۱۴ سپتامبر به توافق آتش بس رسیدهاند.
وزارت دفاع ارمنستان روز سهشنبه اعلام کرده بود که نیروهای جمهوری آذربایجان کمی بعد از نیمهشب آتش شدیدی از سامانههای توپخانه، مسلسلهای سنگین و سلاح گرم به سمت شهرکهای گوریس، سوتک و جمروک گشودهاند. پس از این درگیری شورای امنیت ملی ارمنستان جلسه فوقالعادهای برگزار کرد و تصمیم گرفت از روسیه با اجرای مفاد پیمان دوستی، همکاری و کمک متقابل و همچنین از سازمان پیمان امنیت جمعی (CSTO) و شورای امنیت سازمان ملل کمک بگیرد. به گفته «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، در دور جدید درگیریها، حداقل ۱۰۵ سرباز ارمنی کشته شدند.
در همین حال، الهام علی اف، رئیس جمهوری آذربایجان، تشدید تنشهای کنونی را به گردن رهبری سیاسی نظامی ارمنستان انداخت و گفت که نیروهای مسلح کشورش در حال انجام اقدامات تلافی جویانه هستند. به گفته وزارت دفاع آذربایجان، ۵۰ نظامی آذربایجانی در این درگیریها کشته شدند.
روز گذشته وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرده بود که وزرای امور خارجه دو کشور به منظور گفتگو بر سر پیمان صلح میان باکو و ایروان با هم دیدار خواهند کرد.
همچنین ریاست جمهوری فرانسه روز گذشته اعلام کرد که موضوع موج جدید درگیریهای مسلحانه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهد داد. در بیانیه صادره از سوی دفتر ریاست جمهوری فرانسه اشارهای به تاریخ دقیق برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت برای بررسی موج جدید تنشهای مسلحانه بین باکو و ایروان نشده بود.
نظر شما