۸ آبان ۱۴۰۱، ۱۱:۲۹

مهر گزارش می‌دهد؛

راهبرد مبهم شورا و شهرداری قزوین در ارائه خدمات به مردم

راهبرد مبهم شورا و شهرداری قزوین در ارائه خدمات به مردم

قزوین- ترکیب ششمین شورای شهر قزوین در بدو شکل‌گیری نوید روزهایی بی حاشیه و پر از خدمت برای شهر می‌داد اما روند حرکت نشان می‌دهد که همچنان راهبردی شفاف برای ارائه خدمات به مردم وجود ندارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، حسن عابدینی: ششمین پارلمان محلی قزوین در حالی شکل گرفت که ترکیب کامل و تخصصی و چه‌بسا یکدست از جهت نگاه سیاسی امید به‌روزهای خوش برای شهرداری قزوین و درنهایت خدمت به مردم در حوزه خدمات شهری را زنده می‌کرد اما روند حرکت و حاشیه‌های موجود در دل شورا نشان از عدم همگرایی دارد.

از سوی دیگر درحالی‌که بدون شک مهم‌ترین وظیفه شورای شهر انتخاب شهردار و سیاست‌گذاری برای حرکت روبه‌جلو در ارائه خدمات متنوع شهری به مردم است از همان روزهای نخست این روند توسط شورا با مشکلاتی روبرو شد.

شورای شهر در اولین مصوبه خود جذب نیرو در شهرداری را منوط به ابتدا تصویب شورای شهر و بعد تصویب در یک کمیسیون سه نفره کرد تا عملاً شهردار جدید در این روال پیچیده در جذب نیروی متخصص و موردنظر خود با مشکلات عدیده‌ای روبرو شود.

هرچند مهدیخانی دبیر شورای اسلامی شهر قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این مصوبه فقط با هدف مدیریت جذب نیرو بوده است، عنوان کرد: «هیچ ممنوعیتی در جذب نیروی جدید وجود ندارد» اما در عمل شورای شهر با رد برخی مدیران مدنظر شهردار همچون «رضا سامه» نشان داد آن‌چنان هم که عنوان می‌کند شهردار در جذب نیروی متخصص اختیار عمل ندارد.

مهدی صباغی شهردار قزوین نیز با تأیید محدودیت‌های خود در ورود نیروی متخصص و جدید نیز پیش‌ازاین به‌صورت تلویحی گلایه کرده بود.

شهردار: شورای شهر اجازه جذب نیرو را به من نداده است

وی در تنها نشست مطبوعاتی خود در پاسخ به سوال خبرگزاری مهر در زمینه عدم به‌کارگیری نیروهای جدید در شهرداری عنوان کرد: شورای شهر اجازه ورود نیروهای جدید به شهرداری را نداده و مصوب کرده که از نیروهای موجود استفاده کنیم.

این مصوبه شورای شهر بهترین بهانه برای شهردار بود تا کم‌کاری‌های صورت گرفته در شهر از سوی شهرداری به‌حساب محدود بودن نیروها و حتی همراه نبودن و یا بی‌انگیزه بودن آن‌ها گذاشته شود.

از سوی دیگر در روزهای اخیر مداخلات برخی اعضای شورای شهر در امورات اجرایی شهرداری و تلاش برای دخالت در اجرا بیشتر شده و حتی اعضای شورا در نطق‌های خود از اعلام و اعتراف به دخالت در کار اجرایی شهردار ابایی ندارند.

دخالت اعضای شورا در حوزه اجرا

فاطمه اشدری عضو شورای شهر در آخرین نطق پیش از دستور خود ضمن انتقاد به شهردار از ورود خود به حوزه اجرا و دخالت در امور اجرایی شهرداری خبر داده و حتی گلایه کرده که چرا شهردار مانع اقدامات او شده است.

او در این نطق از تلاش خود برای برگزاری برخی برنامه‌ها ویژه بانوان خبر داده اما هرگز به وظایف قانونی شورا و منع پارلمان محلی از دخالت در اجرا اشاره نکرده است.

راهبرد مبهم شورا و شهرداری قزوین در ارائه خدمات به مردم

این در حالی است که ماده ۷۴ قانون تشکیلات، وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی کشور به‌صورت واضح اعضای شورای اسلامی شهر و روستا را نه‌تنها از دخالت در عزل و نصب‌ها بلکه حتی از دستور دادن به کارکنان شهرداری منع می‌کند.

به نظر می‌رسد که نیاز است دستگاه‌های بالادستی همچون اداره کل امور شهری و شوراهای استانداری قزوین بر فرآیندها و نحوه تعامل شوراهای اسلامی شهر و شهرداری نظارت بیشتری داشته باشند.

چالش‌های بی‌پایان شورای شهر و شهرداری

چالش‌های اعضای شورای شهر ششم با مدیران شهرداری در این دوره کم نبوده است چه آن دوره‌ای که برخی مدیران شهرداری عملاً خود را کارپرداز شورای شهر دانسته و یا دعوای علنی عضو شورا با مدیران شهرداری بر سر زولبیا و بامیه و چه امروز که اعضای شورا از ورود خود به حوزه اجرا خبر می‌دهند همگی گواه یک ناهمگونی در تعامل صحیح شورای شهر با مجموعه شهرداری است.

در کنار ضعف‌های پارلمان محلی در عدم سیاست‌گذاری‌های مناسب و نظارت می‌توان ضعف در اجرا را نیز در شهرداری دید.

نبود برنامه مناسب برای مدیریت شهری، وعده‌های بی‌سرانجام شهردار، استفاده از مدیران سابق شهرداری و بانیان وضع موجود در مناصب حساس مانند برخی معاونت‌ها و برخی سازمان‌ها و همچنین عدم استفاده از همه ظرفیت‌های شهرداری از مهم‌ترین چالش‌هایی است که ارائه خدمات مناسب توسط شهرداری به مردم را با چالش روبرو کرده است.

وعده‌ای که بعید است محقق شود

صباغی شهردار قزوین امروز در حالی بیش از نیمی از سال را پشت سر گذاشته که وعده‌های بزرگی همچون اتمام پروژه‌های عمرانی شهر تا پایان سال ۱۴۰۱ نه‌تنها محقق نشده بلکه به گواه خیلی از دلسوزان و متخصصین، تحقق این وعده پیشرفتی کمتر از ۳۰ درصد داشته است.

کاهش چشمگیر جذب سرمایه در شهر و تحقق منابع درآمدی بودجه از دیگر انتقاداتی است که به صباغی می‌شود. شهردار قزوین در سایه تعامل کم با مدیران استان در جذب بودجه بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی شهرداری هم توفیق خوبی نداشته و با انتقاداتی مواجه بوده است.

عدم قرار گرفتن شورا در جایگاه نظارتی، تلاش برای مداخله در امور غیر مرتبط، پرداختن به مسائلی به‌دوراز اولویت شهری، نگاه غیرتخصصی به مدیریت در شهرداری در سایه عدم توانمندی شهردار و درنهایت عدم تحقق وعده‌ها همه و همه نتیجه‌ای جز کند شدن روند خدمت به مردم شهر قزوین نداشته است.

به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که اعضای شورای اسلامی شهر قزوین و همچنین شهردار با تغییر در ریل حرکتی خود، جایگاه خود را بهتر درک کنند تا شاید وضعیت شهرداری و خدمات‌رسانی به مردم از وضعیت موجود تغییر کند.

کد خبر 5615001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha