مهر گزارش می‌دهد؛

درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه چه می‌دانید؟

درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه چه می‌دانید؟

در شرایطی که اخیرا توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی به سرانجام رسید، هیئتی لبنانی قرار است با سفر به سوریه درباره ترسیم مرزها با مقامات دمشق گفتگو کند.

خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: در شرایطی که اخیراً توافق ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی به سرانجام رسید، هیئتی لبنانی قرار است با سفر به سوریه درباره ترسیم مرزها با مقامات دمشق گفتگو کند.

منابع لبنانی اعلام کردند که این سفر در راستای گفتگو درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه انجام می‌شود تا درباره استفاده از منابع نفتی و گازی در دریای مدیترانه میان دو طرف رایزنی شود.

دفتر ریاست جمهوری لبنان در بیانیه‌ای از سفر یک هیئت لبنانی به دمشق در راستای گفتگو درباره موضوع ترسیم مرزهای دریایی میان سوریه و لبنان خبر داده بود.

براین اساس، «میشل عون» رئیس جمهور لبنان، «الیاس بوصعب» نایب رئیس پارلمان لبنان را به عنوان رئیس این هیئت مأمور سفر به دمشق کرده تا به عنوان نماینده بیروت با مقامات سوری درباره مساله ترسیم مرزها گفتگو کند.

در این سفر، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه، «علی حمیه» وزیر حمل و نقل عمومی، «عباس ابراهیم» رئیس سرویس امنیت ملی و «وسام شباط» و «وسام ذهبی» دو عضو کمیته نفت در دولت لبنان نیز الیاس بوصعب را همراهی خواهند کرد.

پیش از این نیز منابع سوری از تماس تلفنی بشار اسد و میشل عون رؤسای جمهور لبنان و سوریه در موضوع ترسیم مرزهای دریایی خبر داده بودند. این منابع اعلام کردند که دو طرف بر ازسرگیری گفتگوها میان دو کشور در این مساله و نهایی شدن آن تاکید ورزیده اند.

از ترکیب هیئت لبنانی در این سفر این چنین بر می‌آید که مذاکرات در زمینه ترسیم مرزهای دریایی با سوریه، بسیار جدی و مهم خواهد بود. رسانه‌های خبری در ساعات اخیر در گزارش‌هایی به موضوع ترسیم مرزهای دریایی میان سوریه و لبنان و فواید اقتصادی آن برای دو طرف پرداخته اند که در این گزارش سعی داریم این مساله را واکاوی کنیم.

لبنان به دنبال چیست؟

میخائیل عوض تحلیلگر امور سیاسی در لبنان، در این باره گفت: میشل عون رئیس جمهور لبنان که چند روز دیگر دوران ریاست جمهوری اش به پایان می‌رسد، شخصاً از بشار اسد رئیس جمهور سوریه خواسته است که موضوع ترسیم مرزها میان دو کشور تا قبل از پایان دوران ریاست جمهوری اش نهایی شود.

وی معتقد است که میشل عون تلاش دارد دوران ریاست جمهوری خود را علاوه بر موفقیت در موضوع ترسیم مرزها با رژیم صهیونیستی که پرونده‌ای بسیار دشوار محسوب می‌شد، با فیصله دادن به موضوع ترسیم مرزها با سوریه به پایان برساند تا بعدها از دوران زمام داری وی به نیکی یاد شود.

تحلیلگر لبنانی افزود: پس از نهایی شدن توافق ترسیم مرزها میان لبنان و رژیم صهیونیستی، میشل عون فرصت را مناسب دیده تا موضوع ترسیم مرزها با سوریه را نیز خاتمه دهد، به ویژه اینکه مساله ترسیم مرزها میان بیروت و دمشق، موضوع پیچیده‌ای نیست و زمان زیادی نخواهد برد.

میخائیل عوض در ادامه با اشاره به اینکه توافق ترسیم مرزها میان لبنان و سوریه موانع و چالش‌های جدی پیش روی خود نمی بیند، افزود: پیش از این، بشار اسد رئیس جمهور سوریه موافقت تلویحی خود را با توافق ترسیم مرزها با لبنان اعلام کرده و مذاکرات دوجانبه در این موضوع در گذشته روند خوبی داشته است.

وی در ارتباط با اهمیت اقتصادی توافق ترسیم مرزها میان لبنان و سوریه نیز گفت: در صورت نهایی شدن این توافق، شرکت‌های بین المللی فعال در زمینه نفت و گاز به حضور در میادین گازی مشترک دو کشور ترغیب خواهند شد و این توافق تأثیرات مثبتی از لحاظ اقتصادی برای لبنان خواهد داشت، چون موضوع مرزها را به طور نهایی فیصله می‌دهد.

درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه چه می‌دانید؟

اهداف سوریه از توافق ترسیم

اسامه دنوره کارشناس امور سیاسی و راهبردی در سوریه در این باره می‌گوید: دولت سوریه از سال ۲۰۱۲ خواهان گفتگو با لبنان در موضوع ترسیم مرزهای دریایی شمالی شده بود و خود پیشنهاد دهنده مذاکره در این مساله بوده است.

وی افزود: وقت کشی مقامات دولت وقت لبنان در اثر برخی سیاسی کاری‌ها دلیل تعلل در نهایی شدن این توافق بوده است. در آن زمان مقامات بیروت تمایلی به برقراری روابط با دمشق نداشته و حتی در پی تحریم سوریه بودند.

به اعتقاد این کارشناس سوری، نگرانی دمشق از سو استفاده رژیم صهیونیستی و وابستگان آنها در لبنان از اختلافات بیروت و دمشق، علت اصلی پیشنهاد انجام مذاکرات در موضوع ترسیم مرزها از سوی سوریه بوده است.

وی در ارتباط با بهره‌های اقتصادی سوریه از این توافق در صورت نهایی شدن آن نیز گفت: در شرایطی که سوریه با بحران‌های متعددی به ویژه در زمینه بازسازی این کشور، مواجه است، بهره‌های اقتصادی توافق ترسیم مرزها می‌تواند به دمشق در راستای این مساله بسیار کمک کند.

اسامه دنوره در ادامه تاکید کرد: البته متأسفانه برخی طرف‌های سیاسی مرتبط با غرب در لبنان تلاش دارند، با جلوگیری از انجام این توافق، موجب ادامه روند سردی روابط میان دمشق و بیروت شوند و حتی از موضوع ترسیم مرزها علیه روابط با سوریه و موضوع آوارگان استفاده کنند.

جزئیات توافق و میانجی احتمالی

مرزهای دریایی مشترک میان لبنان و سوریه، ۸۵۰ تا ۹۰۰ کیلومتر ارزیابی می‌شود که دو بلوک یک و دو تقسیم بندی شده است. منابع لبنانی و سوری تاکید دارند که نهایی کردن توافق ترسیم مرزهای دریایی با توجه به مذاکراتی که دو طرف در گذشته داشته اند، مانع جدی پیش رو ندارد.

براین اساس، دو طرف می‌توانند با نهایی کردن توافق ترسیم مرزها بهره‌های اقتصادی فراوانی از طریق استحصال منابع نفتی و گازی از میادین موجود در دریای مدیترانه ببرند.

برخلاف موضوع توافق ترسیم مرزهای میان لبنان و رژیم صهیونیستی که میانجی آمریکایی وظیفه وساطت میان دو طرف را برعهده داشت، در موضوع ترسیم مرزها میان لبنان و سوریه، طرف روسی به عنوان میانجی مطرح شده است.

«الکساندر لاورنتیف» فرستاده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه، اخیراً ضمن اعلام آمادگی برای میانجی‌گری در این پرونده تاکید کرد: درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه، طرف لبنانی از ما جهت میانجی‌گری تقاضا داشته و قطعاً ما در این مساله اقدام لازم را به عمل خواهیم آورد.

درباره ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و سوریه چه می‌دانید؟

بهره سخن

در ماه‌های اخیر به نظر می‌رسد با زدوده شدن غبار از صحنه منطقه و شکست توطئه‌ها علیه سوریه و لبنان، این دو کشور در مسیر صحیحی برای تحقق اهداف مدنظر ملت‌های خود گام بر می‌دارند. لبنان در هفته‌های اخیر موضوع توافق ترسیم مرزها با رژیم صهیونیستی را با موفقیت به پایان رساند، مسأله‌ای که در آینده می‌تواند اقتصاد لبنان را از معضلات پیچیده کنونی رها سازد. سوریه نیز با رهایی از دامن جنگ فراگیر و تحمیلی علیه این کشور، تلاش دارد به تدریج مسیر رشد اقتصادی و بالندگی خود را از سر بگیرد. توافق ترسیم مرزها میان لبنان و سوریه نیز می‌تواند عاملی مثبت در این زمینه تلقی گردد.

کد خبر 5617021

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha