۳۰ شهریور ۱۴۰۱، ۱۱:۴۹

مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار ساوه:

حفظ برند انار ساوه نیازمند حمایت جدی دولت است

حفظ برند انار ساوه نیازمند حمایت جدی دولت است

ساوه- مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار ساوه حفظ برند انار این شهر را نیازمند حمایت جدی دولت و جهاد کشاورزی دانست و گفت: باید برای ورود سرمایه گذار به بخش فرآوری برنامه ریزی شود.

راضیه کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به حمایت دولت از باغداران اظهار کرد: انار یکی از مهمترین محصولات باغی شهرستان ساوه است و هم اکنون ۲۱ هزار هکتار باغ در شهرستان ساوه وجود دارد که ۱۱ هزار هکتار آن زیر کشت درختان انار قرار دارد اما در حال حاضر ۱۰ هزار هکتار آن بارور است.

وی با اشاره به اینکه بزرگترین آفتی که این برند را تهدید می‌کند، کرم گلوگاه انار، آفتاب سوختگی و سفید شدن دانه انار است، افزود: آفت کرم گلوگاه در قسمت گلوگاه انار اقدام به تخمگذاری می‌کند و لارو آن وارد میوه می‌شود و با تغذیه از تخم انار محیط مناسبی را برای رشد قارچ‌ها، باکتری‌ها و مخمرها ایجاد می‌کند که باعث پوسیدگی و گندیدگی انار می‌شود با ارائه راهکار ۸۰ درصد مشکلات محصول انار مرتفع می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار تصریح کرد: طرح مبارزه بیولوژیکی علیه آفت کرم گلوگاه انار در راستای کاهش مصرف سموم و مواد شیمیایی، حفظ حشرات مفید مزرعه، تولید محصول سالم و ارگانیک و حفاظت از محیط زیست در دستور کار اتحادیه تعاونی باغداران انار است.

کریمی با اشاره به روش مبارزه با آفت کرم گلوگاه گفت: روش مبارزه با این آفت به دو صورت مبارزه مکانیکی از طریق رعایت بهداشت با جمع آوری انارهای آلوده و پوسیده و آتش زدن آنها و مبارزه بیولوژیکی که همان رهاسازی زنبور تریکوگراما است، انجام می‌شود. این زنبور لارو کرم انار و حشره بالغ آن از بین می‌برد.

وی افزود: در خصوص جلوگیری از سفید شدن دانه انار نیز برنامه‌هایی پیش بینی شده است که امیدواریم طی یکسال آینده آفت ها به باغات انار به حداقل برسد.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی باغداران انار تصریح کرد: از دیگر آفت‌های انار، کنه قرمز است در همین راستا تهیه سایه بان برای باغات انار می‌تواند سوختگی و آفت کنه قرمز به حداقل برساند چرا که کنه قرمز در هوای گرم فعالیت دارد در صورتی که از سایه بان استفاده شود، کاملاً حذف می‌شود.

حفظ برند انار ساوه نیازمند حمایت جدی جهاد کشاورزی است

کریمی گفت: تهیه سموم، ماشین آلات، تجهیزات مراقبتی و سایه بان برای باغات و خرید و رهاسازی زنبور تریکوگرام توسط باغداران هزینه‌های بالایی را به تولیدکننده تحمیل می‌کند و گاهی تأمین این هزینه‌ها برای باغداران مقدور نیست.

وی با بیان اینکه از دولت و وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم همراه باغداران و کشاورزان باشد، افزود: بعضی مشکلات مثل کمبود آب تا حدودی خارج از توان دولت است اما در بحث جلوگیری از سایر آفت و مشکلات می‌تواند با ارائه تسهیلات با حداقل کارمزد و یا تهیه سموم با نرخ دولتی بخشی از مشکلات باغداران انار را مرتفع کرد.

برای ورود سرمایه گذار به بخش فرآوری انار و محصولات جنبی برنامه ریزی انجام شود

مدیرعامل اتحادیه باغداران انار تصریح کرد: با توجه به ظرفیت بالای تولید انار در شهرستان ساوه لازم است برای ورود سرمایه گذار به بخش فرآوری انار و محصولات جنبی برنامه ریزی انجام شود و دولت در این زمینه هم می‌تواند به باغداران کمک کند.

کریمی ادامه داد: جشنواره ملی انار ۱۱و۱۲ آبانماه سال جاری در مسجد جامع ساوه برگزار می‌شود و معرفی انار، معرفی ظرفیت‌های گردشگری شهرستان ساوه و ایجاد زمینه تقدیر از کشاورزان نمونه تنها بخشی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

وی ضمن تاکید بر برگزاری غنی‌تر جشنواره تصریح کرد: جشنواره انار ساوه یک جشنواره ملی است و فرصتی است که باغداران سراسر کشور با حضور در این رویداد از دانش و تجربه سایر باغداران برای ارائه محصول با کیفیت‌تر بهره مند شوند.

کریمی با اشاره به اهمیت جشنواره انار گفت: در معرفی محصول انار به بازار داخلی خوشبختانه مشکلی نداریم امیدواریم با برپایی جشنواره‌های این چنینی گامی در راستای صادرات این محصول به سایر کشورها برداریم.

کد خبر 5594655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha