به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین اللهی، در دیدار «جمال الدین عبد الله زاده» وزیر تندرستی کشور تاجیکستان و هیأت همراهش، با بیان اینکه ایران و تاجیکستان کشورهای هم زبان و دوست و برادر هستند، خاطرنشان کرد: نزدیکی دو کشور باید در عمل نیز به اثبات برسد تا همکاریهای بین دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
وی افزود: حوزه سلامت بسیار وسیع بوده و ابعاد گستردهای را در بر میگیرد و امیدواریم بین دو کشور ایران و تاجیکستان در تمام زمینههای حوزه سلامت، این همکاریها تقویت شود.
عین اللهی، هم زبان بودن ایران و تاجیکستان را فصل مشترکی در شکل گیری و تقویت ارتباطات سلامت محور بین دو کشور عنوان و تصریح کرد: گردشگری سلامت، تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای تحقیقاتی و همکاریهای تجاری در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، از جمله موضوعاتی است که میتواند به گسترش روابط و توسعه همکاریهای دو کشور کمک کند.
وزیر بهداشت، کشور تاجیکستان را از جمله کشورهای موفق در کنترل و مهار کووید ۱۹ توصیف کرد و گفت: یکی از مشکلاتی که کشور ما با آن مواجه است، تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی از سوی نظام استکبار است؛ البته این تحریمها نه تنها برای ما محدودیت ایجاد نکرد، بلکه منجر به آن شد که از دلِ تهدید، فرصتها متولد شوند؛ زیرا بسیاری از تجهیزات پزشکی که قبلاً وارد کشور میشد، بعد از تحریمها دیگر به دستمان نرسید و اکنون با تلاش شبانه روزی دانشمندانمان، این تجهیزات در داخل کشور تولید شده و حتی صادر میشود.
وی ادامه داد: این موضوع در مورد واکسن کرونا نیز صدق میکند، همچنان که دانشمندان ما با تکیه بر دانش خود، موفق به تولید واکسن کرونا شدند و در حال حاضر ۶ مرکز تولید واکسن در کشور داریم. همچنان که ۹۸ درصد نیازهای دارویی کشورمان نیز در داخل تولید و تأمین میشود.
وزیر بهداشت گفت: بر اساس تاکید و فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت از شرکتهای دانش بنیان، در کشورمان تاکید زیادی بر رشد دانش بنیانها وجود دارد.
عین الهی با اشاره به ادغام آموزش عالی پزشکی در خدمات بهداشتی درمانی، بیان کرد: با این اقدام دانشگاههای علوم پزشکی در اختیار حوزه بهداشت و درمان کشور قرار گرفتند و توانستیم بسیاری از نیازهای درمانی، بهداشتی و پژوهشی کشور را تأمین کنیم؛ در حال حاضر ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۰ هزار عضو هیأت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو در رشتههای علوم پزشکی، داریم.
عین اللهی تاکید کرد: در ایران ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی وجود دارد که آمادگی همکاری با مراکز تحقیقاتی سایر کشورها را دارند.
وزیر بهداشت ضمن تاکید بر تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری همکاریها و تفاهمهای طرفین اظهار کرد: سلامت مرز نمیشناسد و امیدواریم همکاری در حوزه سلامت با کشورهای منطقه هر چه بیشتر تسهیل شود.
در این دیدار، «جمال الدین عبدالله زاده» گفت: این اولین سفر بنده و همکارانم به ایران است و اطمینان و باور دارم که این سفر بر رشد همکاریهای حوزه سلامت بین دو کشور ایران و تاجیکستان تأثیر به سزایی خواهد داشت.
وی ضمن قدردانی از دولت و وزارت بهداشت ایران برای ارسال کمکهای پزشکی در دوره همه گیری کووید ۱۹، بیان کرد: در برنامه سفر ما، دیدار با رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی استان تهران، شیراز و مشهد نیز قرار دارد.
وزیر تندرستی تاجیکستان گفت: مایه افتخار است که بعد از مستقل شدن جمهوری تاجیکستان، برادران ایرانی مان در رشد حوزه سلامت کمکهای بسیاری به کشورمان کردند که همین امر در تداوم و استحکام روابط دو کشور بسیار مؤثر بوده است.
عبدالله زاده با بیان اینکه ایران در زمینه علوم پزشکی در جهان از بهترین هاست، ادامه داد: خواستار توسعه و تحکیم روابط دو کشور و استفاده از تجارب وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران در زمینه اعمال جراحی و درمان بیماریهای واگیر و غیرواگیر هستیم.
وی ضمن تاکید بر رشد صنعت داروسازی و تداوم همکاری ایران و تاجیکستان در این زمینه، گفت: در کشور تاجیکستان نزدیک به ۵ هزار نوع گیاه دارویی می روید که ظرفیت خوبی برای تولید دارو مهیا کرده است. لذا همکاری ایران و تاجیکستان در زمینه تولید دارو، میتواند در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماریها مؤثر باشد.
وزیر تندرستی تاجیکستان در پایان اظهار کرد: امروزه در جهان ملتهای هم زبان، روشهای علمی و پژوهشی مشابهی را دنبال میکنند، ما نیز خواهان آن هستیم که بتوانیم با کشور دوست و هم زبانمان ایران، بیش از پیش همکاری کنیم.
در این دیدار، تفاهمنامه همکاریهای مشترک حوزه سلامت بین دو کشور با حضور وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران و وزیر تندرستی جمهوری تاجیکستان به امضا رسید.
نظر شما