به گزارش خبرنگار مهر، دومین رویداد سراسری ایران و گردشگری خوراک در سده نو پیش از ظهر امروز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد در این مراسم عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه در حوزه گردشگری دانشآموزی برنامههای خوبی داریم گفت: حوزه گردشگری آرام آرام به نتایج خوبی میرسد امیدواریم در آینده نه چندان دور شاهد جهش قابل قبول در همه حوزههای گردشگری باشیم.
ضرغامی تصریح کرد: به نظرم باید شبکههای تلویزیونی موضوعی باشند در زمانی که ریاست صدا و سیما را داشتم برای راه اندازی شبکههای موضوعی مخالف زیادی داشتیم افراد میگفتند که در یک شبکه باید همه چیز وجود داشته باشد در حاکمیت هم مخالفان جدی داشتیم ولی من یقین داشتم که شبکههای تخصصی و موضوعی نیاز جدی مخاطبان است روی این موضوع پافشاری کردم و در برخی جاها مبارزه کردم همچنین ثابت کردم که اگر کسی فقط میخواهد فیلم سینمایی ببیند و نمیخواهد ارشاد بشود یا اخبار ببیند میرود سراغ شبکه ای که در آن تنها فیلم پخش میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر هم می بی نم جای شبکه خوراک خالی است در جهان برخی از شبکههای تخصصی خورد و خوراک ایجاد میشود که مخاطب اصلی و پر بیننده دارند بنابراین تقاضای من این است مدیریت رسانه ملی در برنامههای تحولی خود تشکیل این شبکه را با نگاه گردشگری در اولویت قرار دهد.
وزیر میراث فرهنگی گفت: وزارت میراث فرهنگی نیز در این زمینه کمک میکند چون این شبکه مورد نیاز مردم است معتقدم اگر این شبکه به خوبی طراحی شود میتواند مخاطبان خوبی داشته باشد من احساس کردم میزهای تخصصی و حوزههای تخصصی باید وجود داشته باشد بنابراین آن را در حوزه گردشگری تشکیل دادیم.
ضرغامی گفت: یکی از سیاستهای وزارت میراث فرهنگی است که بخشی از امور را به بخش خصوصی تعویض کند امضاهای طلایی که در وزارت میراث فرهنگی بود به بخش خصوصی و ادارههای کل میراث فرهنگی استانها واگذار شد.
وی ادامه داد: ما کاری جز کمک کردن و همکاری در این وزارتخانه نداریم اکنون اگر کسی میخواهد کاری انجام دهد حتماً در هزار توی وزارت میراث فرهنگی وارد میشود و درحالی که سیاستهای وزارت میراث فرهنگی آزادی کامل برای عمل افرادی است که در این حوزهها با توجه به سوابقی که دارند میخواهند کار کنند. نکته دیگر در حوزه گردشگری خوراک این است که برند سازی داشته باشیم ما تا برندسازی برای خوراک نداشته باشیم و در کنارش بسته بندیهای مناسب نباشد نمیتوانیم این بخش را راه اندازی کنیم.
ضرغامی گفت: در حال حاضر باید کاری کنیم که تا کسی از غذای محلی شهری نخورده فکر کند انگار سفرش تکمیل نشده است.
وزیر میراث فرهنگ ادامه داد: به رغم اینکه میراث فرهنگی ملموس، میراث تمدن ایران را تشکیل میدهد و مزیت نسبی ماست اما من به میراث ناملموسی که برگرفته از آن است بیشتر اعتقاد دارم.
وی با بیان اینکه پندار نیک کردار نیک و گفتار نیک خلاصه همه خوبی هاست گفت: در حوزه خوراک مسائل فرهنگی؛ فوق العاده خودش را نشان میدهد. میتوانیم تقویم خوراک شهرها را داشته باشیم هر روستا و شهرستانی به یک خوراکی که معروف است میتواند معرفی شود.
ضرغامی گفت: یکی از فاکتورهای مهم در آنالیز گردشگری، قیمت است بخشی از هزینههای سفر به حوزه خوراک برمیگردد یعنی اگر کسی به سفر میرود و اگر گردشگری حق همه است باید مردم بتواند از این مزیت استفاده کنند افرادی در این حوزه در حال کار هستند بگویند با چه فرایندی میتوان خوراک ارزانتر در اختیار مردم قرار داد. در این حوزه پیشنهاد بدهید که در مراکز اقامتی و بسته بندی و خوراک و رستورانها چه کاری میتوان کرد.
نظر شما