۳۰ مهر ۱۴۰۱، ۱۵:۲۰

در گفت و گو با مهر مطرح شد؛

لرستان قطب تولید داروهای دامی/ صادرات دام به حوزه خلیج فارس

لرستان قطب تولید داروهای دامی/ صادرات دام به حوزه خلیج فارس

خرم‌آباد- مدیرکل دامپزشکی لرستان با بیان اینکه لرستان قطب تولید داروهای دامی در کشور محسوب می‌شود، از صادرات دام زنده این استان به کشورهای حوزه خلیج فارس خبر داد.

مصطفی زبردست در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه دامپزشکی در پنج حوزه و محور وظایف اصلی را بر عهده دارد اظهار داشت: هر کدام از این حوزه‌ها نقش بسیار مؤثری در اشتغال، تولید، سلامت غذایی و… دارند.

وجود ۱۱۶۰ عامل بیماری زا بین انسان و دام

وی با اشاره به پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی از سوی سازمان دامپزشکی عنوان کرد: یک سری از بیماری‌ها هست که به صورت اختصاصی متعلق به جمعیت دامی است و برای جوامع انسانی مشکل ساز نیست اما به واسطه اپیدمی و شیوع و بروز در یک جمعیت دامی موجب از بین رفتن زیرساخت‌های تولید می‌شوند.

مدیرکل دامپزشکی لرستان ادامه داد: چنانچه در یک جامعه بیماری اتفاق بی افتد باعث می‌شود که آن جامعه از نظر تأمین مواد خام دامی و پروتئینی با چالش‌ها و مشکلات عدیده ای مواجه شوند.

زبردست همچنین با اشاره به کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام نیز بیان داشت: بیش از هزار و ۱۶۰ عامل بیماری زا داریم که سلامت جوامع انسانی را تهدید می‌کند.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد و ۸۴۰ مورد از این عامل‌های بیماری زا منشأ حیوانی و دامی دارند گفت: امروزه خیلی از بیماری‌های نوظهور و نوپدید به این تعداد اضافه می‌شود که شاید آخرین بیماری در این رابطه را بتوان آبله میمون عنوان کرد.

مدیرکل دامپزشکی لرستان در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه این بیماری منشأ حیوانی دارد و تهدید کننده سلامت جامعه انسانی است عنوان کرد: در کنار این، بیماری‌های دیگری مانند تب مالت، هاری و… را نیز داریم.

صادرات دام زنده لرستان به کشورهای خلیج فارس

زبردست همچنین با اشاره به نظارت بر پرورش، تولید، عرضه فرآورده‌های دامی گفت: خیلی از مراکز کشتارگاه‌های دام، طیور، جمع آوری شیر، کارخانجات خوراک دام، مراکز بسته بندی گوشت سفید، گوشت قرمز، عسل، قصابی‌ها و مرغ فروشی‌ها نیز از سوی نیروهای دامپزشکی مورد بازرسی و نظارت قرار می‌گیرند.

وی در ادامه حضور و استاندارد سازی محصولات تولیدی در داخل کشور و همچنین استان برای حضور در بازارهای جهانی را یکی دیگر از وظایف دامپزشکی عنوان کرد و گفت: با توجه به زیرساخت‌هایی که در کشور و استان داریم، در خیلی از حوزه‌ها با مازاد تولید مواجه هستیم و چاره‌ای نداریم به جز اینکه در کشورهایی که بازار خوبی برای ما هستند بتوانیم با استاندار سازی محصولات خود را روانه بازار این کشورها کنیم.

مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به ارسال و صادرات سه هزار رأس دام سبک از لرستان به کشورهای حوزه خلیج فارس بیان داشت: این امر علاوه بر ارز آوری، موجب کمک به پرورش دهندگان دام استان می‌شود.

لرستان قطب تولید داروهای دامی

زبردست با تاکید بر اینکه این صادرات دام از استان به طور حتم ادامه خواهد داشت افزود: تأمین دارو، واکسن و مواد بیولوژیک مورد نیاز برای پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی یکی دیگر از وظایف دامپزشکی محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر استان لرستان به واسطه بودن دو کارخانه بزرگ داروسازی دامی، یکی از قطب‌های تولید داروهای دامی در کشور محسوب می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی لرستان در ادامه با بیان اینکه این کارخانه‌های دارو سازی دامی علاوه بر اینکه نیاز بازار استان و کشور را تأمین می‌کنند، به خارج از کشور نیز صادرات دارند افزود: در حال حاضر تولیدات دارویی لرستان به سایر کشورها نیز صادر می‌شود.

کد خبر 5614493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha