۱۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۶:۱۱

سردار نائینی مطرح کرد ؛

۸۵۰پروژه از ۲۰۷۵پروژه تعیین‌شده در نقشه جامع فعال است

۸۵۰پروژه از ۲۰۷۵پروژه تعیین‌شده در نقشه جامع فعال است

رئیس مرکز اسناد دفاع مقدس گفت این‌نهاد یک نقشه راه در چارچوب مقاطع و مراحل دفاع مقدس و برگرفته از نظام مسائل در دست دارد و از ۲۰۷۵ پروژه تعیین‌شده در نقشه جامع، ۸۵۰ پروژه فعال و جاری دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین دوره مراسم «یادها و نام‌ها» با حضور سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه و جمعی از فرماندهان و سرداران و ۸ سال دفاه مقدس و راویان خاطرات و خانواده‌های ایشان در باغ موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

در ابتدای این مراسم سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، گزارشی از اقدامات این مرکز در سال گذشته ارائه داد و گفت: در راستای ارائه روایت‌های صحیح از دفاع مقدس، موفق شدیم بستر مناسب را برای ثبت تاریخ شفاهی ۶۰ نفر از فرماندهان شاخص و مدیران عالی دفاع مقدس را فراهم کنیم. همچنین علاوه بر ثبت تاریخ شفاهی ۴۰۰ نفر از فرماندهان شاخص به شکل تخصصی در سطوح عالی جنگ، ثبت خاطرات ۲ هزار نفر از فرماندهان گردان رزمی هم در دستور کار مرکز قرار گرفت و از ۴۰۰ نفر از گردان‌های خط‌شکن در روز سوم خرداد امسال تجلیل شد. بخشی از کار مرکز، گفت‌وگو با روحانیون شاخصی است که در سمت‌های گوناگون در جنگ حضور داشته‌اند و در این حوزه چند پروژه به ثبت رسیده است.

او ادامه داد: در این مراسم ۲۳۳ اثر پژوهشی و اسنادی و صوتی جدید رونمایی می‌شود. آثار پژوهشی جدید که در مراسم امروز رونمایی خواهد شد، ۵۱ کتاب است که شامل تاریخ شفاهی فرماندهان شاخص دفاع مقدس و ۱۰ جلد روزشمار جدید و سه جلد از روزشمارهای پس از جنگ، همچنین ۱۱ عنوان کتاب در حوزه‌های تخصصی به همراه ۵عنوان ترجمه می‌شود.

نائینی با ذکر نام لشگرهای مختلف عملیاتی در دفاع مقدس، از تدوین و انتشار کارنامه‌های آن‌ها خبر داد و افزود: کتاب دوجلدی نقش جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس و کتاب دو جلدی مسائل اساسی جنگ، از جمله آثار جدیدی است که در مراسم امروز رونمایی می‌شود. ۴۰ کتاب صوتی و ۱۴۲ کتاب سندی جدید، بخش دیگری از کتاب‌های جدید مرکز اسناد است. تاکنون سه جلد از فصلنامه نگین به آسیب‌شناسی روایت پرداخته و این موضوع همچنان در دستور کار است.

او ادامه داد: در چند سال اخیر، مرکز علاوه بر توصیف تاریخی حوادث بر تبیین و چرایی جنگ، بر پاسخ به سوالات و روایت‌های مخدوش و اشتباه متمرکز بوده و افزون بر توصیف و تبیین تلاش شده تا ورودی به حوزه تولید دانش، درس‌ها و دستاوردها و آموزه‌های دفاع مقدس هم پرداخته شود. امروز مرکز اسناد یک نقشه راه در چارچوب مقاطع و مراحل دفاع مقدس و برگرفته از نظام مسائل در دست دارد و از ۲۰۷۵ پروژه تعیین‌شده در نقشه جامع ۸۵۰ پروژه فعال و جاری داریم.

نائینی گفت: راهبرد مرکز در گویاسازی اسناد و ثبت و ضبط تاریخ شفاهی فرماندهان، سرعت بیشتر برای از دست نرفتن زمان است. امروز هیچ مشکلی برای دسترسی پژوهشگران به اسناد و کمک به تولید آثار ادبی و هنری وجود ندارد و به طور مستمر این ارتباط با مجموعه‌های مختلف برقرار است و آن‌ها از مرکز اسناد، خدمات دریافت می‌کنند. با هدف تسهیل در جمع‌آوری و ذخیره‌سازی و خدمات اسنادی به پژوهشگران، سامانه جامع هوشمند ثبت، سازمان‌دهی و بازیابی اسناد صوتی دفاع مقدس راه‌اندازی شده است. همچنین دانشنامه جامع روزشمار دفاع مقدس در هفته پژوهش همزمان با دوسالانه معرفی پژوهشگران برتر، از جایزه شهید سلیمانی رونمایی خواهد شد.

پس از این بخش، حاج صادق آهنگران به اجرای قطعهای در رثای فرماندهان دفاع مقدس پرداخت و با حضور سرلشگر سلامی، سردار رحیم صفوی، سردار علی فضلی، سردار احمد غلامپور، سردار احمدی مقدم و حجت الاسلام حاج‌صادقی، نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران از ۲۳۳ کتاب جدید منتشره در مرکز اسناد رونمایی شد و در ادامه از خانواده‌های فرماندهان و سرداران تازه‌درگذشته باب‌الله کیاشمشکی، میرزامحمد سلگی، مهدی ورشابی، سیدمسعود موحدی و مهدی مهدوی‌نژاد تجلیل به عمل آمد.

۸۵۰پروژه از ۲۰۷۵پروژه تعیین‌شده در نقشه جامع فعال است

در بخش دوم برنامه، سرلشگر سلامی، رئیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به ایراد سخنانی پرداخت.

در پایان مراسم از فرماندهان پیشکسوت گردان‌های رزمی تجلیل به عمل آمد. نام و عنوان این فرماندهان بدین شرح است:

مصطفی ایزدی، فرمانده قرارگاه‌های حمزه سیدالشهدا (ع) و نجف_ حسن شاهوارپور، معاون طرح و عملیات لشکر ۷ ولیعصر_ علی‌اصغر گرجی‌زاده، رئیس ستاد سپاه ششم_ سید ابوالحسن بتولی، مسئول اطلاعات قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) _ محمد تولایی، مسئول نیروی انسانی قرارگاه نجف_ ساعد نیکبخت، فرمانده گردان روحانیون لشکر ۲۵ کربلا_ مهدی طائب از فرماندهان لشگر ۲۷ حضرت رسول (ص) _ مهدی ماندگاری، از طلاب رزمی تبلیغی شاخص_ محمد میرجانی، فرمانده لشکر ۱۷ علی ابن ابی طالب (ع) _ احمد سلیم‌آبادی، فرمانده لشگر ۷۱ روح‌الله_ محمدجعفر مظاهری، جانشین لشکر ۳۲ انصارالحسین (ع) _ احمد نوریان، رئیس ستاد لشگر ۲۵ کربلا_ غلامرضا کرمی، جانشین لشگر ۴۱ ثارالله_ علیرضا رفاهیت، رئیس ستاد لشکر ۱۹ فجر_ کریم نصر، فرمانده تیپ ۴۴ قمر بنی‌هاشم_ مجید بنی احمدی، تیپ ۱۰ محرم پدافند هوایی_ عباس دلیر، مسئول مخابرات ستاد مرکزی_ سید ابوالفضل میرجعفری، مسئول مخابرات قرارگاه نجف_ عباس رئیسی، مسئول مخابرات قرارگاه نجف_ قاسم یساول، مخابرات قرارگاه نوح_ قدرت‌الله شاهوردی، مخابرات حمزه سیدالشهدا_ سعید تجویدی، مسئول اطلاعات قرارگاه نجف_ رضا صادقی، مسئول اطلاعات حمزه سیدالشهدا_ محمدحسن خارا، مسئول عملیات قرارگاه حمزه سیدالشهدا (ع) _ غلامرضا سعادتی، مسئول پدافند هوایی خیبر تهران و الزهرای اصفهان_ رضا صادقی خوزانی، فرمانده توپخانه ۶۳ خاتم الانبیا (ص) _ حمید سرخیلی، از فرماندهان آموزش زرهی و توپخانه_ اسماعیل لسانی، مسئول ادوات قرارگاه کربلا_ عباس نظیفی، فرمانده تیپ مسلم بن عقیل_ قاسم سلطان‌آبادی، جانشین لشگر ۱۹ فجر_ حجت حیدری صوفیانی، فرمانده فرمانده تیپ ادوات و ضد زره القارعه _ نور الله کریمی، فرمانده گروه توپخانه ۶۴ الحدید_ محمد موحدخواه، مسئول جهاد قرارگاه نجف اشرف_ مصطفی عبدالهی، تخریب قرارگاه نوح_ مهرداد معمارزاده، رئیس بیمارستان صحرایی امام رضا (ع) _ رضا انصاریان، گروه رادیو تلویزیون سپاه

کد خبر 5601051

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha