به گزارش خبرنگار مهر، چند هفتهای است که هزاران نفر از کارگران پالایشگاههای بزرگ فرانسه دست از کار کشیده و خواستار افزایش حقوق خود شدهاند.
این اعتصاب از روز ۲۷ سپتامبر آغاز شده و کارگران پالایشگاهها دو شرکت توتال انرژیز و اسو-اکسان موبیل دست به اعتصاب زدهاند. این دو شرکت بزرگترین تولید کنندگان و توزیع کنندگان سوخت در فرانسه به شمار میروند.
نکته مهم در این اعتصاب این است که از مجموع ۷ پالایشگاه موجود در فرانسه فعالیت ۴ پالایشگاه به طور کامل متوقف شده و فعالیت ۲ پالایشگاه نیز مختل شده است.
به گزارش فرانس ۲۴، در پی این اعتصاب ۶۰ درصد تولید بنزین در فرانسه کاهش یافته و در واقع از هر ۳ پمپ بنزین یکی با کمبود یا اتمام کامل سوخت مواجه است.
چرا کارگران اعتصاب کردهاند؟
به گزارش گاردین، دلیل اعتصاب کارگران این است که با بالا رفتن قیمت نفت، درآمد شرکتهای نفتی که در آنها مشغول به کار هستند به شدت بالا رفته و کار به جایی رسیده که حتی شرکت توتال انرژیز ۸ میلیارد دلار بین سهامدارانش تقسیم سود کرده است. کارگران خواستار تخصیص بخشی از این سود و احتساب آن در حقوق خود هستند و میخواهند که شرکتها ۱۰ درصد به حقوق آنها اضافه کنند.
به گزارش فرانس ۲۴، در اعتصاب کارگران پالایشگاهها، کارگران عضو ۳ اتحادیه کارگری دست از کار کشیده بودند که حالا خبر رسیده پس از حدود ۶ ساعت مذاکره، ۲ اتحادیه برای بازگشت کارگران به کار با شرکتها توافق کردهاند اما اتحادیه CGT که اتفاقاً اعضای زیادی دارد و شروع کننده ماجرا هم بوده همچنان اصرار به ادامه اعتصاب دارد.
دو اتحادیه که توافق کردهاند، قول افزایش ۷ درصدی حقوق و ۳ تا ۶ هزار یورو مزایا برای کارگران عضو خود برای سال ۲۰۲۳ را از شرکتها گرفتهاند.
در حال حاضر صفهای سنگینی جلوی پمپ بنزینهایی که هنوز امکان توزیع سوخت دارند تشکیل شده و حتی پای پلیس به روند بنزین زدن مردم در فرانسه باز شده است.
مأموران پلیس قبل از ورود رانندگان آمپر بنزین آنها را بررسی کرده و از ورود خودروهایی که هنوز سوخت دارند به جایگاهها جلوگیری میکنند.
انجمن توزیع کنندگان عمده فرانسه اعلام کرده است که با شدت گرفتن بحران، اوضاع پمپ بنزینها در حال بدتر شدن است.
در کنار پالایشگاههای کارگران انبارهای ذخیره سازی سوخت هم دست از کار کشیدهاند و همین مسئله در کنار کاهش ۶۰ درصدی تولید بنزین، توزیع سوخت موجود در انبارها را هم با مشکل مواجه کرده است.
شرایط برای دولت امانوئل مکرون هر روز بدترمیشود چرا که شاهد بالا گرفتن اعتراضات به افزایش شدید هزینههای زندگی در این کشور همزمان با اعتصاب کارگران نفتی است.
کارگران بخش ریلی عضو اتحادیه CGT هم به اعتصاب پیوستهاند و قرار است فردا "روز ملی توقف کار" را رقم بزنند. این روند باعث شده تا دولت فرانسه نگران گسترش اعتراضات به بالا رفتن تورم به حوزههای دیگر شود.
اوضاع فاجعه است
خبرگزاری فرانسه میگوید: رانندگان فرانسوی به شدت نسبت به اوضاع پیش آمده ناراضی هستند.
فرانکوئیس ارنست، معلم یک آموزشگاه رانندگی، میگوید این یک فاجعه است. ما دیگر نمیتوانیم کار کنیم.
کلمنت آتین، عضو حزب فرانسه تسلیم ناپذیر هم گفته: وقت تقابل با دولت فرا رسیده است.
وقتی دولت فرانسه طرف شرکتهای نفتی را میگیرد
برونو لمایر، وزیر اقتصاد فرانسه، اعلام کرده است که وقت صحبت کردن تمام شده است.
دولت فرانسه دستور داده تا کارگران انبارهای ذخیره سوخت به محل کار خود بازگردند تا روند توزیع سوخت در این کشور بهبود یابد.
نکته جالب آنکه وزیر اقتصاد فرانسه در صحبت خود طرف شرکتهای نفتی را گرفت و گفت در حالی که دیگر اتحادیهها توافق کرده و بحران در حال ورود به هفته چهارم است، ادامه اعتصاب از سوی اعضای اتحادیه CGT غیر مشروع و غیر قابل قبول است.
نماینده اتحاده CGT اما اعلام کرده که اعتصاب در روز دوشنبه هم در پالایشگاههای نرماندی، لامد، فیزین و دونگس به همراه انبار ذخیره نفت دانکرک ادامه پیدا خواهد کرد.
اقدام دولت فرانسه در فراخوان رسمی کارگران اعتصاب کرده با واکنش منفی اتحادیه CGT روبرو شده و این اتحادیه از دیگر کارگران در حوزههای دیگر هم خواسته تا به اعتصابها بپیوندند.
نکته اصلی این است که وزیر حمل و نقل فرانسه، کلمنت بونه، گفته که ما همچنان با مشکل موجه هستیم و مدتی طول خواهد کشید تا شرایط به حالت عادی باز گردد.
بر اساس گفته این وزیر فرانسوی در واقع اگر همین امروز هم اعتصاب تمام شود و کارگران مشغول به کار شوند چند روز طول خواهد کسید تا شاهد عادی شدن اوضاع باشیم. گسترش اعتراضاتگزارشات حاکی از آن است که کارگران دیگر حوزههای اقتصادی در فرانسه هم دست از کار کشیدهاند. به عنوان مثال کارگران نیروگاه هستهای EDF فرانسه دست به اعتصاب زدهاند و این در حالی است عملیات نگهداری تعمیرات این نیروگاه که فعالیت آن برای تأمین برق اروپا بسیار حیاتی است، متوقف شده است.
نماینده اتحادیه FNME-CGT اعلام کرده که فعالیت ۱۰ نیروگاه هستهای در فرانسه تحت تأثیر اعتصاب اعضای CGT قرار گرفتهاند.لمایر گفته: حصول توافق بین کارگران و شرکت EDF بسیار حیاتی است. و این توافق باید هر چه زودتر حاصل شود.ادامه اعتصابها باعث شده تا ۲.۲ گیگا وات از تولید برق هستهای فرانسه هم کاهش یابد. به گزارش نیویورک تایمز، روز گذشته نیز دهها هزار نفر در اعتراض به بحران افزایش هزینههای زندگی به خیابانهای پاریس آمدند.
نظر شما