به گزارش خبرنگار مهر، چهل و پنجمین جلسه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآنی جمهوری اسلامی ایران امروز یکشنبه اول آبان ماه با حضور اعضای این ستاد در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
حمید مجیدی مهر مدیر مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امورخیریه با اشاره به آخرین تغییرات آئین نامه که به تصویب کمیسیون تبلیغ و ترویج در سال ۹۹ رسید، گفت: ستاد عالی مسابقات نقش هدایت گری و سیاست گذاری، استاندارد سازی مسابقات قرآنی کشور را دارد. هدایت با توجه به اسناد بالادستی صورت میگیرد و دستاوردهایی را در این حوزه انجام داده است. اگرچه باید این جنبه بیشتر تقویت شود. همچنین ستاد عالی مسابقات باید بتوانند راهبردها را تعیین و تدوین کند.
وی ادامه داد: در همین راستا جلساتی را با سازمان استاندارد برگزار کردیم. ما باید بتوانیم در این موضوع به عنوان قانونی برای همه دستگاهها مقرراتی را جهت برپایی مسابقات قرآن وضع کنیم. حتی خود سازمان اوقاف نیز از تیررس و نظارت این ستاد بیرون باشد و این ستاد باید مسابقات بین المللی را همه نظارت کند. خروجی این کار باید در شأن قرآن باشد. ما باید نشان دهیم که کار قرآنی یک استاندارد مشخصی دارد.
مجیدی مهر تاکید کرد: در حال حاضر با برپایی مسابقات قرآن به صورت مجازی در دو سه سال گذشته تجربیاتی را کسب کردیم و امسال نیز از اکنون ارتباط مؤثر ستاد برگزاری با نهادهای سیاسی و حاکمیتی و فرمهای فنی در دستور کار قرار گرفته است. در حالی که در مسابقات قرآن ترکیه شرکت کننده ما تا چند ساعت قبل از برگزاری مسابقات، از آئین نامه خبر نداشت. در این مسیر ما دانای کل نیستیم و بر پایه دانش گذشته عمل میکنیم و خوشحال میشویم که صریحترین انتقادات را بشنویم.
ستاد هماهنگی مسابقات میتواند در عملیات شناسایی و به کارگیری قاریان نقش مؤثری ایفا کند
سپس حمید محمدی دبیر شورای توسعه و فرهنگ قرآنی گفت: یکی از اجزای موفق فعالیتهای قرآنی ستاد عالی مسابقات است. چرا که مأموریت خود را به شایستگی به انجام رسانده است و علیرغم حجم تعدد این مسابقات در ایران توانسته انسجامی به آن ببخشد. ستاد میتواند عملیات شناسایی و به کارگیری قاریان نقش مؤثری ایفا کند. ما باید علاوه بر قرآن ناطق به قرآن صاعد کمک کنیم. باید به جنبه بین المللی را در حوزه دو کتاب نهج البلاغه و صحیفه سجادیه به عنوان متون و منابع مشترک توجه داشته باشیم. ما میتوانیم در مسابقات بین المللی قرآن، ترویج مکتب اهل بیت را به صورت نا مشخصی ارائه کنیم. شرکت در این رقابت برای نقطه طلایی موضوعیت دارد اما میتوانیم برای تمامی شرکت کنندگان جوایزی معنوی را در نظر بگیریم.
وی افزود: همچنین لایههای مسابقات در حوزه دانشجویی چند سال است تعطیل شده و انصافاً دسترسی به دانشگاههای جهان را از این طریق به خوبی داشتیم اما امیدواریم به زودی از سوی جهاد دانشگاهی این دوره از مسابقات نیز روی کار بیاید.
محمدی تصریح کرد: ما باید در حوزه کودک و نوجوان نیز توجه بیشتر کنیم. در جریانات اخیر کشور متوجه شدیم که با یک بلوغ و کنش از نسلهای جدید مواجهیم. تربیت رسانهای کاملاً حلقه مفقوده است و تربیت قرآنی در این سنین میتواند راهگشا باشد. مسابقات قرآنی میتواند در این زمینه عرصه خوبی برای اهداف ما باشد.
انتخاب اعضای حقیقی و حقوقی ستاد عالی مسابقات کشور
سپس کریم دولتی مسئول دبیرخانه عالی مسابقات گفت: ما در تاریخ ۱۸ مردادماه ۱۴۰۱ با ۱۲ نفر عضو حقوقی مکاتبه کردیم تا پیشنهادات تکمیلی خود را به این ستاد بفرستند. هفت عضو حقوقی نظرات خود را مکتوب کردند و بقیه نیز نسبت به اسامی پیشنهادی اقدام کردند.
وی افزود: در شورای معین اسامی واصله بررسی شد و برای هر کدام از دستگاهها در شورای معین، جلسهای تشکیل داده شد. برای جایگاههای کمیته فنی و علمی، کمیته طرح و برنامه، کمیته نظارت و ارزیابی، کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی و اعضای حقیقی صاحب نظر خواهر و برادر را معرفی کردیم. از اعضایی که مسئولیت آنها به اتمام رسیده است، دعوت نکردیم و صرفاً براساس نظر اعضای حقوقی این ستاد، این رأی گیری انجام خواهد شد.
در ادامه این جلسه رأی گیری افراد حقیقی با حضور اعضا انجام شد و بر همین اساس اعضای حقیقی و حقوقی کمیتهها به شرح زیر انتخاب شدند:
صاحب نظر حقیقی برادران: محمدرضا پورمعین با ۹ رأی
صاحب نظر حقیقی خواهران: مژگان خان بابا با ۷ رأی
صاحب نظر حقیقی در رشته قرائت: محمد حسین سعیدیان با ۱۱ رأی
صاحب نظر حقیقی در رشته حفظ: مهدی حسنی با ۶ رأی
کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی: محمد حسین محمد زاده با ۹ رأی
کمیته طرح و برنامه: کریم دولتی با ۱۱ رأی
کمیته علمی و فنی: محمد تقی میرزا جانی با ۱۲ رأی
کمیته نظارت و ارزیابی: صالحی متین با ۱۰ رأی
نظر شما