به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، در پی ادعای مقامات ناتو درباره احتمال استفاده روسیه از سلاح اتمی در جنگ اوکراین، کشورهای غربی به منظور جلوگیری از ایجاد رعب و وحشت در بین شهروندان خود، طرحهایی را تهیه و آماده اجرا کردهاند.
بر اساس گزارش نشریههای تایمز و گاردین، یکی از مقامات ارشد غربی که نخواست نامش فاش شود، در واکنش به این سوال که آیا برای مواجهه با پسلرزههای انهدام هستهای، طرحهای مقابله با بحران روی میز قرار دارد یا خیر، تأیید کرد که چنین برنامههایی در دستور کار قرار گرفته است.
وی درباره این موضوع گفت: همانطور که انتظار میرود، دولت برای طیف گستردهای از سناریوهای احتمالی، در حال برنامهریزی عاقلانه و محتاطانه است.
در حالی که این مقام توضیحات و جزئیات دیگری درباره این طرحها و گزینههای روی میز ارائه نداده، گزارشها حاکی از آن است که برای اطلاعرسانی به مردم درباره «چگونگی جان سالم بهدر بردن از حمله اتمی» یا جلوگیری از وحشتزدگی، دفترچههایی بین مردم توزیع خواهد شد.
آنچه تلگراف «جنگ لفظی اتمی» بین روسیه و غرب خوانده است، از ماه گذشته آغاز شد؛ زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که برای مقابله تا تهدیدهایی که تمامیت ارضی روسیه را به خطر بیندازد، از هر ابزاری که در اختیار دارد، استفاده خواهد کرد. آمریکا و متحدانش این اظهارات را به عنوان «تهدیدی غیرمستقیم» برای استفاده از سلاح اتمی در جنگ اوکراین، تعبیر کردهاند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) چهارشنبه هفته گذشته گفت: پوتین میداند که اگر در اوکراین از سلاح اتمی استفاده کند، عواقب شدیدی برای روسیه به همراه خواهد داشت.
بِن والاس، وزیر دفاع انگلیس نیز در اظهاراتی مشابه گفت که «اگر روسیه قصد استفاده از سلاح اتمی را داشته باشد، پیامدهای جدی در انتظارش خواهد بود.»
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز، گفته است که هرگونه حمله اتمی به اوکراین، پاسخی قدرتمند از سوی غرب را به دنبال خواهد داشت؛ پاسخی که به گفته بورل، ارتش روسیه را «منهدم» خواهد کرد؛ البته وی تأیید کرد که این پاسخ «اتمی» نخواهد بود.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته هشدار داد که جنگ در اوکراین میتواند به «فاجعه اتمی» منجر شود و به گفته وی، از زمان جنگ سرد تاکنون، خطر جنگ اتمی تا این اندازه بالا نبوده است.
در این بین، لهستان به عنوان یکی از تامینکنندگان عمده سلاح برای اوکراین، مدعی شد که واشنگتن «برنامه بهاشتراکگذاری هستهای» خود را توسعه داده و به عنوان قوای بازدارندگی علیه مسکو، کلاهکهای اتمی در مرزهای این کشور مستقر کرده است.
نظر شما