عاطفه سعیدی نژاد مدیر کل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به تکلیف نهادهای فرهنگی بعد از جریانات اخیر اظهار داشت: در چله دوم انقلاب که مسائل امنیتی و بسیاری از نابسامانیها حل شده و نظام اسلامی در مسیر شکل دادن آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی است زمان رسیدن به نرم افزار اسلامی انسانی توحیدی است. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند تا به امروز انقلاب در سخت افزار خوب پیش رفته اما در نرم افزار کاستیها و کمکاریهایی وجود دارد. نرم افزار تمدن اسلامی همان سبک زندگی است و زنان سرداران سبک زندگی هستند. امروز فرصت رسیدگی به ظرفیت بانوان و استفاده از این ظرفیت است.
وی افزود: یکی از مهمترین فرصتهای انقلاب اسلامی ظرفیت بانوان تحصیلکرده، فرهیخته و دغدغهمند نسبت به اعتلا و پیشرفت کشور است. اگر این فرصت در جای خودش استفاده نشود و مسیر برای نقش آفرینی و ظهور و بروز آن نیز به صورت مؤثر فراهم نشود میتواند تبدیل به یک تهدید جدی برای نظام شود.
سعیدی نژاد با بیان اینکه دشمنان قسم خورده نظام با شکل دادن عرصههای نادرستی که به ضرر کشور و ملت است، مانع از رشد و پیشرفت همه جانبه نظام اسلامی میشوند گفت: مسئله اول بانوان دغدغهمند داشتن عرصه برای نقش آفرینی و هویتیابی است، اگر راه درست پیش روی آنها قرار داده نشود دشمن میتواند به کامیابیهایی در مسیرهای نادرست خود برسد.
مدیر کل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه نسل جدید، دهه هشتادیها و دهه نودیها بالاترین توان، انرژی و سرمایه برای رشد کشور هستند ابراز کرد: این نسل دهههای قبلی انقلاب را دیده و تجربه کرده است، بسیاری از موفقیتهای انقلاب اسلامی را در ارتباط با جامعه بین الملل دیده و به زمین زدن آمریکا و عین الاسد را دیده، چنین نسلی دیگر به حداقلها راضی نمیشود. با فعالیتهای کج و معوج فرهنگی نمیشود این نسل را مخاطب قرار داد و مشغولش کرد. نسل جدید به دنبال فرصت برای نقش آفرینی و کنش جدی است.
وی افزود: سلام فرمانده یکی از همان زمینههای تبلور این ظرفیت است. در کنش سلام فرمانده قشر نوجوان مخاطب نبودند بلکه کنشگر بودند. این سرود تجربهای بود که نشان داد چطور میشود یک کنش اثرگذار توسط نوجوانان شکل داد، کنشی که نه تنها در قشر نوجوان بلکه در کل جامعه اثرگذار بود. امروز هدف گرفتن و تعریف عرصه برای نقش آفرینی نوجوانان به خصوص دختران از اهمیت ویژهای برخوردار است. دختران قشر به شدت اثرگذاری نسبت به پسران هستند، فضای خانواده متأثر از فضای دختران است و تمام مناسبات خانواده با این مسئله درگیر است که چطور مسیر تحصیلی، رشد و موفقیت برای دختران فراهم کند.
سعیدی نژاد ادامه داد: دختران امروز ما نسلی هستند که آینده کشور را رقم میزنند. باید مهمترین فرصتهای ارتباطی با این قشر که همان فضای ارتباطی مدارس و آموزش و پرورش است را دریابیم و در استفاده از این فرصت تمام ظرفیتهای فرهنگی تبلیغی و انسانی را فعال کنیم.
وی افزود: واقعیت این است که آموزش و پرورش فرصت ارتباط با ۱۴ میلیون دانش آموز را در ساعات مهمی از شبانه روز در پیش روی خود دارد، ۱۲ سال دانش آموزان در اختیار آموزش و پرورش هستند. آموزش و پرورش به دلیل محدودیتها و کمبودهایی که وجود دارد خود به تنهایی از عهده مدیریت و استفاده از تمام ظرفیتهای این فرصت عظیم برنمیآید. بنابراین لازم است که ظرفیت و فرصت عظیم آموزش و پرورش در ارتباط با دانش آموزان توسط ارگانها، نهادها و فعالین فرهنگی دیگر مساعدت و همراهی شود. ما نیز در سازمان تبلیغات اعلام آمادگی میکنیم که میتوانیم از طریق توانمندسازی و آموزش فعالین فرهنگی در فعالیتهای فرهنگی تربیتی مدارس ورود جدی و مؤثری داشته باشیم.
مدیر کل امور بانوان سازمان تبلیغات اسلامی اضافه کرد: نگاه سازمان تبلیغات در تعریف فعالیتهای فرهنگی خود به زندگی نوجوان نگاه جامعی دارد و زندگی نوجوان با تمام بسترهای واقعی خودش از جمله بحث رفاقت، تفریح، تخلیه هیجانات، زیست جنسی و هویتیابی را در مدار برنامهریزی خود لحاظ کرده و به طرحهایی چون طرح رفیقانه رسیده است، طرحی که به دنبال ایجاد و توسعه زیرساختهای تفریحی سالم برای نوجوانان است.
سعیدی نژاد به بیانیه جبهه فرهنگی انقلاب اشاره و تصریح کرد: شرایط تلخی در کشور به وجود آمد که به لحاظ ایجاد شکافهای اجتماعی و ایجاد حس ناامنی در اقشار مختلف تهدیدی برای کشور محسوب میشود. اما به گفته شهید سلیمانی عزیز در تهدیدها فرصتی هست که در خود فرصتها نیست. در مسئله اخیر نیز ما باید این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. فرصتی برای انفعال زدایی از اقشار مختلف جامعه به خصوص قشر مذهبی که دلداده نظام هستند و دوست دارند برای این کشور کار کنند. آنهایی که دوست دارند برای رشد و اعتلای کشور قدم مؤثری بردارند. امروز یکی از مهمترین عرصهها، عرصه جهاد تبیین است. مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب به این مسئله اشاره کردند که مردم ما به معنای واقعی کلمه در محاصره تبلیغاتی قرار دارند. مسئلهای که این روزها به وضوح میتوان آن را مشاهده کرد. امروز نیروی انتظامی با آن حضور مهم و پررنگ در حفظ امنیت کشور و پاسداشت ارزشها نادیده گرفته میشود و یک سیاهنمایی جدی نسبت به بسیاری از اتفاقات مبارک صورت میگیرد. دشمن با نگاهی تخاصمی مگسوار روی بعضی از زخمها دست گذاشته و برخی نقاط ضعف را بسیار بزرگتر از آنچه که هست روایت میکند و خلاف واقعیت روایتهایی را در جامعه ما خلق میکند. در چنین فضایی برخورد ما در ساحت افکار عمومی بسیار ضعیف است. امروز جامعه ما درگیر جنگ نرم است، در جنگ نرم قدرت در دست کسی است که مدیریت افکار عمومی را به دست میگیرد. در فضایی که رسانه و مدیریت افکار دست دشمن است پیروز میدان هم دشمن است. ما باید فرصتهایمان را از دست ندهیم. مهمترین فرصت ما داشتن شبکه تبلیغ چهره به چهره با فضای عمومی مردم و داشتن نیروهای انقلابی است. اقشار دغدغهمند انقلابی که بدون هیچ مزد و پاداشی صرفاً به خاطر تعلق به انقلاب حاضر هستند جان خود را فدای انقلاب و نظام اسلامی کنند. این قشر باید وظیفه خود را در جهاد تبیین پیدا کنند و برای اینکار توانمند شوند.
نظر شما