بهزاد نجف پور در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت آنفلوانزا در استان قزوین اظهار کرد: بیماری آنفلوانزا ویروس حاد دستگاه تنفسی است که در خود محدود شده است.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: علائم بیماری آنفلوانزا علائمی مشابه سرماخوردگی و کرونا است که جدا کردن و تفکیک آن از این بیماریها با آزمایش ممکن است.
وی افزود: علائم این بیماری تب بالا، خستگی بدن، آبریزش بینی، سرفه، گلودرد، ترشح حلق و بینی که با عطسه و سرفه ترشح میشود است.
این مسئول ابراز کرد: این بیماری انواع مختلفی از جمله گروه A، B و C است که نوع A آن همهگیرتر است.
وی ادامه داد: در حال حاضر بیماریهای شبهه آنفلوانزا بیشتر شده است و با توجه به اینکه طی دو سال گذشته در راستای کرونا رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشد آنفلوانزا به شکل کمرنگتری بروز و ظهور داشت اما با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی شرایط همهگیری بیشتر فراهم شد.
این مسئول با بیان اینکه شکل انتقال بیماری آنفلوانزا همانند کرونا است تاکید کرد: حساسیت همهگیری کرونا در بین دانشآموزان بیشتر است چراکه دانشآموزان طی برقراری ارتباط با همکلاسیها و مدارس در صورت ابتلاء میتوانند بیماری را به خانواده نیز منتقل کنند.
وی تصریح کرد: پیشگیری همواره مؤثرترین و کمهزینهترین مسئله در خصوص انتقال بیماری است که پیشگیری از آنفلوانزا جز با رعایت پروتکلهای بهداشتی، زدن ماسک، بهداشت فردی، فاصله اجتماعی و تهویه محقق نمیشود.
این مسئول تاکید کرد: گام بعدی پیشگیری واکسیناسیون است به ویژه برای افراد خاص است که گروه خاص از جمله کادر پزشکی و درمان، افراد کم سن، بیماران ابتلاء به hlv، افراد باردار، ایثارگران و جانبازان هستند که به طور رایگان واکسن دریافت میکنند و سایر بیماران از جمله بیماران پیشزمینه ای دیابت، فشار خون و از این قبیل بیماریها نیز میتوانند از داروخانهها واکسن آنفولانزا را در بخشهای خصوصی تهیه کنند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه با انجام پروتکلهای بهداشتی میتوانیم از این بیماری نیز به شکل آسانتری عبور کنیم گفت: با توجه به عدم رعایت پروتکلها روند افزایشی پیش بینی میشود اما با توجه به افزایش بیماریهای شبهه آنفلوانزا امار دقیقی از افزایش بیماری و تعداد افراد مبتلا گزارش نشده است.
نظر شما