به گزارش خبرنگار مهر، یکی از علل مراجعات به اورژانس بیمارستانها در تمامی فصول سال، مسمومیت است که بعضاً عمدی و سهوی اتفاق میافتد.
مسمومیتها، اشکال گوناگون دارد که شایعترین آنها، مسمومیتهای دارویی است. مصرف بیش از اندازه دارو، میتواند منجر به بروز مسمومیت و حتی مرگ فرد شود.
یکی دیگر از مسمومیتها، ناشی از مصرف غذاهای فاسد و آلوده است که ناخواسته و ناآگاهانه اتفاق میافتد.
میزان بروز مسمومیت در ردههای سنی نیز متفاوت و متغییر است، اما در این بین، کودکان زیر ۵ سال، بیشتر در معرض مسمومیت قرار دارند.
نکته ای که نباید از آن غافل شد، لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت است که برای نجات فرد مسموم حیاتی است.
بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت با تلفن ۱۹۰ و یا ۱۱۵ تماس بگیرید.
۴۵ مرکز اطلاعرسانی داروها و سموم در کل کشور با شماره تلفن ۱۹۰، داخلی ۳ -کد ۲ مشغول فعالیت هستند.
وظیفه مهم مراکز اطلاعرسانی داروها و سموم، راهنمایی فرد مسموم یا همراهان وی، برای کنترل و کاهش عوارض ناشی از مسمومیت است.
بر اساس گزارش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بازه زمانی سال ۱۴۰۰ لغایت مهر ۱۴۰۱ تعداد ۷۰۹ تماس در مورد مسمومیتها در دیتابیس مرکز اطلاعات دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران ثبت شده است که از این میان ۵۰۳ مورد شامل اقدامات و اینترونشن مؤثر پیش بیمارستانی صورت گرفته در این مرکز است.
از این میان حدود ۴۱ درصد موارد مسمومیت با داروها به ویژه مخدرها و داروهای دسته اعصاب و روان است.
در بازه زمانی سال ۱۴۰۰ لغایت مهر ۱۴۰۱ تعداد ۹۱۷۸ مورد مسمومیت به مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران به ویژه بیمارستان بهارلو مراجعه کرده اند که متأسفانه ۱۶۹ مورد فوت (حدود ۱.۸ درصد) و ۲۸ مورد عارضه جدی به بیماران گزارش شده است.
از این بین ۶۱.۵ درصد مسمومیت اتفاقی و ۳۸.۵ درصد تعمدی بوده است.
با توجه به درصد بالای مسمومیتهای اتفاقی، افزایش آگاهی عمومی برای نجات زندگی ضروری است.
نظر شما