به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مریم چگینی بیان کرد: طی دو سال گذشته همه گیری کووید ۱۹ اثرات وسیعی در حوزه سلامت روان جامعه داشته و این اثرات ادامه خواهد داشت.
وی افزود: افزایش شیوع اختلالات روانپزشکی مثل افسردگی و اختلالات اضطرابی و آسیبهای اجتماعی از جمله خودکشی، خشونت و اعتیاد در دوران پساکرونا قابل پیش بینی است، بنابراین ضمن توجه حاکمیت به این موضوع؛ باید افراد نیز نسبت به خودمراقبتی در سلامت روان حساسیت بیشتری داشته باشند.
رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت استان مرکزی ادامه داد: خودمراقبتی به این معنا که به افراد آموزش داده می شود که اجزای سلامت خود را بشناسند، بتوانند آن را پایش کنند و در صورت نیاز به خدمات بهداشتی و درمانی به مراکز ارائه دهنده خدمت مراجعه کنند.
وی تاکید کرد: در این راستا حکومت ها می توانند با بهبود شرایط روزمره زندگی مردم، توزیع عادلانه قدرت و منابع، تضمین امنیت درآمد پایه و … به کاهش خطرات سلامتی و پیامدهای اجتماعی فقر و افزایش سرمایه های اجتماعی در جامعه بپردازند که بی شک نقش تاثیرگذار و مهمی در ارتقاء سلامت روان افراد دارد.
رییس گروه سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت استان در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه شکاف قابل توجهی بین شیوع اختلالات روانپزشکی از یک سو و تعداد افرادی که تحت درمان و مراقبت قرار می گیرند از سوی دیگر وجود دارد.
چگینی با اشاره به اینکه مشکلات جسمی و روانی بسیار به هم مرتبط و درهم تنیده است، گفت: براین اساس وزارت بهداشت در راستای ترویج احترام به حقوق انسانی افراد و افزایش دسترسی به خدمات سلامت روان اقدام به ارائه مراقبت های اولیه سلامت روان در سیستم مراقبت های بهداشتی کرد تا ضمن افزایش دسترسی، افراد با حضور در درمانگاه ها، پایگاه ها و خانه های بهداشت با برچسب اجتماعی منفی در دریافت خدمات سلامت روان مقابله کنند.
وی یادآور شد: مراکز جامع خدمات سلامت در سطح استان، مراقبت های اولیه سلامت روان از جمله؛ آموزش مهارتهای زندگی، فرزندپروری، خودمراقبتی در سلامت روان، مداخلات سلامت روان در بهبودیافتگان کرونا، مشاوره سوگ برای خانواده متوفیان کرونا، ارزیابی و درمان اختلالات روانپزشکی، مداخله در زمینه پیشگیری از کودک آزاری و همسرآزاری و… و. را به صورت رایگان ارائه می کنند.
نظر شما