به گزارش خ برنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، کلسیم نقش مهمی در سلامت استخوان دارد. کمبود آن میتواند منجر به کاهش تراکم استخوان و ایجاد بیماریهایی مانند پوکی استخوان شود.
مصرف مکمل کلسیم در سنین بالاتر فقط اندکی خطر پوکی استخوان یا شکستگی را کاهش میدهد.
اخیراً، محققان یک بررسی سیستماتیک را در مورد شواهد مربوط به تأثیر مکمل کلسیم در گروههای سنی جوانتر تکمیل کردند و دریافتند که مکملها در واقع توده استخوان را بهبود میبخشد.
پوکی استخوان، که در آن استخوانها به دلیل از دست دادن تراکم استخوان متخلخل و ضعیفتر میشوند، یک نگرانی مهم برای سلامتی در طول پیری است.
این عارضه خطر شکستگی را به خصوص در لگن، مهرههای نخاعی و مچ دست افزایش میدهد. پوکی استخوان به ویژه زنان مسن را تحت تأثیر قرار میدهد و معمولاً در نتیجه تغییرات هورمونی یا کمبود کلسیم یا ویتامین D رخ میدهد.
محققان دانشگاه پزشکی ونژو چین، به بررسی کارآزماییهای تصادفیسازی شده و کنترلشده پرداختند که در آنها، مصرف کلسیم یا کلسیم به همراه ویتامین D را با دارونما یا بدون درمان در شرکتکنندگان زیر ۳۵ سال مقایسه کردند. به طور خاص، محققان تراکم مواد معدنی استخوان یا محتوای مواد معدنی استخوان را مورد بررسی قرار دادند.
آزمایشات مربوط به تراکم مواد معدنی استخوان میتواند عکس فوری از سلامت استخوان فرد را ارائه کند. تغییرات توده استخوانی به طور طبیعی به مرور زمان رخ میدهد و در دهه ۲۰ سالگی به اوج میرسد.
در مطالعه جدید، محققان دریافتند که مکملهای کلسیم در افراد زیر ۳۵ سال میتواند میزان چگالی مواد معدنی استخوان را هم در کل بدن و هم استخوان ران بهبود بخشند و تا حدودی چگالی مواد معدنی استخوان ران، کل بدن و ستون فقرات کمر را افزایش دهد.
محققان دریافتند که هم منابع رژیمی حاوی کلسیم و هم مکمل کلسیم اثرات مثبتی بر چگالی کل مواد معدنی استخوان دارند.
به گفته محققان، سن خاصی برای شروع مکملها توصیه نشده است. دستورالعملها میزان مصرف کلسیم را بر اساس گروه سنی، ۱۰۰۰ میلی گرم در روز برای سنین ۱۹ تا ۵۰ سال و ۱۲۰۰ میلی گرم در روز برای افراد بالای ۵۰ سال توصیه میکند.
نظر شما