۹ مهر ۱۳۸۶، ۱۰:۴۷

/ اخبار هفتگی ادیان جهان /

همبستگی رهبران ادیان برای حمایت از گرسنگان

همبستگی رهبران ادیان برای حمایت از گرسنگان

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه : واتیکان بر اساس سنت هر ساله پیش از اتمام ماه رمضان عید فطر را به مسلمانان جهان تبریک گفت و ترویج فرهنگ صلح را یادآور شد، اما رهبران جهان طی هفته گذشته در ائتلافها و اقدامهایی مشترک تصمیم گرفتند برای قرض کشورهای فقیر ، روزه‌داری کرده و گرسنگان را مورد حمایت قرار دهند.

پیام تبریک واتیکان به مناسبت عید فطر

واتیکان روز جمعه 6 مهر ماه در پیامی به مناسبت تبریک پایان ماه روزه‌داری و عید فطر، مسلمانان و مسیحیان را به همبستگی و ترویج فرهنگ صلح دعوت کرد.

در پیامی که روز توسط کاردینال ژان لوئی توران و اسقف اعظم پیر لویجی سلاتا رئیس و دبیر شورای پاپی گفتگوی بین ادیان فعالیت برای خیر مشترک مورد تأکید قرار گرفت.

در این پیام آمده است: این امر حائز اهمیت است که تمام ما اعتقادات دینی خود را در زندگی یکپارچه، برطبق نقشه الهی تجربه کنیم و طی آن به خدمت کردن به برادران و خواهران خود ، انسجام با پیروان ادیان دیگر، افراد دارای حسن نیت را مورد توجه قرار داده و برای فعالیت در راستای خیر مشترک اشتیاق نشان دهیم.

این پیام تصریح می کند که تمام مؤمنان دینی دارای وظیفه ای  برای فعالیت در راه صلح هستند که این امر به واسطه نشان دادن احترام نسبت به اعتقاد افراد و جوامع از طریق آزادی دینی امکان پذیر است.

پیام واتیکان می افزاید: آزادی دینی نباید تنها به آزادی عبادت محدود شود، بلکه آزادی دینی یکی از ابعاد ضروری آزادی وجدان است که حق تمام موجودات و بنیاد حقوق بشر تلقی می شود.

واتیکان تصدیق کرد که فعالیت در راه ترویج فرهنگ صلح و انسجام می تواند به تقبیح و امتناع از منابع خشونت شود، خشونتی که هرگز نمی توان عامل آن را دین دانست چرا که خشونت به انسانی صدمه می زند که همان تصویر خداوند است. می دانیم خشونت به ویژه تروریسم که کورکورانه انجام می شود و بیگناهان بی شماری را قربانی کرده و نمی تواند راه حل خاتمه مناقشات شود و تنها به زنجیر مهلکی از انزجار مخرب تبدیل می شود.

پیام شورای پاپی گفتگوی بین ادیان از مسلمانان و مسیحیان می خواهد با یکدیگر متحد شده تا کودکان را برای ترویج فرهنگ صلح آموزش دهند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: همه به عنوان اعضای سنتهای دینی مختلق باید تعالیمی که به تمام انسانها احترام گذاشته را گسترش داده و پیام عشق را میان افراد و مردم توسعه دهیم. ما مسئول تضمین دادن به جوانانی هستیم که متصدی امور دنیای فردا خواهند بود. از این رو ضروری است که به نسلهای جوان ارزشهای اساسی انسانی، اخلاقی و مدنی را که برای زندگی اجتماعی و شخصی ضروری هستند آموزش دهیم.

تکذیب اتهام اتانازی ژان پل دوم

یک پزشک ایتالیایی مدعی شد که ژان پل دوم از طریق اتانازی فوت کرده است این در حالی است که مقامات رسمی واتیکان این ادعا را بسرعت تکذیب کرده و تاریخ وصل لوله تغذیه به رهبر فقید کاتولیکهای جهان را اعلام کردند.

دکتر لینا پاوانلی متخصص بیهوشی این پرسش را مطرح کرده است که چرا سه روز پیش از مرگ پاپ ژان پل دوم تنها یک لوله تغذیه داخل بینی وی قرار داشت درحالی که ژان پل دوم کاملا به تغذیه مصنوعی نیاز داشته است.

ژان پل دوم در فوریه 2005 دوبار در بیمارستان جمیلی پلی تکنیک رم، به علت مشکلات تنفسی به وجود آمده در اثر پارکینسون بستری شد و آخرین بار روز 13 مارس از بیمارستان مرخص شد و روز 2 آوریل در آپارتمان خود درگذشت. واتیکان علت مرگ را تب شدید ناشی از عفونت در مجاری ادراری و وضع جسمانی وی در اثر پارکینسون اعلام کرد. واتیکان روز 30 مارس اعلام کرد که پاپ از طریق بینی به لوله تغذیه متصل لوده است تا تغذیه وی بهبود یافته و قدرت بهبودی را به دست آورد.

مقامات واتیکان روز چهارشنبه 4 مهر ماه اعلام کردند که لوله تغذیه پیش از روز 30 مارس متصل شده بود اما مراحل این کار روز 30 مارس اعلام شده است. اما اعلام با تأخیر واتیکان می تواند ادعای پاوانلی را به یقین نزدیک تر کند. مقامات واتیکان استدلال کرده اند: از آنجا که وی به آمار پزشکی دسترسی نداشته است و اتهام وی تنها برمبنای گزارشهای خبری و بیانیه های مطبوعاتی واتیکان بوده چندان جدی تلقی نمی شود.

پاوانلی همچنین اعلام کرده بود که وی به آمار پزشکی ژان پل دسترسی نداشته وی همچنین احتمال وصل شدن لوله تغذیه وی را پیش از تاریخ 30 مارس مورد تصدیق قرار داد، اما مدعی شد که استدلال اصلی وی این است که چرا پیش از آن تغذیه کافی دریافت نکرده است و چرا لوله تغذیه معده ای به پاپ فقید متصل نشده است چرا که این لوله می تواند برای دراز مدت تأثیر بهتری داشته باشد.

آموزه های کلیسای کاتولیک با امتناع از مراقبتهای مناسب و عادی که دربرگیرنده لوله های تغذیه و آب است مخالفت کرده و به شدت اتانازی را نفی می کند. پاوانلی اظهار داشت تغذیه ژان پل دوم در زمان مناسب و به روش مناسب صورت نگرفته است. از سوی دیگر وی به قدری ضعیف شده بود که نمی توانست با عفونت مجاری ادراری که به مرگ وی منتهی شده مبارزه کند.

پاوانلی در مقاله ای نوشته است که زمانی که بیمار از درمانی که به نجات زندگی خود منتهی می شود سرباز زند یا اقدام وی با مساعدت پزشک صورت گیرد این نوع مرگ را باید اتانازی تلقی کرد. این درشرایطی ست که واتیکان اخیرا سندی درباره موضوع خود نسبت به اتانازی و لوله تغذیه منتشر کرده است. کنگره تعالیم و ایمان واتیکان روز 14 سپتامبر تصدیق کرد که برداشتن لوله تغذیه بیمارانی که درحالت نباتی زندگی می کنند اقدام غیر اخلاقی محسوب می شود.

سخنرانی پاپ در سازمان ملل با محوریت تغییرات جوی 

در پی اعلام برنامه سفر پاپ به ایالات متحده ، انتظار می رود رهبر کاتولیکهای جهان از اولین فرصت برای سخنرانی در سازمان ملل به منظور تأکید مسائل مربوط به تغییرات جوی و آرمان اخلاقی حفظ محیط زیست استفاده کند.

منابع ارشد دیپلمات واتیکان اظهار داشتند : این احتمال وجود دارد که سخنرانی رهبر معنوی کاتولیکهای جهان درخواستی برای توسعه پایدار باشد و به دنبال آن بخشنامه پاپی درباره این موضوع صادر شود.

سخنرانی پاپ در دفتر مرکزی سازمان ملل متحد نقطه عطف سفر پاپ به ایالات متحده است که برای ماه آوریل برنامه ریزی شده است. این دیدار همچنین می تواند تأکیدی بر فعالیتهای زیست محیطی واتیکان باشد که پاپ شخصا بر موضوعات مربوط به محیط زیست و تغییرات جوی تأکید کرده و علاوه بر تأثیر آن بر زندگی مردم مستمند حفظ آن را وظیفه ای برای حمایت از خلقت خداوند تلقی می کند.

کاردینال کورمک مورفی اوکانر رهبر کاتولیکهای بریتانیا نیز اظهار داشت : این مسئله امروز و برای نسلهای آینده بسیار حائز اهمیت است. ما اشرف مخلوقات بوده و باید این وظیفه را جدی تلقی کنیم.

سفر پاپ به آمریکا، که کاتولیکهای آن حدود 73 میلیون نفر تخمین زده می شوند، می تواند بر انتخابات سال 2008 این کشور تأثیرگذار باشد.

همایش "چشم اندازهای بین ادیان در مراقبت از زمین"

شورای بین ادیان در شهر وینچستر ایالت ویرجینیا روز 15 مهر ماه همایش "نگهداری از باغ: چشم اندازهای بین ادیان درباره مراقبت از زمین" را در دانشکده داروسازی دانشگاه شناندوا برگزار می کند.

سخنرانی اصلی این همایش دینی با محوریت مسائل زیست محیطی را کشیش کاترین جش مدیر ملی سازمان زیست محیطی کلیسای یونیتارین یونیورسالیست برعهده دارد. جش همچنین هماهنگ کننده برنامه مناطق مقدس سبز است که تلاش می کند اقدامات جوامع دینی را تقویت کند و همچنین تعمیق رابطه آنها با زمین، ارتباط عشق آنها به زمین و دین و تبدیل محبت به عمل برای نجات زمین را مدنظر دارد.

این همایش پس از سخنرانی اصلی، میزبان چند سخنران از سنتهای دینی مختلف خواهد بود  پس از آن جلسه گفت و شنود میان پیروان ادیان مختلف حاضر در همایش برگزار می شود. هدف از برگزاری همایش فوق بررسی این امر است که چگونه سنتهای دینی ما به زمین مرتبط می شوند و این سنتها چگونه از پیروان خود می خواهند از زمین و موجودات آن حفاظت کنند، در حالی که این آموزه ها در تمام سنتهای دینی وجود دارند اغلب نادیده گرفته می شوند.

این فعالیتها بخشی از یک برنامه وسیع تر ملی با عنوان "خیمه ابراهیم: داستانهای صلح و امید برای یهودیان، مسیحیان و مسلمانان" است.

روزه رهبران دینی آمریکا برای قرض کشورهای فقیر

یک گروه از رهبران دینی برجسته ایالات متحده به منطور خاتمه جریمه بدهی فقیرترین کشورهای جهان در قاره آفریقا چهل روز روزه‌داری خود را آغاز کرده‌اند.

کشورهای مقروض که به طور میانگین 100 میلیون دلار در روز برای پرداخت بدهی خود به نهادهای غربی پرداخت می کنند، از این رو رهبران دینی تصمیم گرفتند در اعتراض به جریمه ای که به بدهی های این کشورها تعلق می گیرد روزه بگیرند.

کشیش دیوید دانکام از کلیسای متحد مسیح در شمال غربی ایالت واشنگتن گفت: فکر می کنم مردم این کشور برای کمک به کشورهای فقیر آگاه تر باشند و اگر این آگاهی گسترش یابد وضعیت جهانی بهبود می یابد. آگاهی مردم دست کم می تواند چهره آنها را میان جامعه بین الملل اصلاح کند.

اسقف اعظم کیپ تاوان، رهبر کلیسای انگلیکن آفریقا جنوبی، رئیس جمهور سابق تانزانیا، رئیس جمهور سابق زیمباوه نیز جدا از رهبران دینی در این برنامه روزه داری 40 روزه شرکت خواهند کرد.

براساس اعلام پایگاه خبری گلوبال اینفورمیشن نت ورک رهبران دینی روزه داری خود را آغاز کرده اند اما تاریخ دقیق آن اعلام نشده است.
پیش از این رهبران دینی از ادیان مختلف در امریکا تصمیم گرفتند روز 8 اکتبر به نشانه سیاستهای آمریکا و جنگ عراق روزه بگیرند.

همبستگی رهبران مسیحی با راهبان بودائی میانمار

رهبران مسیحی با راهبان طرفدار دمکراسی که دهها هزار شهروند را این هفته برای تظاهرات غیر خشونت آمیز خود بسیج نموده‌اند ابراز همبستگی کردند.

رهبر کلیسای انگلیکن میانمار که به برمه نیز شناخته می شود گفت: برای این کشور که هزاران نفر از شهروندان آن علیه دولت تظاهرات می کنند دعا می‌کند. ساموئل سان سی هتی گفت: ما برای صلح و آینده کشور دعا می‌کنیم.

این در شرایطی است که دبیرکل کنفرانس مسیحیان مستقر در تایلند نیز نقش مثبت راهبان را برای کمک به مردم در راستای غلبه بر شرایطی غیر انسانی مورد تجلیل قرار داد. میانمار یکی از فقیرترین کشورهای آسیایی است که از نامناسب ترین آمار در زمینه آزادی دینی برخوردار است. رژیم نظامی این کشور نیز که از سال 1988 حکومت را بردست دارد به سوء رفتار با زنان اقلیت و تخریب اماکن دینی متهم است.

راهبان بودیست از روز 19 آگوست تظاهراتهای خود را در جمعیتهای کمتر آغاز کرده بودند اما تظاهرات 100 هزار نفری مردم طی این هفته میانمار را در معرض توجه بین المللی قرار داد. این تظاهرات بزرگترین تظاهرات این کشور از سال 1988 بوده است. دبیرکل کنفرانس مسیحیان آسیا در نامه‌ای به شورای کلیساهای میانمار گفت: معنویت آزادی بخش بودیسم و سایر ادیان نیروی مبارزه با خشونتی است که نمی‌خواهد از قدرت دیکاتورهای ارتشی اطاعت کند.

دبیرکل شورای کلیساهای مالزی نیز ابراز امیدواری کرد این تظاهراتها به دوره تازه ای از دمکراسی و صلح در میانمار منتهی شود. 89 درصد جمعیت کشور آسیایی میانمار بودائی و چهار درصد مسیحی هستند.

حمایت ائتلاف مسیحیان و یهودیان منچستر گرسنگان

ائتلافی از داوطلبان مسیحی و یهودی روز یکشنبه اول مهر ماه حدود 500 بسته مواد غذایی را میان فقرا و مستمندان شهر منچستر بریتانیا توزیع کرد. این بسته‌های اهدایی از سوی مؤمنان مسیحی و یهودی هرساله در این موقع سال که تابستان به پایان رسیده و فصول سرد از راه می‌رسد میان فقرا و بیخانمانها توزیع می‌شوند.

برگزارکنندگان این ائتلاف که " پاسخ دینی به گرسنگی" نام دارد از دو کنیسه و شش کلیسا در منچستر تمام مبالغ اعانه تابستانی را برای کمک به گرسنگان جمع می‌کنند.

جوآن میرز از کمیته اقدام اجتماعی کنیسه یهودیان منچستر گفت: این اقدامات بخشی از هویت فردی ما را تشکیل می‌دهد و نهادینه شده است  و ما می خواهیم خیر را در جهان گسترش داده و به مردم کمک کنیم.
 
حمایت صدراعظم آلمان از تلاشهای صلح آمیز دالایی لاما

به رغم تمام فشارهایی که از سوی دولت چین اعمال شد، صدراعظم آلمان با رهبر معنوی بودائیان تبت دیدار و حمایت خود را برای استقلال خودمختاری فرهنگی تبت و تلاشهای صلح آمیز دالایی لاما ابراز کرد.

اولریش ویلهلم سخنگوی صدراعظم آلمان گفت: صدراعظم به عنوان یک رهبر دینی به دالایی لاما ادای احترام کرد و حمایت خود را برای حفظ هویت فرهنگی تبت و تلاش مسالمت آمیز وی برای خودمختاری دینی و فرهنگی تبت ابراز کرد.

این دیدار که یک ساعت به طول انجامید نخستین دیدار رهبرمعزول شده تبت با یکی از صدراعظمهای آلمان بود که درست چند هفته پس از سفر سه روزه مرکل به چین و انتقاد مرکل از وضعیت حقوق بشر در چین صورت گرفت.

ویلهلم گفت: دالایی لاما در این دیدار نقش خود را به عنوان عالی ترین مقام معنوی بودیسم تبتی و تلاش وی برای حفظ تبت پس از اشغال نظامی چین مورد تأکید قرار داده است. برنده جایزه صلح نوبل 1989 تأکید کرده است که ماهیت صلح آمیز و غیرخشونت آمیز فعالیتهای وی صراحتاً تلاش برای استقلال تبت از جمهوری خلق چین را نفی می کند.

دالایی لاما که پیش از این زمانی که مرکل رهبر حزب مخالف بود با وی دیدار کرده بود، هنگامی که وارد مقر صدراعظمی وی شد گفت: او دوستی قدیمی ما را حفظ کرده و من از این بابت خوشحالم.

چین به کرات از این دیدار ابراز نارضایتی کرده بود و این امر را با فراخواندن سفیر خود در پکن مورد تأکید قرار داد. دولت چین همواره دیدارهای خارجی دالایی لاما را مورد انتقاد قرار می دهد.

چهاردهمین دالایی لامای تبت در سال 1959 و 9 سال پس از اشغال نظامی تبت توسط نیروهای کمونیست چین به دنبال یک قیام ناموفق یه هندوستان متواری شد.

کد خبر 561733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha