خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ جامعه گردشگری ایران تازه از اتفاقات سال ۹۸ فارغ شده بود و امید آن را داشت که بتواند گردشگری را دوباره رونق دهد. یک سال پر از حادثه طی شد اما شیوع ویروس کرونا نه تنها گردشگری ایران بلکه گردشگری جهان را تحت تأثیر قرار داد تا جایی که هیچ گردشگری برای تفریح به مقصد دیگری نمیرفت. در حوزه گردشگری داخلی همه کشورها نیز ترددها با تردید انجام میشد و سفر در خانهها حبس شد.
با گذشت نزدیک به دو سال تقریباً اوضاع با انجام واکسیناسیون جهانی رو به بهبود رفت. ایران هم توانست بازاریابیهای خود را در حوزه گردشگری خارجی انجام دهد. برنامه ریزی ها برای شرکت در نمایشگاههای خارجی انجام شد.
ثبت نام تورهای گردشگری ورودی دوباره شکل گرفت و تعدادی هم به ایران آمدند. ولی تجمعات اواخر شهریور ماه بیم آن را در دل گردشگران انداخت که سفرهایشان به ایران را یا به تأخیر بیندازند و یا کنسل کنند.
تداوم تجمعات و اعتراضات در شهرهای مختلف ایران و انعکاس آن در رسانههای خارجی موجب شد تا گردشگران کشورهای دیگر رفته رفته لغو برگزاری تور را به جای تأخیر ترجیح دهند.
این موضوع را علی اصغر شالبافیان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز تأیید کرد و در آئین افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه صنایع دستی، گردشگری و هتلداری اصفهان گفت: حوادث دو هفته اخیر در موسم ورود گردشگران خارجی تأثیر قابل توجهی در لغو نمودن سفرها داشت.
بررسی شرایط موجود براساس گفته دفاتر مسافرتی واردکننده گردشگر خارجی به ایران نشان میدهد لغو تورهای بزرگ از کشورهای اروپایی آغاز شده و حالا به کشورهای آسیایی نیز سرایت کرده است به نحوی که در روزهای اخیر تورهای بزرگ گردشگری اسپانیا و ایتالیا که قرار بود توسط آژانسهای مسافرتی مطرح به ایران بیاید لغو شد.
جایگزینی تأخیر تورها با کنسلی آنها ناشی از شروع دوباره پروژه ایرانی هراسی است که رسانههای معاند همیشه در تلاش برای انجام آن بوده اند. آنها با انتشار تصاویری از کشورمان سعی میکنند وجود ناامنی در ایران را بزرگ کنند و بگویند که ایران و پایتخت آن هر شب شاهد درگیریهای خیابانی است.
حالا به قدری این تصاویر زیاد است که مخاطب خارجی به راحتی میتواند آن را باور کند چون در فضاهای مجازی آنقدر که تصویر از اغتشاش وجود دارد از زندگی معمولی و حتی زیباییهای ایران نیست.
جستجوی ساده کلمه ایران در اینترنت میتواند گویای آن باشد که ایران دیگر تصویری از زیباییهایش ندارد.
از طرفی در روزهای اخیر سفارت کشورهایی که مدعی حمایت از زنان ایران هستند؛ پی در پی اعلام میکنند اتباع شأن هر چه سریعتر از ایران خارج شوند.
وقتی سفارتی چنین بیانیهای صادر میکند طبیعی است گردشگران آن کشورها نیز واهمهای از ورود به ایران داشته باشند. همین اتفاق موجب شده فعالان صنعت گردشگری متوجه ضرر و زیانهایی بابت قراردادها، زمان و هزینهای که کرده اند شوند.
اکنون کشورهای آلمان، اسپانیا، آمریکای جنوبی، برزیل و استرالیا تمامی تورهای خود را بهمقصد ایران لغو کردهاند و سفارت خانه هفت کشور آلمان، فرانسه، هلند، اتریش، بلژیک، اسپانیا و ایتالیا نیز از شهروندان خود خواسته اند سریعاً ایران را ترک کنند. تعدادی از همین کشورها نیز از جمله ایتالیا و فرانسه برای دادن ویزا به ایرانیها سخت گیری های بیشتری میکنند.
حتی این سخت گیری ها دامن کسانی که قرار بود در نمایشگاه گردشگری تاپ رزا فرانسه حضور پیدا کنند را نیز گرفت و تعدادی زیادی از آنها نتوانستند به این نمایشگاه بروند چون ویزای آنها ریجکت شد.
این درحالی بود که ایران در تاپ رزا پاویون گردشگری داشت و تلاش میکرد بتواند ایران با شکوه را به نمایش بگذارد.
نظر شما