به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه تحلیلی «بارونز» که همواره به مسائل مالی و اقتصادی توجه دارد، در گزارشی با عنوان «شرایط دشوار زندگی در غزه، جراحات ناشی از سوختگی را وخیمتر میکند»، گوشه ای از شرایط زندگی سخت در غزه را به تصویر کشید که بخشهایی از آن در ادامه خواهد آمد؛
«عطیه الصوافیری» یکی از قربانیان سوختگی است که درحالیکه باندهایی دور سر و بدنش پیچیده شده، در بخش سوختگی بیمارستان غزه بستری شده و منتظر اولین پیوند پوست خود بود.
سوختگی این شهروند فلسطینی ۵۰ ساله در نتیجه درگیریهای مرزی نیست بلکه او هنگام تلاش برای باز کردن انسداد مجرای فاضلاب خانهاش که یک مشکل رایج در نوار غزه است، دچار سوختگی شیمیایی شد.
در شهر غزه بسیاری از مردم در خانههای تنگ با زیرساختهای فرسوده زندگی میکنند؛ موضوعی که باعث شده چنین رخدادهای نگران کنندهای به پدیدهای شایع تبدیل شود.
الصوافیری که مراحل درمان را در بیمارستان «شفا» شهر غزه سپری میکند در جریان بازگو کردن چگونگی رخداد این سانحه میگوید که تلاش داشته زهکشیهای خانه را با محلول جوش شیرین و آب داغ تمیز کند اما این محلول به صورت اتفاقی ریخته و سر و دست و پاهایش را سوزاندهاست.
بیماران بخش سوختگی غزه به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی همچون پوست مصنوعی وضعیت اسفباری دارند.
در گوشهای دیگر از این بیمارستان پسربچه چهار سالهای جضور دارد که به دلیل بازی با فندک و مشتعل کردن آن بر روی سوخت، دچار سوختگی شدهاست. دکتر «جمال العصار» متخصص سوختگی در بیمارستان غزه درباره شرایط این کودک گفت: «ما عملهای جراحی زیادی روی این پسر انجام دادهایم.»
او اضافه کرد که پزشکان مجبور شدند زخمهای این کودک را تمیز کرده و پیوندهای پوستی را طی چند مرحله انجام دهند چراکه به دلیل نداشتن بانک پوست، انجام این کار در یک مرحله ممکن نیست.
به نظر میرسد که برخی از این مشکلات از سال ۲۰۰۷ ایجاد شد زیرا در آن زمان غزه تحت محاصره اسرائیل قرار گرفت. محدودیتهایی که بر جمعیت حدود ۲.۳ میلیون نفری غزه توسط اسرائیل اعمال میشود، اقتصاد این بخش را فلج و رفت و آمد مردم و کالاها را مشکل مواجه کرده است.
دکتر العصار می گوید که بسیاری از این نوع صدمات ناشی از منبع تغذیه نامطمئن و نامناسب در غزه است. به عنوان مثال کارگران شرکت برق در اثر نوسانات برق آسیب میبینند و کودکان با دست زدن به پریزها و وسایل ناایمن دچار سانحه میشوند.
دکتر سعیدام توضیح می دهد که در گذشته، غزه متحمل فاجعههایی شده که ناشی از روشن کردن شمع بود؛ این شمعها برای روشنایی در هنگام قطع برق مورد استفاده قرار میگرفت و در برخی موارد همه اعضای خانواده در آتشسوزی کشته میشدند.
با این وجود اکنون اما تامین برق پایدارتر شده است و مردم کمتر به ژنراتورها و شمعهای ناایمن متکی هستند. بر پایه دادههای سازمان ملل متحد، غزه امسال به طور متوسط روزانه ۱۲ ساعت برق دریافت میکرد که در مقایسه با پنج سال قبل هفت ساعت افزایش یافتهاست.
سعیدام معتقد است که خطرات جدیدی هنوز در زمستان وجود دارد، زمانی که بسیاری از مردم برای گرمایش در خانههای خود اقدام به سوزاندن زغال سنگ میکنند.
صدمات ناشی از سوختگی در کسری از ثانیه اتفاق میافتد اما درمان آن ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد. دکتر «عابد الحمید قرادایا» رئیس فیزیوتراپی در یک کلینیک شهر غزه که توسط سازمان خیریه پزشکان بدون مرز (MSF) اداره میشود، گفت که پزشکان در گذشته برای تهیه تجهیزات مورد نیاز تلاش زیادی میکردند زیرا این تجهیزات گران است و یافتن آن در بازار محلی کاری بس دشوار است. درمانگاه وی اما در جریان جنگ سال گذشته در حملات هوایی اسرائیل آسیب دید.
دکتر قرادایا یک فناوری ارزشمند را به نمایش گذاشت؛ یک چاپگر سه بعدی که در حال حاضر برای کمک به بیماران مبتلا به سوختگی صورت استفاده می شود. او گفت که کارکنان ساعتها به اسکن صورت بیمار میپردازند، سپس یک ماسک کاملاً مناسب را چاپ میکنند که به محافظت از صورت در برابر ناهنجاریها و تا حدی حفظ زیبایی آنان همچون قبل از سوختگی کمک میکند.
نکته قابل توجه این است که کلینیکهای پزشکان بدون مرز در سراسر غزه سال گذشته بیش از ۵۵۰۰ بیمار سوختگی جدید را درمان کردند؛ بیش از یک سوم این بیماران زیر ۵ سال سن داشتند.
نظر شما