به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل محبی پور در آئین پایانی دومین سوگواره استانی شبیه خوانی در شیراز افزود: این هنر و آئین همواره از بطن مردم برخاسته است و به همین دلیل ماندگار مانده است. او ادامه داد: تعزیه و شبیه خوانی مهمترین و اصلی ترین هنر نمایش آئینی ملی و مذهبی ایرانیان است که با تغییرات مختلف زمانی به سبکی که امروز شاهد برگزاری و اجرای آن هستیم در آمده است.
وی، سوگواره شبیه خوانی را روایتی شاعرانه و منظوم به واقعه عاشورا و اتفاقات کربلا دانست و اضافه کرد: نکته کانونی تعزیه و شبیه خوانی حول محور شهادت امام حسین (ع) است که از دیرباز در ایام سوگواری آن امام بزرگوار یا ماه صفر برپا بوده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: استقبال زیاد از این سوگواره نشان میدهد که علاقه به این هنر در خون تک تک ایرانیان وجود دارد.
محبی پور تلفیق موسیقی با اجرا را از جمله دلایل اقبال به هنر تعزیه و شبیه خوانی دانست و افزود: این هنر از دیرباز در زمره هنرهای پر مخاطب بوده و همیشه رونق بسیار داشته و هنوز هم در بسیاری مناطق برگزار و با استقبال پرشمار هم مواجه میشود.
وی، با اشاره به نقش بسیار مهم رسانهها در دوران جدید در معرفی و انتقال نمایش آئینی تعزیه اضافه کرد: وظیفه ما و متولیان فرهنگی است که این هنر را ارتقا داده و بر دایره مخاطبانش بیافزاییم.
در حاشیه آئین پایانی این سوگواره که به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد، از پیشکسوتان و متولیان عرصه شبیه خوانی تقدیر شد.
نظر شما