به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی در تحلیل وضعیت فرهنگی جامعه و راهکارهای برون رفت از آن بیانیهای صادر کردند؛ در این بیانیه آمده است:
«بسمه تعالی
بار دیگر نسیم آرامش بخش کلام مقام معظم رهبری مدظلهالعالی در عید میلاد نبی رحمت، جامعه را فراگرفت بویژه وقتی که در توصیف رهبری پیامبر (ص) به آیه قرآن اشاره کردند و فرمودند: «عزیز علیه ما عنتم» یعنی وجود مقدس پیامبر (ص) از ناراحتی شما رنج میکشند و از غم شما غمگیناند و پیش و بیش از شما در نزول بلاها و مصائب بر شما، مطلعاند و در رنجند و در جبهه مقابل، وضعیت دشمنان را قرآن اینگونه توصیف میفرماید: «وَدّوا ما عَنتُم» از رنج شما لذت می-برند و از سختی و بدبختی شما احساس خوشبختی میکنند و شما را به سختیها سوق میدهند و در جای دیگر میفرماید: «هرگز از شما راضی نمیشوند تا تسلیم و محو و مطیع آنها شوید.
انقلاب اسلامی ایران و ثمره بابرکت آن، نظام جمهوری اسلامی، طی چهل سال و اندی همواره در معرض دشمنیها و غرض ورزی های دشمنان خارجی از جمله آمریکا، رژیم غاصب صهیونیست و منافقان و همه وابستههای داخلی آنها بوده است که پیوسته با بهانههای واهی روزشمار نابودی این نظام را با انواع و اقسام توطئهها پیگیری کرده و میکنند.
این دشمنان قسمخورده از یک سو با تحریک منافقین و برپایی خانههای تیمی با حرکات تروریستی و به شهادت رساندن نیروهای انقلابی و متدین و اقداماتی نظیر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی و به شهادت رساندن ۷۲ تن از مسئولان تراز اول کشور، انفجار مسجد ابوذر با هدف سو قصد به جان حضرت آیت الله خامنه ای، انفجار دفتر ریاست جمهوری و به شهادت رساندن رئیس جمهور منتخب مردم و نخست وزیر مردمی وی، به شهادت رساندن ائمه جمعه و حدود ۱۷۰۰۰ نفر از مسئولان و مردم بی دفاع در کوی و برزن در سالهای اولیه تشکیل این نظام مقدس به دشمنی و عداوت با نظام و مردم پرداختند تا ملت را تسلیم کنند.
و از سویی دیگر با برافروختن آتش جنگ ۸ ساله به امید تسخیر ۳ روزه تهران، بهترین جوانهای این مرز و بوم را درگیر کردند که نتیجه آن چیزی جز زبونی و حقارت دشمن و افتخار برای جوانان این مرز و بوم نبود. سپس آتش فتنه را برافروختند زمانی به بهانه بستن روزنامهای که اسناد محرمانه را منتشر کرده بود در سال ۷۸؛ به بهانه دروغین تقلب در انتخابات در سال ۸۸؛ به بهانه طرح مشکلات اقتصادی در سال ۹۸ فتنه آفریدند و زمانی هم با ترور دانشمندان عزیز و فخرآور و یا سردارانی که سلیمان دلهای امت بودند و سعی در به زانو درآوردن امت داشتند ولی ملت ایران علی رغم فشارهای کمر شکن ایستادند و امروز هم که در برابر اقتدار جبهه مقاومت ناتوان شدهاند منفعلانه با برنامههای از قبل پیش¬بینی و مهندسی شده توسط آمریکا و اسرائیل و ایادی داخلی آنان به بهانه فوت تأسف برانگیز مرحومه مهسا امینی، امنیت کشور را نشانه گرفتهاند و در پی توقف مسیر پیشرفت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی هستند و قطعاً اگر نبود این بهانه، بهانه دیگری را دستاویز این اقدامات خود قرار میدادند.
امروز که ایران سرافراز در مسیر دستیابی به قلههای پیشرفت میباشد و در پی حل مشکلات است، مسئولان خالصانه و با تلاش در فعالیت است هستند و در پیچ تاریخی شکستن محاصره اقتصادی و بیرنگ شدن تحریمها هستند.
امروز که رئیس جمهور محترم با امضای قرارداد شانگهای به دنبال رفع تحریمهایی است که آمریکا و ایادی نفوذی او برای به زمین زدن این نظام ایجاد کردهاند.
امروز که رئیس جمهور محترم در مجمع سازمان ملل حضور مییابد و با افتخار از استقلال فرهنگی و استفاده از اسناد ملی مانند سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به جای سند ۲۰۳۰ سخن میگوید و تصویر سردار سرافراز شهید حاج قاسم سلیمانی را بالا میبرد همان تصویری که دشمنان هیچ گاه آن را بر نمیتابند و محاکمه رئیس جمهور آمریکا که اعتراف به ترور سردار مقاومت کرده است را مطالبه میکنند.
امروز که بعد از ۲ سال مبارزه با بیماری کرونا و پیروزمند برآمدن و غلبه بر آن که با علم و قدرت جوانان وطن علاوه بر تأیید واکسن داخلی، به تولید و صادرات آن دست یافته ایم.
امروز که به یمن سلامتی جوانهای ما بیشتر از گذشته علیرغم مشکلات مختلف، در ایام اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین در پیاده روی نجف به کربلا با شور و شوق شرکت کردند و حماسههای دیگر آفریدند. امروز که....
طبیعی است که دشمن منفعل شده و همچون گذشته با بهانه تراشی، امنیت همه جانبه مادی و معنوی و اقتدار این کشور بزرگ را نشانه بگیرد ولی باید بدانند که امروز هندسه سیاسی عالم در کل دنیا در حال تغییر است، و دیگر صرفاً دو ابرقدرت خاص که سالها دنیا را تقسیم کرده بودند وجود ندارد و قدرت جدیدی بنام ایران اسلامی به وجود آمده که در شعاع عملکرد او جبهه مقاومت در کل کشورهای اسلامی و منطقه غرب آسیا منسجم شده است.
امروز مردم شاهد تحول در ساخت و مهندسی فرهنگی جهان و گذار به مرحلهای جدید از هندسه قدرت جهانی است که از مهمترین نشانههای آن انقلاب اسلامی و خیزش و بیداری اسلامی و حتی جنبش عدالت خواهی در غرب است که علت آن، خطاهای اصولی و بنیانی غرب نسبت به انسان و حقوق انسانها و نگاه فلسفی غرب به انسان و جهان است.
یکی از مهمترین آثار این خطای اصولی افول وجهه آمریکا که به عنوان قدرت اول ثروت و علم و فناوری و نظامیگری دنیا در چند دهه قبل محسوب میشد و تبدیل آمریکا به دولتی طرفدار جنگ، طرفدار انباشت تسلیحات، طرفدار سلطه بر ملتها و دخالت در همه جا از طریق اشغال نظامی و جنگ نرم، آن هم به نام حقوق بشر و دمکراسی تحمیلی و ایجاد به اصطلاح انقلابهای رنگی است.
کشورهای آزاد و مستقل با تحلیل واقعیات و رهآوردهای جهانی میدانند که نظام سرمایهداری و در رأس آن آمریکا از لحاظ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میخواهد به نام حقوق بشر و نظم نوین جهانی یا جهانی سازی سلطه بیشتر خود را بر کشورهای مختلف جهان تحمیل کند.
این همان سرمایه داری است با سرمایههای بیشتر و سلطه و بی رحمی فزونتر که باعث وابستگی بیشتر کشورهای آزاد و مستقل به کشورهای غربی شده است و به تقویت بنیه اقتصادی کشورهای توسعه یافته به قیمت ضعف و نابودی کشورهای آزاد منجر خواهد شد و جبهه مقاومت این را برنتافت و با استقلال خود آنها را منفعل کرد.
اینک وظیفه ما این است برای حفظ استقلال و آزادی ضمن شناسایی توطئهها و دسیسههای مختلف دشمن خارجی و ایادی داخلی آن که برای از بین بردن ایران مقتدر و قوی تلاش میکنند، پشتیبان کسانی باشیم که در مقابله با چنین دشمنانی مخلصانه از جان و مال خود گذشتهاند؛ نیروهای مسلحی که خط مقدم این جبهه هستند و همواره شاهد تلاش، ایثار و فداکاری این عزیزان در سراسر کشور و همه میادین خدمت (از سیل و زلزله با جهاد مومنانه) تا مرز شهادت هستیم.
ما مدیون خدمات نیروهای شریف و مظلوم سازمان انتظامی کشور که وظیفه حفاظت و امنیت داخلی شهرها را بر عهده¬ دارند. همانطور که باید برای حفاظت از امنیت فرهنگی از پاسداران فرهنگ و دین و ارزشها یعنی روحانیت افتخارآفرین کشور که هرگز حاضر به تسلیم و سازش نبوده و برای حفظ انقلاب جانفشانی نمودهاند و هدف حمله داعشیان حتی در حرم مطهر امام علی بن موسیالرضا (ع) قرار گرفتند، هستیم.
و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری «مدظله العالی» که میفرمایند: «بعضی از خواص، حالا ناشی از دلسوزی دلشان سوخت بدون تحقیق اطلاعیه دادند، بیانیه دادند، حرف زدند، اظهاراتی کردند البته تحقیق نکرده بعضیهایشان سازمان انتظامی کشور را متهم کردند، پلیس را متهم کردند، بعضی شأن مجموعه نظام را متهم کردند؛ هر کسی یک جوری یک حرکتی کرد. لکن بعد از آنکه دیدند قضیه چیست، بعد از آنکه فهمیدند در نتیجه حرفیهای آنها همراه با برنامه ریزی دشمن چه اتفاقی در خیابان و در مسیر عمومی مردم میافتد، بایستی آن کار خودشان را جبران میکردند، باید موضع بگیرند، باید صریحاً اعلام کنند که با آنچه اتفاق افتاده مخالفند، بایستی تفهیم کنند که با برنامهای دشمنان خارجی مخالفند. باطن قضیه معلوم شد. وقتی شما میبینید که عنصر سیاسی آمریکایی این قضایا را به دیوار برلین تشبیه میکند، خب باید بفهمید که غرض چیست؛ باید بفهمید که مسئله، مسئلهای دلسوزی برای یک دختر جوان نیست؛ این را باید میفهمیدید؛ اگر نفهمیدید بفهمید؛ اگر فهمیدید باید موضع اعلام کنید.» منتظر اعلام مواضع ساکتین فتنه و نیروهای مردد و مذبذب فتنه جدید هستیم که بعضاً با اتهام قتل به سازمان انتظامی کشور بر آتش التهابات افزودند و امروز که حقایق روشن شده است، آیا سکوتشان معنایی جز خیانت دارد؟
ما به عنوان اعضای شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده از نهادهایی که از انجام وظایف خود در راستای مصوبه ۸۲۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص عفاف و حجاب سرباز زدهاند، مطالبه مینمائیم که باید به مردم شریف ایران علت عدم انجام وظیفه و ترک فعل خود را توضیح داده و درصدد رفع آن برآیند. دولت جدید اگرچه در حد یکسال مسئولیت دارد. مسئولین و مدیران و کارشناسان سابق نیز میبایست طبق دستور بازرسی کل کشور پاسخگوی اعمال گذشته و دوران مسئولیت خود باشند.
لذا در راستای مصوبه عفاف و حجاب ابلاغی سالهای ۱۳۶۶، ۱۳۷۶، ۱۳۸۴، ۱۳۸۵ و ۱۳۹۸ از مسئولین از آن زمان تاکنون در قوای سهگانه سوال میکنیم که:
۱- آیا قوه مقننه طبق وظایف مصرح خود در اصلاح قوانین و اهتمام به تصویب قوانین لازم جهت اجرای سیاستهای مناسب و توسعه فرهنگ عفاف اقدامات مفید و مکفی داشته است؟ در نقش نظارت بر اجرا با رویکرد فرهنگی چه اقداماتی انجام شده است؟
۲- آیا قوه مجریه بر انجام وظایف وسیع اجرایی خود در ۳۶ دستگاه با ۳۶۳ حکم و پیش¬بینی ساز و کار لازم برای اجرا، هماهنگی و نظارت بر عملکرد دستگاهها و نهادها با استفاده از همه ظرفیتها و امکانات و منابع، اقدام نموده است؟ آیا کلیه دستگاهها تا بخشداریها و فرمانداریها که میبایست بدون توسعه تشکیلات و با استفاده از منابع موجود خود وظایف محوله را به انجام برسانند موفق بودهاند و آیا گزارش لازم به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است؟ و آیا آثار عملی آن را مردم در عرصه زندگی فرهنگی جامعه دیدهاند؟
۳- آیا قوه قضائیه برای پیشگیری از بروز و گسترش فساد، قوانین لازم و کارآمد تهیه نموده است؟ آیا جهت ارتقا جایگاه ضابطان و آموزش قضات برای برخورد قضائی یکسان اقدام کرده است؟ آیا برای اصلاح قوانین و کارایی آنها در جهت پشتیبانی قضائی از ضابطین (سازمان انتظامی کشور) مصوبات لازم تدوین شده است یا هنوز نیروی انتظامی مرد میدان و بدون پشتیبان لازم است؟ آیا بهکارگیری قضات مجرب و ایجاد شعبات ویژه برای برخورد با جرایم منکراتی و باندهای فساد در حد مکفی انجام شده است؟
۴- آیا اقدامات مثبت و اثرگذار برای توسعه فرهنگ عفاف و حجاب در دستگاههای فرهنگی بالاخص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد نیاز جامعه ۸۵ میلیونی تحقق یافته است؟ از جمله: حمایت مادی و معنوی از آثار فرهنگی – هنری، ترویج الگوهای مناسب، تحلیل ریشه-های دینی عفاف و حجاب، ایجاد حساسیت لازم در خانوادهها نسبت به اثرات عفاف و حجاب و انجام اقداماتی نظیر برگزاری جشنوارهها، تولید آثار موسیقیایی مناسب، نظارت فرهنگی بر اینترنت، تهیه فیلمهای سینمایی مناسب، حمایت از نشریات تخصصی پوشاک، نظارت دقیق بر وضعیت فرهنگی مراکز ذیربط ارشاد و ارزیابی مستمر وضعیت زنان در فیلمها و…
۵- آیا سازمان صدا و سیما در حد ضرورت و نیاز جامعه برای معرفی و ترویج مناسب فرهنگ عفاف و تبیین نقش فرهنگ عفاف و حجاب در افزایش سلامت جامعه اهتمام ویژه داشته است؟ آیا توانسته با تولید فیلم و سریال و… الگوی مناسبی از عفاف و حجاب در جامعه ارائه دهد؟ آیا چهره بانوان محجبه کشورهای مختلف و شوق آنها برای پذیرش حجاب به تصویر کشیده شده است؟ چه فیلم و یا مستندی از تاریخچه و خاستگاه کشف حجاب در ایران برای نمایش این حرکت سیاسی که با هدف تخریب بنیانهای فکری و عقیدتی انجام شده تهیه و به نمایش گذاشته شده است؟ چه نظارتی بر تبلیغات تجاری برای جلوگیری از روحیه مصرف گرایی و تجمل پرستی و استفاده ابزاری از زن به عنوان یکی از عوامل ترویج بی مبالاتی اخلاقی انجام شده است؟
چه الگوهایی از زندگی زنان فعال در عرصههای مختلف خانوادگی، مدیریتی، علمی، فرهنگی و هنری با محوریت موضوع «عفاف و پوشش» در برنامههای صدا و سیما معرفی شده است؟ آیا مردم آثار این فعالیتها را شاهدند؟ و بر این منوال اجرای همه ۳۶۳ حکم و همه ۳۶ دستگاه بویژه آموزش و پرورش، آموزش عالی و… میبایست بررسی و پاسخ مسئولین مورد نقد و بررسی قرار گیرد که این مهم تا سال ۹۷ در شورای فرهنگی – اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام میشد و گزارش آن به مسئولین ذیربط و دستگاههای نظارتی در قوای مقننه و قضائیه تقدیم میشده و متأسفانه از سال ۹۷ دولت وقت مانع از این نظارت شد ولی بدیهی است در دولت انقلابی و مردمی جدید این فعالیتهای نظارتی شورای فرهنگی – اجتماعی زنان و خانواده (طبق مصوبه ۵۷۱ و بند ۱ ماده ۶ مصوبه ۸۲۰ عفاف و حجاب شورای عالی انقلاب فرهنگی) با قوت و استحکام بیشتر ادامه خواهد یافت.
ما اعضا و کارشناسان شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده در لبیک به ندای رهبری مبنی بر پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در عرصههای علمی، فکری، فرهنگی و اجتماعی به وِیژه اسناد مرتبط با حوزه زن و خانواده که حمایت از رکن بنیادی خانواده و مسئولیت خطیر تربیت نسل سالم و صالح را دنبال مینماید، اعلام میداریم که نقش نظارتی این شورا بیش و پیش از مردم، مسئولان محترم را نشانه گرفته و کل ۳۶۳ حکم مصوبه نیز خطاب به مسئولین است و به فرموده رئیس جمهور محترم انقلابی و مردم مدار این دولت به گشت ارشاد مسئولین میاندیشد.
والسلام
گروهی از اعضا و کارشناسان شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده»
نظر شما