خبرگزاری مهر - گروه استانها: در بستههای خبری اربعین آخرین رویدادهای مرتبط با تردد و بازگشت زوار اربعین از مرزهای زمینی و هوایی را مرور خواهیم کرد، مواردی از قبیل روند خدماترسانی به زوار، امکانات و زیرساختهای حملونقل در مرزهای زمینی، وضعیت پروازها، محدودیتهای ترافیکی، ممنوعیتهای ترددی و فعالیت موکبها.
در بیست و هفتمین روز از شهریورماه بازگشت زائران اباعبدالله الحسین به کشور همچنان در جریان است و رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی ظهر امروز با بیان اینکه بیش از سه میلیون از زائرانی که به عتبات رفته بودند به کشور بازگشتند، گفت: زائران کمترین توقف در مرزها را برای رسیدن اتوبوسها دارند.
میراحمدی همچنین گفته است که «در حال تلاشیم تا حملونقل زائران به شهرهایشان با کمترین مشکل انجام شود و زائران در مرزها کمترین توقف را داشته باشد. همچنین برای زائرانی که در عراق با مشکل مالی مواجه شده بودند و الان برای بازگشت بهوسیله اتوبوسها مشکلدارند حملونقل رایگان در نظر گرفتهایم.»
احمد وحیدی وزیر کشور هم امروز تأکید کرد که «تردد زوار در همه مرزها بسیار خوب و روان است و با توجه به تمهیدات در نظر گرفتهشده، تقریباً متوسط معطلی مسافران تا پیدا کردن وسیله نقلیه ۲۰ دقیقه است که این عدد در گذشته بیش از یک روز معطلی بود.»
وی همچنین با یادآوری اینکه فرصت خروج از مرزها با گذرنامه تمدیدشده یا گذرنامه موقت مرزی از صبح اربعین به پایان رسیده است، اما بازگشت زواری که با این شرایط در عراق حضور دارند، بلامانع است، اضافه کرد: «برای تسهیل برگشت زوار، بسیج عمومی در حملونقل صورت گرفت و از امکانات و ظرفیتهای ادارات، وزارتخانهها و حملونقل عمومی کشور، نیروهای مسلح، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و شهرداریها استفاده شد. چنانکه هزار دستگاه وسیله نقلیه از محل شهرداریهای کشور در مهران به حملونقل زوار کمک میکنند.»
سردار سید کمال هادیان فر رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی هم صبح یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت که «از ابتدای صفر تاکنون تعداد ۳ میلیون و ۲۶۲ هزار و ۲۰۱ نفر از زائران از کشور خارج شدند و تعداد ۲ میلیون و ۶۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر به کشور بازگشتهاند که درنتیجه میتوان گفت ۲۵ درصد از زائران هنوز در کربلا و نجف هستند.»
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه ۶۵ درصد از زائران با خودروهای شخصی به پایانههای مرزی مراجعه کردند، گفت: تا به امروز ۱۳.۵ میلیون تردد در ۲ هزار و ۶۰۰ کیلومتر محور اربعینی ثبتشده است.
در این گزارش آخرین اخبار از وضعیت مرزهای فعال برای بازگشت زائران اربعین را میخوانیم.
آخرین اخبار وضعیت تردد در مرزها را در زیر بخوانید
بیشترین زائران از مرزهای خوزستان عازم زیارت اربعین شدند
صادق خلیلیان بعد از ظهر امروز یکشنبه در جمع خبرنگاران، روند بازگشت زوار به کشور را روان اعلام کرد و افزود: امکانات مورد نیاز برای انتقال زائران به شهرهای داخلی استان و همچنین شهرهای مختلف کشور فراهم است.
استاندار خوزستان ادامه داد: علاوه بر اتوبوسهای درون استانی و برون استانی که با نرخ مصوب، زائران را به اقصی نقاط کشور منتقل میکنند، ۱۶ رام قطار به صورت روزانه بخشی از زائران بازگشتی را به مقاصد تهران، مشهد، یزد، زاهدان و سایر شهرهای کشور جابهجا میکند.
وی با اشاره به اینکه روند خدمترسانی در مرزها تا بازگشت کامل زائران به کشور تداوم دارد، بیان کرد: مواکب همچنان از زوار بازگشتی پذیرایی لازم را انجام میدهند و امید است که زائران بدون مشکل به استانهای خود برگردند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه بالاترین میزان زائران عازم عتبات عالیات از مرزهای چذابه و شلمچه بود، گفت: حدود یک میلیون و ۵۷۷ هزار زائر از مرزهای خوزستان به عتبات عالیات مشرف شدند.
انجام ۶۰۰ سرویس رایگان برای جابهجایی زوار از مرز چذابه به اهواز
حمید سیلاوی ظهر امروز یکشنبه در گفتوگویی رسانهای تاکید کرد: برای رفاه حال زوار در پایانه چذابه با استقرار چندین دستگاه خودرو، زائران حسینی به صورت رایگان تا اهواز جابهجا میشوند.
فرماندار دشت آزادگان با بیان اینکه تاکنون زوار حسینی با ۶۰۰ سرویس رایگان از مرز چذابه به سمت شهرستان اهواز انتقال و جابهجا شدهاند، ادامه داد: همچنین ۲۲۰ دستگاه اتوبوس در پایانه مرزی چذابه مستقر شدهاند و زائران حسینی را به سایر نقاط کشور انتقال میدهند.
وی بیان کرد: ۹۵ دستگاه اتوبوس نیز زائران حسینی را از پایانه چذابه تا پارکینگهای خودرو و بالعکس به صورت رایگان جابهجا میکنند.
به گزارش مهر، تاکنون بیش از ۶۴۲ هزار زائر حسینی از پایانه مرزی چذابه تردد داشتهاند.
بیش از یک میلیون زائر از مرزهای خوزستان بازگشتند
ولی الله حیاتی در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به تداوم بازگشت زائران اربعین حسینی به کشور اظهار کرد: تاکنون بیش از یک میلیون نفر از زائران اربعین حسینی که به کشور عراق رفتهاند از طریق مرزهای شلمچه و چذابه به کشور بازگشتهاند.
وی با اشاره به اینکه بازگشت زائران با وجود پرحجم بودن ولی بسیار روان است، بیان کرد: مشکلی در بازگشت زائران به خاک وطن وجود ندارد و زائران به طور آسان و روان در حال بازگشت به کشور هستند.
معاون امنیتی و انتظامی استاندار خوزستان گفت: وسایل حمل و نقل عمومی مانند اتوبوس و… همچنان در مرزهای خوزستان برای جابهجایی مسافران مستقر هستند.
ارائه خدمات درمانی به ۴۱ هزار زائر اربعین در استان ایلام
جاسم محمدی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران در این رابطه اظهار داشت: در حوزه خدمات درمانی تعداد ۴۱ هزار و ۱۵۸ زائر اربعین حسینی به اورژانس مراجعه نموده که از این تعداد ۳۶ هزار و ۷۰۷ نفر پس از دریافت خدمات به صورت سرپایی ترخیص شدهاند. همچنین تعداد ۲ هزار و ۷۱۹ نفر در بخشهای اورژانس، یک هزار و ۳۹۶ نفر در بخشهای تخصصی و تعداد ۲۹۵ نفر نیز در بخشهای ویژه بستری شدهاند و تعداد یک هزار و ۱۲۹ مورد عمل جراحی در مراکز درمانی انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام عنوان کرد: در حوزه فوریتهای پزشکی نیز تعداد کل خدمات ارائه شده ۳۲ هزار و ۶۱۷ مورد، تعداد تماس با فوریت پزشکی ۱۱ هزار و ۵۰۵ مورد، فراخوان بالگرد ۳۱ مورد و هواپیما ۳مورد، تعداد مصدومین ترافیکی یک هزار و ۷۴ مورد و تعداد مصدومین غیرترافیکی ۳۱ هزار ۵۴۳ مورد بوده است. همچنین تعداد اعزام آمبولانس ۵ هزار و ۲۵۸ مورد و تعداد مراجعات حضوری تعداد ۲۸ هزار و ۱۲۷ مورد بوده است.
محمدی افزود: در حوزه بهداشت نیز تعداد بازدید از اماکن عمومی، موکبها و مواد غذایی هفت هزار و ۲۰۸ مورد، تعداد نمونه برداری اولیه و مواد غذایی ۲۰۳ مورد، میزان مواد غذایی فاسد معدوم شده سه هزار و ۵۰۹ کیلوگرم، سنجش پرتابل مواد غذایی سه هزار و ۹۴۷ مورد، تمام افراد مراقبت شده ۹۸۰ هزار مورد و تعداد خادمین موکبدار آموزش دیده سه هزار و ۸۰۰ مورد، تعداد رسانه آموزشی توزیع شده ۷۵ هزار مورد و تعداد ماسک توزیع شده نیز ۷۸ هزار مورد بوده است.
یک میلیون و ۳۱۰ هزار زائر از مرز مهران وارد کشور شدند
سیدزاهدین چشمه خاور در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای صفر تاکنون یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر از مرز مهران تردد کردهاند.
وی گفت: تاکنون یک میلیون و ۳۱۰ هزار زائر از مرز مهران وارد کشور شدهاند.
مدیرکل راهداری ایلام افزود: روزانه تا ۲ هزار دستگاه اتوبوس در پایانه مرزی مهران کار جابجایی زائران را شهرهای مقصد انجام میدهند.
وی گفت: آمار تصادفات نسبت به گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته و ۷۶ درصد زوار اربعین با خودروی شخصی خود را به مرز رسانده بودند.
چشمه خاور افزود: ۳۳۴ هزار خودرو طی این وارد استان ایلام و مرز مهران شده است.
صدور یک میلیون و ۶۰۰ هزار گذرنامه در ایام اربعین توسط پلیس
سردار محمدعلی نوری نژاد در حاشیه بازدید از پایانه خسروی به مأموریت بزرگ اربعین اشاره و اظهار کرد: در این مأموریت خطیر همه دستگاهها و حتی خود مردم به صورت خودجوش پای کار بودند تا کارها به فضل الهی به بهترین شکل ممکن انجام گیرد.
وی ادامه داد: یکی از دستگاههایی که به صورت شبانه روزی و از همان ابتدا پای کار آمد پلیس خدمتگزار بود و در این مدت توانست خدمات بسیار خوب و شایسته به عموم زائران اربعین ارائه کند.
معاون هماهنگ کننده فراجا تصریح کرد: صدور یک میلیون و ۶۰۰ هزار گذرنامه و بیش از ۶۰۰ هزار برگ تردد گذر موقت در کنار تمدید نزدیک به ۴۰۰ هزار گذرنامه از جمله اقداماتی بود که پلیس به زائران برای خروج آنها از مرز و شرکت در مراسم پیاده روی اربعین انجام داد.
نوری نژاد تأمین امنیت مطلوب زائران از مبدا تا مقصد، هدایت و راهنمایی آنها در طول مسیر، برپایی موکبهای متعدد و اسکان و پذیرایی زائران را از دیگر اقدامات صورت گرفته پلیس برشمرد و گفت: مجموعه این اقدامات باعث رضایتمندی زوار شد که همین رضایتمندی سند افتخاری برای مجموعه فراجا است.
وی به فراهم شدن زیرساختهای مناسب در پایانه خسروی اشاره و بیان کرد: امسال استقبال از این مرز چه برای خروج و چه ورود بیشتر از سال ۹۸ بود و همین امر نشان میدهد شرایط مناسبی فراهم شده است.
نوری نژاد همچنین از اقدامات پلیس کرمانشاه و در رأس این مجموعه سردار جاویدان فرمانده و سردار سلمانی جانشین انتظامی استان در خدمات رسانی گسترده به زائران و حضور میدانی و شبانه روزی آنها قدردانی کرد و گفت: خدمات رسانی پلیس به زوار تا بازگشت آخرین نفر آنها ادامه پیدا میکند و همکاران ما در میدان خدمت حاضر خواهند بود.
ترافیک سنگین اما روان در محورهای مواصلاتی کرمانشاه حاکم است
کیخسرو دستغیب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به افزایش ترافیک در محورهای استان کرمانشاه، اظهار کرد: با اشاره به شروع موج بازگشت زائران پس از اتمام مراسم اربعین به سمت مرز خسروی از امروز تا ۲ روز آینده شاهد ترافیک سنگین و نیمه سنگین روان جادهای خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه گره ترافیکی در محورهای جادهای استان کرمانشاه آغاز شده، افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده از تخلیه پارکینگهای استانهای مرزی که پذیرای زائران بودهاند پیشبینی برای ترافیکی سنگین را خواهیم داشت.
رئیس پلیس راه استان کرمانشاه تصریح کرد: هم اکنون ترافیک نیمه سنگین در محورهای ایلام، حمیل، اسلام آباد غرب، کرمانشاه و بیستون حاکم بوده که این ترافیک در مسیر بازگشت از مرز خسروی سنگینتر مشاهده میشود.
دستغیب عنوان کرد: در حال حاضر محور اسلام آباد غرب به سمت کرمانشاه و کرمانشاه به سمت صحنه پر ترددترین محورهای استان کرمانشاه هستند.
وی به فعالیت نیروهای مستقر تا شهریورماه اشاره کرد و گفت: این فعالیتها تا پایان ترافیکهای جادهای که بر اثر بازگشت زائران ایجاد شده ادامه دار خواهد بود.
دستغیب تاکید کرد: با توجه به تأکیدات همیشگی پلیس به رانندگان تقاضا میشود که به هیچ وجه با خستگی و خواب آلودگی در مسیر جاده قرار نگیرند و در هنگام تردد با توجه به حجم بالای ترافیک رعایت فاصله طولی خود را رعایت کنند.
توزیع ۱۲۵ هزار بطری آب معدنی در مرز خسروی توسط هلال احمر کرمانشاه
محمدباقر محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از ابتدای عملیات خدمترسانی به زائرین تاکنون بیش از ۵۶ هزار نفر در اردوگاههای اسکان اضطراری و اماکن عمومی تجهیز شده استان کرمانشاه اسکان داده شدند.
وی به توزیع ۱۲۵ هزار بطری آب معدنی اشاره کرد و افزود: تاکنون ۲ هزار و ۱۰۰ قرص نان، ۳۲ هزار و ۷۷۰ تخته پتو، چهار هزار و ۹۰ تخته موکت و ۷۶۰ بسته مواد غذایی ۷۲ ساعته در بین زائرین توزیع شده است.
سرپرست جمعیت هلال احمر استان کرمانشاه ارائه خدمات فرهنگی و آموزشی را از دیگر اقدامات جمعیت هلال احمر استان در ایام تردد زوار اربعین حسینی عنوان و بیان کرد: هشت هزار و ۸۷۹ نفر از خدمات آموزشی و بیش از ۳۰ هزار نفر از فضای دوستدار کودک، تست فشارخون و قند خون و دیگر خدمات هلال احمر بهرهمند شدند.
محمدی بیان کرد: خدمات رسانی به زائران اربعین در اردوگاههای اضطراری و پایگاههای امداد و نجات جادهای تا پایان عملیات اربعین ادامه دارد.
پخت روزانه ۲۰۰۰ پرس غذای گرم در کرمانشاه در پی بازگشت زوار
محمد ضیایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امدادرسانی موکب زائران با شروع موج بازگشت زائران به کرمانشاه با خدماترسانیهای مورد نیاز در حال انجام است و استان کرمانشاه به طور یکپارچه میزبان زائرین اربعین خواهد بود.
وی افزود: سامانه امداد زائران در پی بازگشت زائران حضرت اباعبدالله حسین (ع) تدارک پخت روزانه ۲ هزار پرس غذای گرم را دیده است.
مدیر اجرایی موکب امداد زائر تصریح کرد: با تلاشهای انجام شده برای راهاندازی سه آشپزخانه به منظور پخت غذا مورد صورت گرفته که با کمک خیرین این امر تا حدی ممکن شده است.
ضیایی با اشاره به توزیع غذا بین زائران، خاطر نشان کرد: به طور روزانه ۲ هزار پرس غذای پخت شده در محلهای اسکان اضطراری، مساجد و مواکب فاقد ظرفیت پخت غذا بین زائران توزیع خواهد شد.
وی تاکید کرد: سامانه امداد زائران به منظور کمک به زوار طرح هدایت زائران در مبادی ورودی شهر به سمت محلهای اسکان را اجرا میکند.
ضیایی با پاسخگویی ۲۴ ساعته به سوالات زائران، تاکید کرد: زائر میتواند با شماره گیری ۰۸۳۳۱۳۸ موکب متناسب با نیاز خود را پیدا کند و در موقع بازگشت از کشور عراق در مواکب و مساجدی که اعلام آمادگی کردند برای اسکان اقدام کنند.
خدمات رسانی به زوار عتبات عالیات توسط شهرداری تهران در طول سال
علیرضا زاکانی صبح یکشنبه در دیدار با استاندار ایلام اظهار کرد: ما افتخار داریم که در اربعین امسال خدمتگزار زوار بودیم و امید داریم که این خدمتگزاری همچنان استمرار داشته باشد.
وی افزود: حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد زوار برای خروج از کشور و مشرف شدن به عتبات عالیات مرز مهران را انتخاب میکنند که این مهم افتخار بزرگی برای استان و شهر مهران است.
شهردار تهران گفت: من وظیفه خود می دانم که از استاندار ایلام تشکر ویژه داشته باشم که برای آماده سازی کنگره اربعین این امکان را فراهم کرد که نیرویهای خدمات شهری شهرداری تهران در مهران خادم زوار عتبات عالیات باشند.
زاکانی افزود: با موافقت استاندار ایلام تلاش داریم که شهرداری تهران علاوه بر ایام اربعین در طول سال نیز به زوار عتبات عالیات خدمت رسانی داشته باشد.
وضعیت «پایانه برکت» مهران در خدمات دهی به زائران قابل قبول است
حجتالاسلام الله نور کریمی تبار شامگاه شنبه در بازدید از مرز مهران اظهار کرد: وضعیت «پایانه برکت» در ساماندهی و خدمات دهی به زائران قابل قبول است.
وی تصریح کرد: به رغم ازدحام جمعیت در ورود به پایانه برکت و گرمی هوا، اما وضعیت پایانه برکت در خدمات دهی و ساماندهی زائران برای بازگشت به شهرهای مبدأ قابل قبول است، بخصوص در ساماندهی زائرانی که با اتوبوس تردد میکنند.
حجت الاسلام کریمی تبار اضافه کرد: با استقرار عوامل راهداری و نصب تابلوهای هر استان، هر زائری جایگاه استان خود را به راحتی پیدا میکند و به سمت جایگاه مورد نظر خود هدایت میشود.
وی گفت: نرخ جابجایی و انتقال زائران ثابت شده است و انواع اتوبوسها قیمت مشخص خود را دارند و چنانچه تخلفی هم از سوی رانندهای صورت گیرد سریعاً مورد رسیدگی قرار میگیرد.
اعزام ۸۰۰ دستگاه اتوبوس از آذربایجان غربی به مرز مهران
پیمان آرامون در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای خدمت رسانی به زائران اربعین حسینی (ع) و بازگشت آنها از مرز مهران به استان و شهرستانهای محل سکونت شأن بالغ بر ۸۰۰ دستگاه ناوگان اتوبوسی از پایانههای مسافری شهرستانهای مختلف استان به پایانه مرزی مهران اعزام شد.
وی افزود: این تعداد ناوگان اتوبوسی نزدیک به ۱۵ هزار و پانصد زائر را از اقصی نقاط استان آذربایجان غربی برای شرکت در مراسم معنوی پیاده روی اربعین و زیارت بارگاه مطهر حضرت امام حسین (ع) به پایانه مرزی مهران انتقال دادند.
آرامون ادامه داد: از ۱۱ تا ۲۶ شهریور ماه سال جاری تعداد ۱۱۲ ناوگان مسافری عمومی در استان ۱۷۶۰ زائر را به پایانه مرزی تمرچین انتقال داده و تعداد ۲۳۵ ناوگان مسافری عمومی نیز ۶۴۷ زائر را از این پایانه مرزی به اقصی نقاط استان جابجا کردند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی گفت: طی یک ماه گذشته برای ایجاد زیرساخت مسیر منتهی به پیرانشهر و مرز تمرچین و مهیا کردن یک سفر ایمن برای زوار اربعین حسینی، ۶۰۰ میلیارد ریال هزینه شد.
آرامون همچنین از اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای خط کشی ۲ هزار ۳۰۰ کیلومتر مسیر منتهی به تمرچین خبر داد و اضافه کرد: ۳۰۰ کیلومتر از خط کشیهای انجام شده در محدوده راههای شهرستان پیرانشهر بوده است.
وی گفت: تعویض گاردریلهای محور نقده - پیرانشهر و حذف نقاط حادثه خیز این مسیر از دیگر اقدامات راهداری بود که نتایج آن را در کاهش شدید تصادفات جادهای با توجه به افزایش چشمگیر ترددها میتوان دید.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای آذربایجانغربی به فعالیت ۵۰ دستگاه ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای ایجاد ۶۰ هزار متر مربع پارکینگ در شهرستان پیرانشهر نیز اشاره کرد و گفت: در همین راستا ۸۵ هزار متر مربع خاکبرداری شده است.
وی در رابطه با اقدامات تسهیل گر تردد در پایانه مرزی تمرچین، یادآور شد: برای تسهیل در تردد زائران اربعین حسینی ۱۵ گیت جدید خریداری و تجهیز شد که در هر گیت ۲ نفر به زوار حسینی خدمات لازم را ارائه میدهند.
آرامون همچنین به احداث ۳۰ چشمه سرویس بهداشتی در محوطه پایانه مرزی تمرچین اشاره کرد و افزود: مکانهایی نیز برای تأمین آب شرب زوار ایجاد شد.
بازگشت بیش از ۲۳ هزار زائر به کشور از طریق مرز خسروی
فریبرز کرمیدر گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی روز گذشته همزمان با روز اربعین حسینی و بازگشت زائران به کشور بیش از ۲۳ هزار نفر از طریق پایانه مرزی خسروی به کشور بازگشتند.
وی با اشاره به اینکه تمام شرایط و امکانات برای بازگشت زوار در مرز خسروی مهیا است، افزود: مرز خسروی با توجه به تردد روان و ارائه خدمات پزشکی و پذیرایی و اسکان یکی از مناسبترین مرزها برای بازگشت زائران است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه با اشاره به آمار تردد جادهای در محورهای مواصلاتی استان، تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته ۶۷۵ هزار و ۹۶۵ تردد در استان کرمانشاه به ثبت رسیده که ۶۵ هزار ۶۲۷ تردد ورودی و ۶۸ هزار و ۷۴۵ تردد خروجی بوده است.
کرمی خاطر نشان کرد: همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته ۲ و ۸۰۰ زائر نیز برای حضور در مراسم اربعین از مرز خسروی به کشور عراق خارج شدند.
۹۵۰ ماموریت توسط اورژانس در مرز تمرچین انجام شد
فرزین رضا زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اقدامات اورژانس در مرز تمرچین پیرانشهر اظهار کرد: طی ۱۲ روز حضور اورژانس در مرز تمرچین، ۹۵۰ مأموریت با موفقیت انجام شد.
وی در خصوص عمده مأموریتهای انجام شده، اظهار کرد: ۶۹ مورد اعزام به بیمارستان، ۱۶ مورد تصادفی، چهار مورد اورژانس زنان، رسیدگی به چهار مورد قلبی و ۱۳ مورد فشار خون از عمده مأموریتهای اورژانس بود.
رئیس مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی آذربایجانغربی با ابراز رضایت از عملکرد همکاران خود در مرز تمرچین، گفت: قطع یقین عملکرد اورژانس برای استقبال از زوار اربعین حسینی در سال آتی ارتقا خواهد یافت.
رضازاده با اشاره به تداوم خدمات رسانی پایگاههای اورژانس در مرز تمرچین گفت: هفت دستگاه آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۲ دستگاه موتورلانس با ۱۵ نفر اکیپ متخصص در حال خدمت رسانی هستند.
وی با بیان اینکه تا آخرین نفر از بازگشت زائران در مرز تمرچین خدمات دهی ادامه دارد، افزود: تمامی پایگاههای جادهای آذربایجان غربی به صورت ثابت مستقر هستند و پایگاههای اورژانسی ویژه مسیر بازگشت زائران کربلا نیز از محمدیار تا مرز تمرچین مستقر شدهاند.
رضازاده با بیان اینکه در مسیر محمدیار تا نقده چهار آمبولانس اورژانس با اکیپ ویژه فعال هستند، افزود: در مسیر نقده تا پیرانشهر هفت آمبولانس اورژانس مستقر و در مسیر پیرانشهر تا تمرچین نیز هر سه کیلومتر یک آمبولانس اورژانس آمده خدمت رسانی به زائرینی هست که در حال بازگشت هستند، است.
تأمین روزانه آب توسط ۴ تانکر در مرز ریمدان برای زائران
با توجه به ورود زائران اربعین حسینی از مرز ریمدان لازم بود زیرساختهای لازم در این مرز ایجاد شود که خوشبختانه با همکاری و هماهنگی همه دستگاههای دولتی، نظامی و انتظامی و همچنین گروههای مردمی این امر به خوبی در جنوب استان سیستان و بلوچستان انجام شد.
تأمین آب یکی از ضرورتهای مهم برای حضور زائران در مرز ریمدان بود که در این راستا تأمین آب از طریق انتقال از چاههای سلدان انجام شد.
همچنین تهیه و نصب یک دستگاه آب شیرین کن خورشیدی، نصب ۱۸ دستگاه تانکر در پایانه و بازارچه مرزی، نصب پمپ تقویت فشار آب در پایانه و بازارچه، تأمین روزانه آب به وسیله ۴ دستگاه تانکر و دریافت حدود یک صدهزار بطری از دیگر اقدامات انجام شده است.
خدماترسانی به زائران در راه برگشت از مرز باشماق ادامه دارد
یعقوب گویلیان در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مردم کردستان در ایام اربعین حسینی بار دیگر فرهنگ و سنت مهماننوازی خود را به دنیا ثابت کردند.
وی افزود: با توجه به اینکه برای اولینبار است تردد زائران از مرز بینالمللی باشماق مریوان انجام میشود، لذا تمهیدات، برنامهریزیها و اقدامات لازم برای پذیرایی و خدماتدهی به زائران حسینی در نظر گرفته شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان اعلام کرد: یکی از این اقدامات، بازدید و آمادهسازی تمام اماکن اقامتی اعم از هتلها، خانهمسافرها، مهمانپذیرها، مجتمعهای خدماتی بینراهی، اقامتگاههای بومگردی و… است که در مسیر تردد کاروانهای زیارتی قرار دارند.
گویلیان عنوان کرد: ۱۶ مدرسه، دو سالن ورزشی، زائرسرای سپاه و حسینیه نیز با همکاری اعضای ستاد اربعین و با ظرفیت دوهزار نفر بهصورت رایگان برای اسکان و اقامت زائران گرامی آمادهسازی شد.
وی افزود: در این ایام نظارت و بازرسی از تأسیسات گردشگری استان هم توسط اکیپ نظارتی متشکل از کارشناسان این ادارهکل و ادارات صمت، نظارت بر اماکن عمومی، علوم پزشکی، تعزیرات و مرکز بهداشت انجام شد و همچنان با جدیت ادامه دارد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان اظهار کرد: برپایی پنج ایستگاه اطلاعرسانی و اسکان با حضور بیش از ۳۰ نفر از کارکنان و فعالان حوزه گردشگری استان در مبادی ورودی شهرستانهای مریوان و سنندج، چاپ و توزیع ۲۰ هزار برگ بروشور وکاتالوگ، برپایی موکبهای خدماترسانی، نصب تابلوهای راهنما، افزایش تعداد سرویسهای بهداشتی و نمازخانهها و نصب بنرهای اطلاعرسانی از جمله اقدامات دیگری است که در این ایام با همکاری ادارات عضو ستاد اربعین و با پشتیبانی استاندار کردستان انجام شده است.
وی با بیان اینکه موج برگشت زائران از کربلای معلی همچنان ادامه دارد، یادآور شد: مردم و مسئولان استان کردستان همواره با تمام توان و امکانات برای میزبانی، اسکان، خدماتدهی و جلب رضایت مسافران و زائران اربعین حسینی آماده هستند و از هیچ کوششی دریغ نکرده و نخواهند کرد.
تصاویری از تامین غذای زوار در مسیر برگشت
نظر شما