به گزارش خبرنگار مهر، سید مجتبی خیامنکویی صبح شنبه در دیدار با استاندار چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در گذشته تخصیص آب در بخش کشاورزی کشور ۹۶ میلیارد مترمکعب بوده است.
وی با اشاره به محدودیت و کمبود شدید در منابع آب کشور افزود: پدیده جهانی تغییر اقلیم مشکلات بسیاری را بهویژه برای بخش کشاورزی ایجاد کرده است.
خیامنکویی خُرد شدن زمینهای کشاورزی کشور را چالشی بزرگ برای این بخش اعلام و تصریح کرد: دانش و فنآوری در بخش کشاورزی جایگاه مطلوبی ندارد بهطوری که اکنون ۷۰ درصد کشاورزان ایران بیش از ۵۲ سال سن دارند و ۳۴ درصد آنان بیسواد هستند.
وی تدوین برنامهای برای جبران عقبافتادگیهای بخش کشاورزی را ضروری دانست و یادآور شد: هماکنون امنیت غذایی بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی دولت سیزدهم مطرح است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور به افزایش تولید محصولات کشاورزی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به ۱۰۰ میلیون تن افزایش اشاره و تأکید کرد: ۴۰ درصد این افزایش ناشی از افزایش سطوح کشاورزی و بقیه بهعلت بهرهمندی از دانش و فنآوری است.
وی با اشاره به لزوم تربیت نیروی انسانی کشاورز در کشور اظهار داشت: هماینک ۴۲ هنرستان کشاورزی در ایران فعالیت دارد که ظرفیت مطلوبی برای هدایت دانشآموزان به این مراکز علمی بهشمار میرود.
خیامنکویی به وجود بیش از ۸ هزار گونه گیاهی در ایران اشاره و بیان کرد: از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۰ گونه شامل گیاهان دارویی است که باید در هر استان به ذخایر ژنتیکی این حوزه توجه شود.
وی با اشاره به تراریخته بودن برخی نهادههای دامی وارداتی مانند سویا و ذرت گفت: در ایران هیچ محصولی بهصورت تراریخته تولید نمیشود و جایگزین کردن سایر نهادههای دامی با نهادههای تراریخته وارداتی در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.
نظر شما