به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا این هفته در اولین سفر رسمی خود قرار است به کانادا سفر کند.
دولتهای کانادا و ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کردند که بلینکن در سفر به اتاوا و مونترال در روزهای پنجشنبه و جمعه با همتای خود «ملانی جولی» و نخست وزیر «جاستین ترودو» دیدار خواهد کرد.
وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام این خبر در بیانیهای اعلام کرد: «این دیدار مشارکت حیاتی ما با کانادا را برای رسیدگی به اهداف مشترک، از جمله ارائه حمایت مستمر از اوکراین، رسیدگی به بحران انسانی در هائیتی، تعمیق همکاری ما در مناطق هند-اقیانوس آرام و قطب شمال، و پیشبرد همکاری در زمینه مهاجرت و اسکان مجدد پناهندگان در این کشور تقویت خواهد کرد.»
دولت کانادا نیز این اظهارات را تکرار کرد و گفت که بلینکن و جولی درباره «بحران هائیتی، وضعیت ایران، قطب شمال، منطقه هند و اقیانوس آرام و ادامه همکاری برای پاسخگویی به روسیه به دلیل تهاجم غیرقانونی اش به اوکراین» گفتگو خواهند کرد.
بلینکن در حالی از کانادا دیدار خواهد کرد که ایالات متحده و مکزیک به دنبال جلب حمایت بین المللی از پیشنهاد شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعزام نیروهای مسلح بین المللی به هائیتی برای بازگرداندن امنیت و فعال کردن جریان کمکهای بشردوستانه به این کشور هستند.
کانادا و ایالات متحده اخیراً خودروهای زرهی تاکتیکی خود را برای تقویت نیروهای امنیتی هائیتی در مقابل مهار خشونت گروهی به این کشور فرستاده اند.
در عین حال به نظر میرسد پیشنهاد آمریکا و مکزیک برای اعزام نیروی مسلح خارجی به هائیتی با مخالفت گروههای جامعه مدنی این کشور مواجه شده و طرح فعلاً متوقف شده است.
هائیتی سالها با بیثباتی سیاسی روبرو بوده است، و طی چند ماهه گذشته پس از آنکه گروههای قدرتمند کنترل یک پایانه بزرگ انتقال انرژی در شهر پورتو پرنس، پایتخت این کشور را به دست گرفتند، دچار یک بحران عمیق شده است. سازمان ملل در مورد خطر قحطی در این کشور آمریکای مرکزی در صورت تداوم محاصره از سوی گروههای مسلح هشدار داده است. این کشور همچنین با شیوع وبا دست و پنجه نرم میکند که با ادامه تحولات سیاسی و اقتصادی بدتر شده است.
فراتر از هائیتی، کانادا و ایالات متحده جبهه متحدی را در مورد بحرانهای مختلف در صحنه بین المللی از جمله اعمال تحریمها علیه روسیه پس از حمله روسیه به اوکراین دنبال میکنند.
نظر شما