به گزارش خبرنگار مهر، محسن ذاکریان ظهر چهارشنبه در مراسم اختتامیه طرح «بزرگ همسفران خورشید» که در سالن شهدای امدادگر جمعیت هلال احمر خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه این جمعیت در ایام دهه پایانی صفر برای ۱۰۰ هزار نفر اسکان محیا کرد، اظهار کرد: از ظرفیت آماده شده، بالغ بر ۵۰ هزار نفر آن عملیاتی شد.
وی ادامه داد: در حوزه ارائه خدمات ویلچر به زائران کم توان نیز با ظرفیت ۱۵۰ دستگاه و همراهی ۳۰۰ نفر از نیروهای جوان داوطلب در سطح شعب شهرستانها، به خدمترسانی به زائران علی بن موسیالرضا (ع) پرداختیم.
سرپرست جمعیت هلال احمر خراسان رضوی به توزیع بستههای فرهنگی و ایجاد فضاهای دوستدار کودک اشاره کرد و گفت: تحویل پتو به مواکب پذیرایی زائران به استعداد سه هزار و ۴۴۲ عدد، برپایی ۱۲۰۴ چادر مسافرتی و امدادی و مفروش کردن بیش از ۳۰ هزار متر مربع فضای اسکان مواکب، از دیگر خدمات این جمعیت به زائران امام هشتم (ع) به شمار میرود.
وی اضافه کرد: در ایام پذیرایی از میهمانان امام رضا (ع)، در حوزه کادر درمان و پزشکان داوطلب، ۶۰۰ ویزیت و دو هزار خدمت پزشکی در نزدیک حرم مطهر علی بن موسی الرضا از سوی داوطلبان مستقر ارائه شد.
استاندار خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه وجود مقدس علی بن موسیالرضا (ع) در این کشور، یک امکان و ظرفیت استثنایی است که میتوانیم بهویژه در شهر مشهد مقدس از این منبع پر فیض و معنویت در همه ابعاد و زمینهها بهره ببریم.
نگاه ملی سبب میزبانی بدون مشکل شد
وی با تأکید بر اینکه باید امکان زیارت برای عموم مردم ایران اسلامی به نحو احسن فراهم شود، ادامه داد: موضوع زیارت مخصوص مجاوران نیست، مخصوص این استان و حتی مخصوص این کشور هم نیست و امری فراملی ست، از این رو بدیهی است که تمام امکانات، زیرساختها و ابزارهایی که به زیارت مربوط است، فراهم شود.
نظری افزود: همه دستگاهها و بخشها مکلف به خدمتگزاری به زائران هستند و حتماً باید ظرفیتهای حاکمیتی در بخشهای مختلف نیز پای کار بیایند زیرا امکانات ملی در کل کشور باید در خدمت زائرین عزیز قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت این امر، شورای ملی زیارت به دستور رئیس جمهور تشکیل شد و تصمیمگیری در سطح ملی اتفاق افتاد؛ پیش از این مشکلات جدی از جمله حمل و نقل، اسکان، امنیت، تغذیه، بهداشت و درمان و خدمات شهری وجود داشت که اگر بسیج دستگاهها و عزم ملی نبود، زائران ما دچار چالش میشدند.
لزوم توجه به مشهد بهعنوان شهری فراملی
سید عبدالله ارجائی، شهردار مشهد مقدس نیز با بیان اینکه فلسفه ذاتی این شهر، وجود منور امام هشتم (ع) است، گفت: در مشهد سابقه سکونت وجود نداشت، مشهد یک باغ خصوصی بوده که به دلیل وجود پر برکت امام معصوم، با شتاب فراوان در جمعیتپذیری تبدیل به یک شهر بزرگ و کلان شهر جهانی شده است.
وی اضافه کرد: ما با اختیارات محلی در حال مدیریت یک شهر ملی و حتی فرا ملی هستیم و هیچ تفاوتی بین خراسان رضوی و سایر استانهای کشور از نگاه مدیران ارشد ملی وجود ندارد در صورتی که این استان با تمام استانها متفاوت است؛ در دهه آخر صفر امسال اهتمام ملی برای کمک به یک شهر ملی بلکه بینالمللی ایجاد شد و نتیجه این همدلی را در میزبانی بدون مشکل از زائران امام هشتم (ع) دیدیم.
شهردار مشهد افزود: امکانات شهر مشهد مناسب ساکنین خود مشهد است و قاعدتأ در زمان پیک، نیازمند توجه دستگاههای کشوری هستیم، مشهد یک شهر ملی است اما به آن توجهی نمیشد اما اکنون مشهد نیازمند یک توجه بینالمللی و کشوری است.
نظر شما