آشنایی جوانان مسلمان آمریکا با راههای رفع باورهای نادرست
شورای روابط اسلامی- آمریکایی سمینار آموزشی برای مسلمانان آمریکا به ویژه دانشجویان و جوانان برگزار کرد تا به آنها چگونگی مبارزه با باورهای نادرست را آموزش دهد.
نادیا احمد از دانشجویانی که در این سمینار آموزشی شرکت می کند گفت: باید این باورهای نادرست اصلاح و مردم از حقیقت ما مطلع شوند.
این سمینار آموزشی که از سوی شورای روابط اسلامی - آمریکایی به عنوان بزرگترین گروه مدافع حقوق مدنی مسلمانان آمریکا در مدرسه یونیورسال در بریچ ویو برگزار شد به موضوعاتی چون تفکر غیر مسلمانان درباره زنان محجبه و منشاء باورهای نادرست پرداخت. از دانشجویان مسلمان خواسته شد اسنادی درباره زندگی مسلمانان تهیه کرده و برنامه مکاتباتی را با سایر دانشجویان در سایر دانشگاه ها توسعه دهند تا به ارائه چهره مثبت از اسلام و مسلمین بپردازند، چرا که بسیاری از فعالان مسلمان اعتقاد دارند باورهای نادرست اصولا از ترس و سوء تفاهم ناشی می شوند.
حنان عبدالله مشاور مدیر این مدرسه گفت: همه دانشجویان برای خدمت به جامعه و تربیت به عنوان رهبران فردا از این برنامه الهام می گیرند.
شرکت کنندگان در این کارگاه اظهار داشتند که چنین برنامه هایی می تواند به ایجاد تغییرات اساسی در دیدگاه غیر مسلمانان و انگیزه دار کردن فعالیت مسلمانان منتهی شود، چرا که پس از یازدهم سپتامبر موانع بسیاری در راه مسلمانان ایجاد شده اما اکنون زمان پر کردن شکافهای ایجاد شده است. سمینار آموزشی رفع باورهای نادرست توسط دانشجویان مسلمان پنجشنبه 5 مهر ماه در شهر بریج ویو از ایالت ایلینویز برگزار شد.
مسلمانان آمریکا از ماه رمضان برای ترک دخانیات سود می برند
سازمانهای برجسته اسلامی در ایالات متحده از ماه مبارک رمضان برای خودسازی و تأدیب نفس سود برده و ستاد ضددخانیات را به منظور ترک عادت استعمال دخانیات تشکیل داده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی هرالد، طارق چیما مدیر اجرایی انجمن پزشکان پاکستانی تبار شمال آمریکا گفت: می خواهیم از ماه رمضان استفاده عملی برده مؤمنان را برای ترک عادت به استعمال دخانیات آماده کنیم. که این امر یکی از راه های گسترش موهبتهای رمضان در سراسر سال است.
ستاد ضد دخانیات توسط انجمن پزشکان پاکستانی تبار شمال آمریکا، شورای رابط اسلامی – آمریکایی و انجمن اسلامی پزشکان شمال آمریکا تشکیل شده است.
مدیر اجرایی انجمن اسلامی پزشکان شمال آمریکا گفت: هدف ستاد این است که در طول ماه رمضان به علت روزه داری و اراده قاطع این عادت را ترک کنند. ماه رمضان دست کم نیمی از راهی که باید آنها برای ترک استعمال دخانیات طی کنند را فراهم کرده و نیم دیگر را نیز باید با عزم راسخ خود طی کنند.
احمد ریحاب مدیر اجرایی دفتر شورای روابط اسلامی – آمریکایی در شیکاگو اظهار داشت: دین در مبارزه با عادات ناپسند چون استعمال دخانیات معجزه می کند. استعمال دخانیات به طور کلی با ایده آل اسلام مبنی بر احترام و مراقبت از بدن فرد منافات دارد.
سازمان بهداشت جهانی نیز در گذشته در مناطق شرق مدیترانه تلاشی دین محور برای مبارزه با دخانیات صورت داده بود. این سازمان در سال 1988 با مشورت علمای برجسته دینی درباره این معضل اظهار داشت که دخانیات در تعالیم دینی به قدری شنیع است که تا حد ممنوعیت پیش می رود.
برگزارکنندگان ستاد ضد دخانیات با توزیع پوسترها و برگزاری سمینارهای آموزشی درباره سلامت افرادی که از دخانیات استفاده می کنند و مزایای ترک سیگار در اماکن نزدیک به مساجد، مدارس اسلامی و مراکز اجتماعی اهداف خود را تبیین کرده اند.
این فعالان اعتقاد دارند که آموزش به کودکان درباره مضرات سیگار کشیدن بهترین راه برای تربیت نسلی است که به دخانیات توجهی نداشته باشند، از سوی دیگر کودکان سفیران مناسبی برای انتقال این پیامها به والدین خود محسوب می شوند.
اخراج دانشآموزان محجبه کوزوو از مدرسه
سه دانشآموز مسلمان تنها به علت محجبه بودن از مدرسهای در کوزوو اخراج شدند، این امر بحث داغ کشورهای اروپایی درباره حجاب را در این منطقه که خواستار استقلال است قوت بخشید.
مسئله اخراج دانش آموزان محجبه از مدرسه ای در کوزوو این بحث را مطرح کرده است که آیا می توان حقوق دینی را چون کشورهای فرانسه، ترکیه، بریتانیا و نمونه های بسیاری از کشورهای اروپایی نادیده گرفت. در این میان عده ای که با نفوذ اسلام در این استان مخالف هستند، از محدود کردن حقوق دینی حمایت می کنند.
رئیس آکادمی علوم کوزوو دین را مانعی برای رسیدن به استقلال دانست اما در این میان دانش آموز 18 ساله ای که به علت حجاب خود از مدرسه اخراج شده ابراز امیدواری می کند مجبور نباشد میان مدرسه و حجاب یکی را انتخاب کند چرا که در آن صورت باید از ادامه تحصیلات خود چشم پوشی کند.
دادستان کوزوو خواستار لغو ممنوعیت حجاب در مدارس شد
دادستان مستقل کوزوو چند روز پس از اخراج سه دانشآموز محجبه، از نخست وزیر کوزوو خواست قانون منع حجاب در مدارس را لغو کند.
حلیم جشاری در نامه ای به آگیم چکو نخست وزیر کوزوو و آگیم ولیو وزیر آموزش این کشور اظهار داشت که دانش آموزان نباید از حق داشتن نمادهایی دینی و حجاب محروم بمانند. از شما می خواهیم اقدامات ضروری برای حل این مسئله به عمل آورید.
هفته گذشته سه دانش آموز محجبه در شمال غربی کوزوو تنها به علت محجبه بودند ازمدرسه اخراج شدند، این درشرایطی است که اسلام حجاب را به عنوان اصول پوشش واجب برای زنان در نظر گرفته و آن را نماد دینی نمی داند.
نهاد دادگستری کوززو سازمان مستقلی است که عهده دار شکایتهای مردم از نقض حقوق بشر توسط مقامات و نهادهای عمومی محسوب می شود که پس از انجام تحقیقات خود گزارش هایی منتشر میکند.
جشاری همچنین در این نامه خود تأکید کرده است حق عمل به آداب دینی در کنوانسیون حقق بشر اروپا مورد تأکید قرار گرفته است و این حق به واسطه دستورهای اجرایی نقض نمیشود.
فرانسه در سال 2004 حجاب و نمادهای دینی را در مدارس دولتی و نهادهای عمومی ممنوع کرد، از آن زمان تاکنون حجاب به مسئله مورد بحث بسیاری از کشورهای اروپایی قرار گرفته است.
جمعیت 95 درصدی مسلمان کوزوو خواستار استقلال از صربستان هستند، تحیلیلگران ممنوعیت حجاب در مدارس کوزوو را اقدامی جهت محدود کردن هویت قدرتمند مسلمانان میدانند.
فروش آب مسموم به نام زم زم در بریتانیا
شورای شهر وست مینستر به مسلمانان هشدار داد از خرید آب معدنیهای سمی و خطرناک که به نام آب زم زم مکه در فروشگاههای بریتانیا به فروش میرسند پرهیز کنند.
مقامت بهداشت و محیط زیست چندی پیش یک کتابفروشی را در غرب لندن به دنبال اخطار درباره عدم فروش این آبها که حاوی میزان خطرناکی آرسنیک و نمک تیزاب است ، تعطیل کردند. پس از بررسیهای کارشناسانه بر روی آبی که در این فروشگاه عرضه می شد مشخص شد که میزان آرسنیک دراین آب سه برابر بیش تر از حد مجاز بوده است که این امر می تواند خطر ابتلا به سرطان را در مسلمانان مصرف کنند افزایش دهد.
از آنجا که مقامات عربستان سعودی صادرات آب زم زم را ممنوع کرده اند آبی که از منابع غیر معتبر در بریتانیا به فروش می رسد می تواند زیاد آور تلقی شود. مقامات بریتانیایی همچنین اعلام کردند که آب زم زم حقیقی که از چاه زم زم مسجد الحرام در مکه می جوشد حاوی سم آرسنیک و نمک تیزاب نیست و زائران مکه می توانند آن را برای مصرف شخصی به بریتانیا بیاورند.
آدری لویس عضو کابینه حمایت از جامعه گفت: به خطر انداختن سلامتی مردم از چنین راههایی بویژه در طول ماه رمضان غیراخلاقی و غیر قابل قبول است.
اهدای زمینی برای ساخت معبد؛ جلوهای از تساهل مسلمانان
مسلمانان جنوب غربی هندوستان با هدف افزایش هماهنگی اجتماعی و تأکید بر تساهل، قطعه زمینی را برای ساخت معبد به مؤمنان هندو شهر کرالا، هندوستان اهدا کردند.
مالک این زمین که آن را از پدر به ارث برده گفت نه خود و نه خانواده وی برای اهدای این زمین جهت ساخت معبد هندوها هیچ تردیدی به خود راه نمی دهند. این زمین به پدر وی تعلق داشت و پس از آن به عبدالناصر رسید که وی تصمیم گرفت آن را به مؤمنان هندو اهدا کند.
اقدام ناصر چند هفته پس از کشف بقایای یک معبد قدیمی هندو نزدیک مدرسه راهنمایی هدایت السلام صورت گرفت. این قطعه زمین در شهر مالاپاورام متعلق به یک خانواده هندو بوده و معبدی در آن بنا شده بود. این معبد به دنبال سالها غفلت از سوی هندوها تخریب شد و پس از آن به خانواده ناصر تعلق گرفت.
قطعه زمین مورد بحث در نزدیکی یک مدرسه و مسجد اسلامی قرار داشته و پس از تشکیل کمیته با حضور مقامات متصدی مسجد و نمایندگان هر دو دین اسلام و هندو اهدای این زمین به مؤمنان هندو مورد تصویب قرار گرفت و رهبران هندو در شهر کرالا از این اقدام مسلمانان تقدیر و تشکر کردند.
داسان کوتایاکولام یکی از رهبران هندو در این منطقه گفت: همه اعضای جامعه هندو برای این اقدام خیر جامعه مسلمان مسرور هستند. این اقدام می تواند به دنبال درگیریهای خشونت آمیز میان دو جامعه در هندوستان، به ارتقاء هماهنگی هندو - مسلمان کمک کند. تنشهای خشونت آمیزی سال 2002 در ایالت گجرات هندوستان شکل گرفت و در این میان 2 هزار و 500 نفر جان خود را از دست دادند.
140 میلیون مسلمان در هندوستان زندگی می کنند که پس از مسلمانان اندونزی و پاکستان پرجمعیت ترین جامعه مسلمان جهان را تشکیل داده اند.
همایش اسلامشناسی مسلمانان سوئدی
در پی ناامیدی مسلمانان سوئد از دادگاه این کشور که کاریکاتور اهانت آمیز روزنامه محلی را نقض قانون ندانست، فعالان مسلمان تصمیم گرفتند همایش اسلام شناسی برگزار کرده و سوئدی ها را با اسلام آشنا کنند.
چاکا بن مخلوف رئیس فدراسیون سازمانهای اسلامی اروپا اظهار داشت: البته ما این حکم را نمی پذیریم، اما راهی جز احترام گذاشتن به آن نداریم.
سه سازمان بزرگ اسلامی درخواست خود را برای گوران لامبرتز تنها مقام دارای صلاحیت برای ابراز نظر درباره آزادی مطبوعات مطرح کردند تا روزنامه محلی Nerikes Allehanda را که تصویری اهانت آمیز درباره پیامبر اسلام (ص) منتشر کرده را به نقض قانون انزجار نژادی محکوم کنند. این روزنامه در ماه آگوست کاریکاتوری موهن منتشر کرد و آن را به پیامبر نور و رحمت اسلام نسبت داد که در این میان برای صورت مثبت دادن به چنین اهانتی آزادی بیان را دستاویز خود قرار داده بود.
در بیانیه لامبرتز مقام ارشد وزارت دادگستری این کشور آمده است که اهانت آمیز بودن این کاریکاتور باید ثابت شود. نه اقدام سردبیر و نه این کاریکاتور، تلاشی برای اهانت به هیچ گروه و قومی نبوده، از این رو این مقام ارشد موضوع را پیگیری نخواهد کرد.
رهبران مسلمان سوئد به دنبال شکل گیری اهانت علیه پیامبر نور و رحمت اسلام تصمیم گرفتند همایشی با هدف آشنایی سوئدی ها با اسلام برگزار کنند. بن مخلوف گفت: درنظر داریم با همکاری دولت سوئد که برای رویکرد خود در بحران کاریکاتور مورد تحسین مسلمانان قرار گرفت همایش اسلام شناسی برگزار کنیم. فردریک رینفلت نخست وزیر سوئد که تلاش کرد با دیدار از مسجد استکهلم و گفتگو با مسلمانان این بحران را حل کند برای محکومیت این اهانت لحظه ای نیز درنگ نکرده بود.
رئیس فدراسیون سازمانهای اسلامی اروپا تصریح کرد: بسیاری از سوئدی ها که حتی دیندار نیستند این کاریکاتور را محکوم کرده و با مسلمانان ابراز همبستگی کرده اند، چرا که آنها این کاریکاتور را غیر اخلاقی و اهانت آمیز می دانند.
مسلمانان سوئد که تعداد آنها 500 هزار نفر تخمین زده می شود به دنبال شکل گیری این بحران از دامن زدن به آن در عرصه بین المللی پرهیز کرده و تلاش کردند با راهپیمایی های مسالمت آمیز اعتراض خود را نشان دهند.
مسلمانان سوئد به رؤیای ساخت مسجد سنتی نزدیک شدند
مسلمانان شهر گوتنبرگ، سوئد پس از سالها اقامه نماز در نمازخانههای کوچک و زیرزمینی، با تأیید آغاز کارهای ساختمانی مسجدی بزرگ با مناره و گنبد طی چند هفته آینده، به رؤیای خود نزدیک شدند.
عبدالغانی حاکی رئیس انجمن اسلامی شهر گوتنبرگ گفت: ماه رمضان خبرهای خوشی را برای ما در گوتنبرگ به همراه داشت، چرا که قرار است کارهای ساختمانی مسجد بزرگ مسلمانان این شهر که مدتها در آرزوی آن بودند طی چند هفته آینده آغاز شود.
پس از دو سال برنامه ریزی این مسجد سرانجام به کارهای ساختمانی نزدیک شده است. مجوز ساخت این مسجد در سال 1996 دریافت شد. حاکی که عضو وقف اسلامی سوئد نیز محسوب می شود یادآور شد که ایده ساخت مسجد سال 1980 توسط یک گروه اسلامی ترک پیش از فعال شدن وقف اسلامی مطرح شد.
این مسجد در ساحل رودخانه این شهر ساخته می شود و سبک معماری آن نیز به سبکهای سنتی اسلامی با مناره و گنبد خواهد بود . طرح ساختمان این مسجد از سوی معماران سوئدی ارائه شده و با الهام از معماری اسلامی و معماری مدرن در زمینی به مساحت 5 هزار متر بنا می شود تا یک هزار و 200 مسلمان را در خود جای دهد.
شهرگوتنبرگ که در غرب این کشور اسکاندیناوی واقع شده دربرگیرنده جمعیت 40 هزار نفری مسلمانان است که بیشتر آنها سومالیایی، ترک، بوسنیایی و مراکشی تبار هستند که تا زمان ساخت این مسجد بزرگ در نمازخانه های موقت، ساختمان کارخانه های متروک و مساجد زیرزمینی نماز جماعت خود را اقامه می کردند.
مسلمانان این شهر که پس از پایتخت سوئد دومین شهر بزرگ محسوب می شود مدت مدیدی است که نسبت به فقدان مسجد مناسب معترض بودند. مسجد شیخ زید تنها مسجد بزرگ کشور سوئد است که در استکهلم پایتخت این کشور قرار دارد.
پزشکان مسلمان قانون اتانازی بریتانیا را تقبیح کردند
پزشکان مسلمان بریتانیا در اظهاراتی مشابه کلیسای کاتولیک، قانونی را که حق انتخاب اتانازی را به بیمار واگذار می کند تقبیح کرده و آن را غیرانسانی دانستند.
قانون تازه صلاحیت ذهنی که دوشنبه آینده 9 مهر ماه اجرایی می شود به بیماران اجازه داده در وصیتنامه خود ذکر کنند در صورت ابتلا به بیماری ذهنی غیرقابل درمان، پزشکان می توانند به زندگی آنها پایان دهند.
سخنگوی انجمن اسلامی پزشکی لندن گفت: تمام پزشکان، پرستاران و بیماران مسلمان با این قانون غیر انسانی مخالف هستند. این قانون همچنین به بیمار این فرصت را می دهد تا طی وکلاتنامه ای به یکی از دوستان یا اقوام خود به او این حق قانونی را بدهد تا از پزشکان بخواهند لوله های تغذیه آب و غذا را از وی جدا کنند.
سخنگوی این انجمن گفت گفت: پزشکان بریتانایی امروز نگران این قانون هستند که در برخی موارد آب و غذا را به بیماران ذهنی و افرادی که در حال مرگ نیستند دریغ خواهد کرد. این اقدام بیماران بی گناه رابه کام مرگ می کشد که از تبعات وحشتناک گرسنگی و تشنگی خواهند مرد. پزشکان مسلمان ترجیح می دهند برای عدم اجرای این قانون به زندان بروند تا بیماران بیگناه را به قتل برسانند.
سخنگوی انجمن اسلامی پزشکی لندن تأکید کرد: به شدت با هرگونه تصمیم دادگاهی یا قدرتی، برای توجیه هم دستی در گرسنگی وتشنگی دادن به بیمار با هدف مرگ، مخالف هستیم.
کلیسای کاتولیک بریتانیا نیز مخالفت مسلمانان نسبت به این قانون را مورد حمایت قرار داد و اعلام کرد که پزشکان دارای وظیفه اخلاقی برای فراهم کردن آب و غذای بیمارانی هستند که در وضعیت نباتی به سر می برند. واتیکان نیز اعلام کرده است که تغذیه مصنوعی نباید تنها به این علت که پزشک تشخیص داده بیمار هوشیار نخواهد شد، قطع شود. فراهم کردن آب و غذا حتی به روشهای مصنوعی همواره نشانگر راه طبیعی برای حفظ زندگی است.
دانشنامه اسلام معاصر در روسیه منتشر می شود
دانشنامه اسلام معاصر در روسیه با تألیف رومن سیلانتیوف اسلام شناس و کارشناس برجسته مطالعه اسلامی در روسیه منتشر می شود.
ساختار این دانشنامه اسلامی وامدار دانشنامه مسیحیان جهان نوشته دیوید برت است که از سوی انتشارات آلگوریتم در روسیه منتشر می شود. بخش اول این دانشنامه مروری به زندگی جوامع اسلامی در دنیای امروز است که موضوعات اخلاقی دینی ، اجرایی و منطقه ای و همچنین آموزش اسلامی، انتشار کتاب، پوشش رسانه ای و ساختارهای سیاسی را دربرگرفته است.
بخش دوم دانشنامه اسلام معاصر در روسیه ارائه کننده جزئیاتی درباره تاریخ مسلمانان و زندگی معاصر آنها در مناطق مختلف فدراسیون روسیه است. مخاطب دانشنامه با نقشه های جغرافیایی، تصاویر، اطلاعات درباره شخصیتها، نامهای جغرافیایی، سازمانها، شرح حال رهبران مسلمان و اشاره های تاریخی مختلف روبه رو می شود.
این دانشنامه همچنین دربرگیرنده راهنمای آدرسها و شماره تلفنهای سازمانهای اسلامی، دانشگاه ها، انتشارات و مراکز غذای حلال در سراسر فدراسیون روسیه است.
حضور پرشور مسلمانان در مسجد جامع مسکو
امام جمعه مسجد تاریخی مسکو با اشاره به اینکه رمضان ماه ویژهای برای مسلمانان روسیه است، گفت: مسلمانان روسیه در طول ماه مبارک رمضان اغلب اوقات خود را در مساجد به نیایش و گفتگو درباره مسائل دینی میگذرانند.
شیخ حسن فریدالدین امام جمعه مسجد تاریخی مسکو گفت: مسلمانان روسیه در ماه رمضان آزادانه نیایش کرده و از سایر مؤمنان نیز می خواهند صدقه داده به اعمال پسندیده در این ماه روی آورند. بسیاری از مسلمانان در مسجد مسکو روزه خود را باز و افطار می کنند.
شیخ فریدالدین همچنین اشاره کرد که راهروها و محوطه خارجی مسجد جامع مسکو هنگام اقامه نماز جماعت در ماه رمضان با جمعیت بسیاری رو به رو می شود.
مقامات روس در سال 1831 با ساخت مسجدی در مرکز مسکو برای جامعه مسلمان موافقت کردند، در حقیقت ساخت این مسجد تقدیر از نقش مسلمانان در دفاع از روسیه مقابل ارتش ناپلئون بناپارت بوده است. در حال حاضر نیز بزرگترین مسجد مسکو که می تواند 5 هزار نفر را در خود جای دهد در حال ساخت است و درست یک سال دیگر در سپتامبر 2008 افتتاح خواهد شد.
اگر چه آمار رسمی از تعداد مسلمانان روسیه در دست نیست، اما مسکو دارای جمعیت 2 میلیون نفری مسلمانان است، عین الدین روایل رئیس شورای مفتیان روسیه پیش از این تعداد مسلمانان روسیه را 20 میلیون نفر اعلام و استدلال کرده بود که بسیاری از مسلمانان این کشور بومی بوده و مهاجر محسوب نمی شوند.
نظر شما